Öncelikle selamlar. Big sur kurulumunu gerçekleştirdim. Kurulumda baya yol aldığımı düşünüyorum.
Bir kaç problemim kaldı. farklı yöntemler denememe rağmen çözüme ulaşamadım.
Problemlerim bunlar. Diğer tüm sorunlarımı çözdüm. Usb ler doğru çalışıyor. Hdmi ses ile birlikte çalışıyor. Sistem sesleri ve dahili mikrofon sorunsuz çalışıyor. İntel wifi kartım var oda sorunsuz çalışıyor. Ses açma kısma, ekran parlaklığı, touchpad açma kapama gibi fn fonksiyonlarımda sorunsuz çalışmakta.
Eksiklerimi tamamladığım zaman başarılı kurulum olarak paylaşacağım. Şimdiden teşekkürler.
kullandığım efi dosyasının linki İndir EFI zip
Edit: uyku problemim hariç diğer problemleri çözdüm
Edit: 2 ve 3 numaralı sorunu çözdüm. Trackpad ve fonksiyonları çalışıyor. Klavyede numlock da çalışıyor. Ama getirisi gibi götürüsüde oldu. Parlaklık tuşları çalışmıyor. O da programla çözülebilir.
Şuan uyku problemi kaldı. Ne yaptıysam olmadı. Bir çakışma var sanırım çözemedim.
Bir kaç problemim kaldı. farklı yöntemler denememe rağmen çözüme ulaşamadım.
- Uyku modunda sıkıntılar yaşıyorum. Labtobun kapağını kapattığım zaman uyku moduna geçmiyor. Uzun süre işlem yapmadığım zaman uyku moduna geçiyor ama uyanmada sıkıntı var. ekrana sinyal geliyor ama görüntü gelmiyor
- Numlock tuşum çalışmıyor. Numlock sürekli açık. Kapanmıyor ışığı hiç aktif olmuyor. Ama numlock tuşları çalışıyor. Harici klavye bağladım ondada durum aynı.
- Trackpadim çalışıyor ama sistem tercihlerinde izleme dörtgeni bulunamadı diyor. Bundan dolayı çoklu dokunma işlemlerini kullanamıyorum.
- Son olarak Big Sur u ayrı bir hdd ye kurdum. windows ayrı bir hdd de. Açılışta bios boot seçeneklerinden geçiş yapıyorum. opencore ile geçiş yaptığımda windows çöküyor doğal olarak. Acaba başka bir önyükleyici var mı açılışta opencore ve windows bootloader arasında seçim yapabileceğim. Aklıma clover geldi ama yapabilir miyim tam bilmiyorum.
Problemlerim bunlar. Diğer tüm sorunlarımı çözdüm. Usb ler doğru çalışıyor. Hdmi ses ile birlikte çalışıyor. Sistem sesleri ve dahili mikrofon sorunsuz çalışıyor. İntel wifi kartım var oda sorunsuz çalışıyor. Ses açma kısma, ekran parlaklığı, touchpad açma kapama gibi fn fonksiyonlarımda sorunsuz çalışmakta.
Eksiklerimi tamamladığım zaman başarılı kurulum olarak paylaşacağım. Şimdiden teşekkürler.
kullandığım efi dosyasının linki İndir EFI zip
Edit: uyku problemim hariç diğer problemleri çözdüm
Edit: 2 ve 3 numaralı sorunu çözdüm. Trackpad ve fonksiyonları çalışıyor. Klavyede numlock da çalışıyor. Ama getirisi gibi götürüsüde oldu. Parlaklık tuşları çalışmıyor. O da programla çözülebilir.
Şuan uyku problemi kaldı. Ne yaptıysam olmadı. Bir çakışma var sanırım çözemedim.
Son düzenleme:
- Laptop Modeli
- lenovo ideapad 510 15ikb
- İşlemci Modeli
- intel core i5 7200u
- Grafik Kartı
- intel hd 620 & nvidia 940mx
- Ağ Aygıtları
- intel 3165ac
- Disk ve RAM
- 250gb hdd & 1tb hdd & ddr4 8 gb