ÇÖZÜLDÜ Bios Güncellemesindan Sonra Sistem Açılmıyor

metehan66

JEDI
13 Ocak 2017
410
61
301
Bu gün yeni gelen bios güncellemesi sonrasında hem usbden hem de sistemdeki efi bölüntüsünden sorunsuz açılan Sequoia maalesef açılmadı. Bunun üzerine bios eski sürüme geri döndüm ama yine olmadı. Bios pilini sökerek bir saat bekleyip yine denedim ancak sistem yine açılmadı. Aynı hatayı verdiği için yeni sürümü tekrar yükledim. Çünkü
yeni sürümün açıklamasında şöyle bir ifade bulunmaktadır: '' Yönetim Altyapısı (ME) 19.0.5.1992 sürümüne güncellendi. Bu BIOS'un güncellenmesi, ilgili Intel ME'yi aynı anda 19.0.5.1992 sürümüne güncelleyecektir. ME sürümü, daha sonra eski bir BIOS'a geri dönseniz bile güncel kalacaktır. ''
Aynı hatayı alanlara forumda verilen tavsiyelere göre bir şeyler yaptım ama yine üstesinden gelemedim.
Biosta ne gibi değişiklik yapmam gerek lütfen yardımcı olun.
Bu gün farklı efi dosyalarını denedim. MALDONUN ham efisini sonra OpCore-Simplify-main ile efi dosyası hazırladım denedim vs. ama nafile. Hepsinde yukarıdaki görselde görülen hatayı verdi.. Biosun ayar kısmını da ekledim. Farklı efilerde aynı hatayı verdiğine göre sorunun bios ayarlarında olduğu kanaatindeyim. Lütfen bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

Moderatörün son düzenlenenleri:

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,675
9,469
4,401
SecureBootMode-Disable olmazsa boot etmez ki etmiyor.
Biosta gerekli değişiklikler yapılamıyorsa zaten ön yükleme başlamayacaktır.
Sistem zaten belirtmiş, eski biosa dönülse bile değişiklikler korunacaktır diye.
Bazı anakartlarda güncel biosun kuruluma engel olduğunu biliyorum. Bu yüzden bios downgrade yapanlar var. Ancak sizde yapılamıyor bu durumda.
Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa yazacaktır mutlaka.
Ancak duruma açıklık getirmek için anakartın servisi ile görüşmek gerekir sanırım. En net bilgiyi onlar verecektir.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: metehan66

metehan66

JEDI
13 Ocak 2017
410
61
301
SecureBootMode-Disable olmazsa boot etmez ki etmiyor.
Biosta gerekli değişiklikler yapılamıyorsa zaten ön yükleme başlamayacaktır.
Sistem zaten belirtmiş, eski biosa dönülse bile değişiklikler korunacaktır diye.
Bazı anakartlarda güncel biosun kuruluma engel olduğunu biliyorum. Bu yüzden bios downgrade yapanlar var. Ancak sizde yapılamıyor bu durumda.
Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa yazacaktır mutlaka.
Ancak duruma açıklık getirmek için anakartın servisi ile görüşmek gerekir sanırım. En net bilgiyi onlar verecektir.
Bir önceki sürümde de SecureBootMode-Disable edilemiyordu. Aynı seçenekler-standard/custom- vardı ve sorunsuz bir şekilde kurulu sisteme sizin yardımınızla ulaşmıştık biliyorsunuz. Yaklaşık 10 gündür de sorunsuz kullanıyordum

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,675
9,469
4,401
Farklı efilerde aynı hatayı verdiğine göre sorunun bios ayarlarında olduğu kanaatindeyim.
Sorunun bios olduğunu düşünüyorsunuz. Demek ki bir şekilde atlanmış bir ayar var. Ya da yükseldiğiniz bios sürümü kuruluma engel.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: metehan66

metehan66

JEDI
13 Ocak 2017
410
61
301
Evet, muhtemelen bios ayarlarından bir yerleri değiştirmek gerektiği kanaatindeyim ama neresi olduğunu bilemiyorum. Siz Ustalarımızın yardımlarını bekliyorum.
Bu arada biosu öntanımlı hale getirip sistemi o şekilde başlattım. Yine aynı hatayı verdi.
Sorunun bios olduğunu düşünüyorsunuz. Demek ki bir şekilde atlanmış bir ayar var. Ya da yükseldiğiniz bios sürümü kuruluma engel.
Evet, muhtemelen bios ayarlarından bir yerleri değiştirmek gerektiği kanaatindeyim ama neresi olduğunu bilemiyorum. Siz Ustalarımızın yardımlarını bekliyorum.
Bu arada biosu öntanımlı hale getirip sistemi o şekilde başlattım. Yine aynı hatayı verdi.
Her şey için çok teşekkür ederim. Tek sorun VTD enable değil disable olacakmış. Sorun halloldu. Konuyu kapatabilirsiniz.

Son düzenleme: