Big Sur 11.4 güncellemesi sonrası açılış hatası
2 gün önce nirvana C500 bilgisayarıma opencore ile big sur 11.0.1 sürümünü kurdum. Buradan sistem özelliklerime ve kurulum sırasında izlediğim adımları görebilirsiniz. Buradan da EFİ dosyamı görebilirsiniz. Ancak opencore sürümümü güncellemeden sürümümü yükselttim ve 11.4 sürümüne çıkardım. Cihaz açıldı sıkıntı yok çalışmada da takılmalar vs yok ancak açılış sırasında normalde 11.0.1 sürümü varken şu adımları izliyordu:
1- komut satırları akar
2- opencore menüsü açılır
3- komut satırı akar sonlara doğru ekran kararır geri gelir ve komut satırı biraz daha akar
4- apple logosu ve yüklenme çubuğu gelir
5- cihaz açılır şifre isteme bölümü gelir şifremi girerim ve masaüstüne ulaşırım.
Ancak şimdi sıralama şöyle:
1- opencore menüsü
2- şifre giriş ekranı
3- komut satırı akar sonlara doğru ekran kararır geri gelir ve komut satırı biraz daha akar
5- masaüstü açılır ve cihaz kıllanıma hazır olur
Bunun dışında herhangi bir sıkıntı yok sadece çok ama çok küçük ve zor harkedilecek takılmalar ve yavaşlamalar başladı.
Bu sıralamayı nasıl eskisi gibi yaparım?
Opencore'u güncellemem gerekiyorsa hangi sürümünü indireyim?
Eski sürüm olan 11.0.1'e nasıl geri dönebilirim?
İyi günler, iyi çalışmalar
2 gün önce nirvana C500 bilgisayarıma opencore ile big sur 11.0.1 sürümünü kurdum. Buradan sistem özelliklerime ve kurulum sırasında izlediğim adımları görebilirsiniz. Buradan da EFİ dosyamı görebilirsiniz. Ancak opencore sürümümü güncellemeden sürümümü yükselttim ve 11.4 sürümüne çıkardım. Cihaz açıldı sıkıntı yok çalışmada da takılmalar vs yok ancak açılış sırasında normalde 11.0.1 sürümü varken şu adımları izliyordu:
1- komut satırları akar
2- opencore menüsü açılır
5- cihaz açılır şifre isteme bölümü gelir şifremi girerim ve masaüstüne ulaşırım.
Ancak şimdi sıralama şöyle:
1- opencore menüsü
2- şifre giriş ekranı
5- masaüstü açılır ve cihaz kıllanıma hazır olur
Bunun dışında herhangi bir sıkıntı yok sadece çok ama çok küçük ve zor harkedilecek takılmalar ve yavaşlamalar başladı.
Bu sıralamayı nasıl eskisi gibi yaparım?
Opencore'u güncellemem gerekiyorsa hangi sürümünü indireyim?
Eski sürüm olan 11.0.1'e nasıl geri dönebilirim?
İyi günler, iyi çalışmalar