Boot işlemleri sonrası Apple logosunda sistem donuyor

Kürşad

APPRENTICE
27 Ocak 2019
2
0
0
50
Merhaba

Hayatımda ilk kez Mac OS kuruyorum. Gayet anlaşılır bir kurulum hazırlamışsınız, teşekkür ederim.

Mevcut Windows 10'un yanına kurup laptopu iki sistemli hale getirmek ve MacOS'u tanımak istiyorum.

Mojave kurulum adımlarınızı takip ettim.

Tek dahili SSD var (GPT) sistemimde. Yaklaşık 40 GB'lık bir AFPS bölüm oluşturdum. (Önce HFS+ oluşturmuştum, onda da aynı sorun oldu. Daha sonra güncelleme kolay olur diye, tavsiyeniz üzere AFPS'ye döndüm.)

BIOS ayarlarını yapıp Clover ile boot ettim.
HD520 ifadesini içeren konfigürasyonu seçip return-return yapıp simgelerden en baştaki "Kurulum"a tıkladıktan sonra Apple logosunun olduğu siyah ekran gelir gelmez donuyor, USB bellek ledi biraz yanıp söndükten sonra o da tamamen sönüyor.

USB Bellek, USB2.0 portunatakılı.

Intel HD 520 ile ilgili injeksiyon içeren bölümdeki iki seçeneği de tek tek ve beraber seçili olarak ve hiçbiri seçili olmadan da denedim yine aynı.

Cpus=1 ekedim ilk kısıma yine aynı oldu.

İnternetten araştırdığımda aynı Laptopu bir önceki Mac OS sürümünde sorunsuza yakın çalıştıran bir kişinin yorumlarına denk geldim.

Yardım edebilirmisiniz?

Lenovo Yoga 500-14ISK

i5 6200u işlemci
4GB ram
Intel HD 520 onbord grafik + Nvidia (Biostan sadece onbord ekran aktif edildi.)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
-v komutu ile boot edip hata görselini paylaşmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bir çok neden olabilir. İlk olarak Farklı USB portlarını dene. BIOS sadece UEFI olarak yada Legacy boot ile dene. CLOVER / Drivers64UEFI/ AptioMemoryFix-64.efi sil ve USB / EFI / CLOVER / DriversOFF / Driver64UEFI içinden OsxAptioFix3Drv-64.efi dosyasını drives64UEFI içine kopyala.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet