BCM94352HMB DW1550 Bluetooth Problemi

zukuchido

APPRENTICE
1 Tem 2020
4
2
21
Öncelikle Merhabalar,
Bu ailenin hem bir yeni üyesi hem de hackintosh kullanma deneyiminde yeniyim. Sorunum ''BCM94352HMB DW1550'' Wifi+Bluetooth destekli kartın kullandığım Catalina sistemde stabil çalışmaması. AirDrop tabiri caizse canavar gibi ama bluetooth ile iPhone 7 telefonumu bağlasam da birkaç saniyede bağlantı kopması yaşıyorum. AirDrop haricinde stabil bir bağlantım oluşmadı. Kurulum yaparken bu sitede kartımla ilgili rehberlerin hepsini denedim sorun çözülmedi. Sistemim için en uygun konfigürasyonu şu şekilde yaptım :

-Clover(r5112) Inject Kexts(YES)
-EFI/CLOVER/kext/other içindekiler :
BrcmFirmwareData.kext v.2.5.3
BrcmPatchRAM3.kext v.2.5.3
-Library/Extensions içindekiler(Hackintool ile inject edildi)
Lilu.kext v1.4.3
AirportBrcmFixup.kext v2.0.6
FakeSMC.kext v6.26
BrcmBluetoothInjector.kext v.2.5.3

Bunun sonucunda aşağıdaki gibi Bluetooth driverim gözüktü hatta araştırmalarıma göre hatalı frimware sürümü v14 4096 yerine v14 c5545 yazmakta.

Ekran Resmi 2020-07-01 20.37.50.png

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim lazım olur diye config dosyamı da ekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Like
Tepkiler: mehmetyuksel

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
Öncelikle Merhabalar,
Bu ailenin hem bir yeni üyesi hem de hackintosh kullanma deneyiminde yeniyim. Sorunum ''BCM94352HMB DW1550'' Wifi+Bluetooth destekli kartın kullandığım Catalina sistemde stabil çalışmaması. AirDrop tabiri caizse canavar gibi ama bluetooth ile iPhone 7 telefonumu bağlasam da birkaç saniyede bağlantı kopması yaşıyorum. AirDrop haricinde stabil bir bağlantım oluşmadı. Kurulum yaparken bu sitede kartımla ilgili rehberlerin hepsini denedim sorun çözülmedi. Sistemim için en uygun konfigürasyonu şu şekilde yaptım :

-Clover(r5112) Inject Kexts(YES)
-EFI/CLOVER/kext/other içindekiler :
BrcmFirmwareData.kext v.2.5.3
BrcmPatchRAM3.kext v.2.5.3
-Library/Extensions içindekiler(Hackintool ile inject edildi)
Lilu.kext v1.4.3
AirportBrcmFixup.kext v2.0.6
FakeSMC.kext v6.26
BrcmBluetoothInjector.kext v.2.5.3

Bunun sonucunda aşağıdaki gibi Bluetooth driverim gözüktü hatta araştırmalarıma göre hatalı frimware sürümü v14 4096 yerine v14 c5545 yazmakta.

Ekli dosyayı görüntüle 22167

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim lazım olur diye config dosyamı da ekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.
Sorununuz bence USB Port yaması yapılmaması ile alakadar bu sebeple Hackintool ile usb remap yapmanız önerilir. Ayrıca güncel firmware de olmayabilir. Hackintool ile USB Port Yaması - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
BrcmPatchRAM 3, BrcmBluetoothInjector, BrcmFirmwareData bunlar sizde mevcut mu ayrıca?
Releases · acidanthera/BrcmPatchRAM güncel versiyonları kontrol ediniz.
Ayrıca kextleri EFI, L/E ve S/L/E yollarında da deneyebilirsiniz (Sorun verir mi bilmiyorum)...kextcache yapmayı unutmayınız.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)
  • Like
Tepkiler: zukuchido

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
macOS ile iPhone BT üzerinden eşletirilmesi sadece Airdrop, continuously ile çalışır. Bunlar da sorunsuz çalışıyorsa sıkıntı yoktur.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: zukuchido

zukuchido

APPRENTICE
1 Tem 2020
4
2
21
Öncelikle hem @mehmetyuksel hem @montezuma ya değerli yorumları için teşekkür ediyorum.

@mehmetyuksel önerdiğin usb port yamasıyla bluetooth çıkışımı internal yaptım. Daha stabil ve uzun süreli bağlantı yaşadım fakat @montezuma ya katılıyorum stabil bir bağlantı ilk sefer bağladığımda yaşarken bağlantıyı koparıp tekrar bağladığımda yine sıkıntı oluyor bu yüzden AirDrop stabil ama normal bluetooth bağlantısı tam da stabil çalışmıyor. BrcmPatchRAM4 vb kextler geliştirilip belki çözümü sağlanabilir ondan beklemek şart şimdilik.

Bu durum dışında şunu da sormak isterim bluetooth testini Redmi Airdots üzerinde denedim ve başıma şunlar geldi. Wifi + Bluetooth kartının çok yakınına cihazı getirince bağlantı oluyor ve stabil sinyal alıyor ama laptobumun dibinde olup kulağıma takma suretiyle karttan birkaç santim uzaklaşsa bile bağlantı hemen kopuyor. Acaba Wifi+BT anten bağlantılarımda olan bir sıkıntı olabilir mi değiştirsem yenilesem artısını görürmüyüm çünkü benim pc dual-boot, aynı bluetooth sorunu windowsta da var. Wifi de hiç sıkıntı yok ama Bluetooth bağlanılan cihaz en ufak hareket ettiğinde bağlantı kopuyor. Bundan dolayı da bu bağlantıları değiştirsem bu bluetooth bağlantısında daha da stabilize yakalarmıyım ?

''BrcmPatchRAM 3, BrcmBluetoothInjector, BrcmFirmwareData bunlar sizde mevcut mu ayrıca?'' @mehmetyuksel
Evet bende mevcut hatta bu cevaba da eklemek isterim olur da bakmak kullanmak isterseniz diye Wifi + BT Konfigürasyon Kextlerini bu mesaja ekledim şimdi. Boyutu yüksek olduğu için BrcmFirmwareData:

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: mehmetyuksel
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler