ÇÖZÜLDÜ BigSur kurulumunda EFI kopyalama hatası

gxhell

APPRENTICE
1 Eyl 2021
18
3
21
Merhaba Arkadaşlar;

Şöyle bir problem yaşıyorum. Kurulum sonrası usb den kurtulmak için no name disk Mount edilmesi gerektiği ve usb diskin içindeki evi klasörünü kopyalamamız gerekiyormuş. bu işlemi yaparken şöyle bir sorunla karşılaştım windows amca boot diskine 100.7 mb bir bölüm ayırmış ama Big Sur da kullanılan efi klasörü 104 mb içerisinde fazladan config olarak ayarlanmış dosyaları sildim. lakin hala yeterli boyuta sahip değilim. bunu aşma yöntemi vardı?

Laptop Modeli
Asus Tuf Gaming FX504GD
İşlemci Modeli
Intel Core i5 8300H
Grafik Kartı
Intel UHD 6300 && Nvidia GTX 1050
Ağ Aygıtları
Realtek && Intel Wi-Fi
Disk ve RAM
256 SSD | 1TB Sata

mustachedocto

PADAVAN
1 Haz 2017
146
60
101
104MB bir EFI çok büyük geldi bana ama ne var içinde o kadar ya :D Resource içerisindeki görselleştirme adımlarını geri çekebilirsin fazla kext dosyaları var ise temizleyebilirsin. Config dosyaları başlı başına yeterli değil maalesef. Asıl alanı kext dosyaları kaplıyor :) Config içerisinde Kernel alanında ekli olan kextler dışındaki kextleri temizleme işlemini yaptın mı?

BootLoader
OpenCore 0.7.2
Laptop Modeli
MSI GF63 8RD
Anakart Modeli
HM370
İşlemci Modeli
I7 8750H (Coffe Lake)
Grafik Kartı
UHD 630 + 1050TI MaxQ

gxhell

APPRENTICE
1 Eyl 2021
18
3
21
Hackintool ile kext listesi ile dosya fazlalıklarını kaldırdım. Ama hala yetersiz 101.8 civarında bir alan istiyor.

'Resource içerisindeki görselleştirme adımlarını geri çekebilirsin.' kelimesindeki işlemi nasıl yapabilirim tam anlayamadım?

Son düzenleme:
Laptop Modeli
Asus Tuf Gaming FX504GD
İşlemci Modeli
Intel Core i5 8300H
Grafik Kartı
Ağ Aygıtları
Realtek && Intel Wi-Fi
Disk ve RAM
256 SSD | 1TB Sata

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
EFI klasörü içindeki klasörlerin içinin resmini paylaşır mısın? Başta OC/Kexts ve OC/Resources/Audio olmak üzere

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3
K

kleyn

Guest
Hackintool ile kext listesi ile dosya fazlalıklarını kaldırdım. Ama hala yetersiz 101.8 civarında bir alan istiyor.

'Resource içerisindeki görselleştirme adımlarını geri çekebilirsin.' kelimesindeki işlemi nasıl yapabilirim tam anlayamadım?
Resource/audio yu sil 100 mb gitti.
Çöp kutusunu boşaltmayı unutma.

• Like
Tepkiler: gxhell

gxhell

APPRENTICE
1 Eyl 2021
18
3
21
Teşekkürler sistemin içerisinde bazı ses dosyaları vardı tr ve en olan hariç birden boot olan iki dosya hariç hepsini sildim. EFI 10mb düştü ve şu anda sıkıntı yaşamadan boot edebiliyorum. biraz deneme yanılma yöntemine gittim ama Sorun çözüldü. Yardımlarınız için Çok teşekkürler.

Laptop Modeli
Asus Tuf Gaming FX504GD
İşlemci Modeli
Intel Core i5 8300H
Grafik Kartı
Ağ Aygıtları
Realtek && Intel Wi-Fi
Disk ve RAM
256 SSD | 1TB Sata
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler