Bluetooth kulaklık ses sorunu

kadirgecit

PADAVAN
22 Mar 2019
130
49
71
Merhabalar,

Tüm yamaları yapılmış eksiksiz çalışan BigSur kurulumum var ancak bluetooth kulaklıkla birşey dinlerken sürekli drop oluyor ve ses robotlaşıyor. Kullandığım kextler ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Kextler: IntelBluetoothFirmware.kext / IntelBluetoothInjector.kext

Ne denedim?
- ilgili kextlerin güncelliğini kontrol ettim
- log show --last boot | grep IntelFirmware komutu ile herhangi bir hata kaydı var mı diye kontrol ettim / boş çıktı
- farklı bluetooth cihazlarda deneme yaparak bağlantı sorunları var mı diye baktım
- farklı bl kulaklık deneyerek arızanın kulaklığında olmadığını doğruladım

Daha önce bu sorunu yaşayıp çözen birileri oldu mu? Bir çözümü var mı?

Ekli dosyalar

BootLoader
BL: OpenCore
Laptop Modeli
Model : Lenovo Ideapad 300-15ISK 80Q7
Anakart Modeli
MB: V2GRTC 5B20K38221
İşlemci Modeli
CPU: Intel Core i7 6500U
Grafik Kartı
GPU: Radeon M330 & IGPU: HD Graphics 520
Ses Kartı Modeli
SC: Conexant CX20751/2
Ağ Aygıtları
Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3165 & Realtek PCIe GBE Family Controller
Disk ve RAM
120GB SSD

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Config dosyanızda sarı ile işaretlediğim kextler zaten voodoops2 ile geliyor bunları izleme dörtgeni için mi kullanıyorsunuz bilmiyorum. Kaldırım deneyein birde. Ek olarak intel kart içi airpotrtitlwm yetiyor bigsur için ayrıca ıtlwm kullanmaya gerek yok bunu kaldırın config dosyanızdan.
Ekran Resmi 2021-02-18 04.31.50.png

ACPI dosyalarınızda ssdt.aml görünüyor bununla bir şey mi yamaladınız? Opencore ile ssdt.aml dosyasını bu şekilde kullanmamak gerekiyor kaldırıp deneyin lütfen.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: kadirgecit

kadirgecit

PADAVAN
22 Mar 2019
130
49
71
Config dosyanızda sarı ile işaretlediğim kextler zaten voodoops2 ile geliyor bunları izleme dörtgeni için mi kullanıyorsunuz bilmiyorum. Kaldırım deneyein birde. Ek olarak intel kart içi airpotrtitlwm yetiyor bigsur için ayrıca ıtlwm kullanmaya gerek yok bunu kaldırın config dosyanızdan.
Ekli dosyayı görüntüle 33475

ACPI dosyalarınızda ssdt.aml görünüyor bununla bir şey mi yamaladınız? Opencore ile ssdt.aml dosyasını bu şekilde kullanmamak gerekiyor kaldırıp deneyin lütfen.
Merhaba kullandığım EFI dosyasını forumdaki aynı bilgisayara sahip başarılı bir kurulumdan aldım.
kaldırmam gerekenler: itlwm.kext ve ssdt.aml dosyası mı?

izleme dörtgeni için de şunu söyleyeyim bu şekilde çalışıyor ama izleme dörtgeni kısmında görünmüyor. sanırım hazır EFI yerine kendi temiz configimi oluşturmam daha sağlam bir çözüm

BootLoader
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
120GB SSD
  • Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
İzleme dörtgeni olarak algılamıyorsa sarı işaretlediğimi de kaldırabilirsin. voodoops2 controller ve diğer bütün kextleri güncellemelisin. ssdt.aml bu cihaza ait değilse kaldırıp denemelisin. Çalışan efı yedeğini almayı unutmayın.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like

kadirgecit

PADAVAN
22 Mar 2019
130
49
71
izleme dörtgeni için belirttiğiniz sarı kextleri kaldırdım, güncel olmayan kextlerimi güncelledim ve dsdt dosyasını yüklemeden sistemi başlattım. sistem biraz yavaş açıldı ve kasmalar var ilgisi var mı bilmiyorum. bluetooth kulaklık hala drop yaşıyor hatta bağlantı kopması da oldu 1 kez yeniden bağladım
___
Edit: redditte 2.4 ghz networke bağlı olunca çakışma olduğunu yazmışlar bende 5ghz desteği olmadığı için wifi'ı kapatarak denedim ve seste drop olmadı sadece müzik yavaşlayıp hızlanıyor..
___
Edit 2 : birkaç test daha gerçekleştirdim wifi kapatınca sorunsuz müzik dinleyebiliyorum takılma donma yok ses hızı da sorunsuz mikrofon da çalışıyor. Tek sorun internet ile birlikte nasıl kullanacağım :)

Son düzenleme:
BootLoader
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
120GB SSD
  • Like
Tepkiler: yusufklncc

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
izleme dörtgeni için belirttiğiniz sarı kextleri kaldırdım, güncel olmayan kextlerimi güncelledim ve dsdt dosyasını yüklemeden sistemi başlattım. sistem biraz yavaş açıldı ve kasmalar var ilgisi var mı bilmiyorum. bluetooth kulaklık hala drop yaşıyor hatta bağlantı kopması da oldu 1 kez yeniden bağladım
___
Edit: redditte 2.4 ghz networke bağlı olunca çakışma olduğunu yazmışlar bende 5ghz desteği olmadığı için wifi'ı kapatarak denedim ve seste drop olmadı sadece müzik yavaşlayıp hızlanıyor..
___
Edit 2 : birkaç test daha gerçekleştirdim wifi kapatınca sorunsuz müzik dinleyebiliyorum takılma donma yok ses hızı da sorunsuz mikrofon da çalışıyor. Tek sorun internet ile birlikte nasıl kullanacağım :)
hocam internet için heliport ve itlwm mi kullanıyorsunuz?

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3

kadirgecit

PADAVAN
22 Mar 2019
130
49
71
BootLoader
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
120GB SSD

Jacob Jason

PADAVAN
18 May 2018
161
51
251
Hocam merhabalar.
Ben de aynı sorunla karşı karşıyayım. Fakat bende donanım farklı. Ben bluetooth için "Trust 18187" kullanıyorum. Sesi de "voodoo" ile aktif ettim. ses ve bluetooth test ettim düzgün çalışıyor; ancak AirPods ya da bluetooth kulaklığı cihaza bağladığımda kesintiler ve sorunlar oluşuyor seste. wifi kapatıp açtım bir değişiklik olmadı. Ayrıca böyle bir problem olsa 2.4 ghz çakışması diğer cihazlarda da ses sorunu olur.
Sorun aynı olduğu için farklı bir başlık açmadım. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

• Like