ÇÖZÜLDÜ BOOTCAMP Sonrası macOS'a USB'siz Girmeme Sorunu

brnsr

APPRENTICE
7 Şub 2021
5
2
21
Merhaba arkadaşlar. Yaşadığım sorunu hemen özetliyorum.
-Başarılı bir Big Sur kurulumu yaptım.
-Ardından Usb'siz macOs'a girme işlemlerini de başarılı bir şekilde yaptım. ( usbsiz macosa girebildim.)
-Daha sonra aynı SSD'ye BootCamp ile Windows yükledim. Buraya kadar her şey sorunsuz. İki işletim sistemine de girebiliyorum.
-Daha sonra Flashı çıkarıp deneyeyim dedim. Evet arkadaşlar OpenCore Boot Menüsü gelmiyor. Direkt Windows'a geçiş yapıyor.
-EFI diskini mount edip EFI klasörü içerindeki Microsoft efisini silince tekrar USB'siz girebilecek hale geliyor pc.
-Microsoft EFI'sini bir şekilde geri getirebildim. Fakat tekrar eski haline geldi. Şu an USB'siz OpenCore Boot Menüsü gelmiyor.
-Sonuç olarak Microsoft EFI'si yoksa USB'siz OpenCore Boot Menü'sü geliyor ve macOS'a geçiş yapabiliyorum. Ama Microsoft EFI'si yüklenince OpenCore Boot Menüsü gelmiyor. USB'yi takmam gerekiyor böyle olunca da.
BIOS'taki tüm ayarlarım belirtildiği şekilde ayarlandı.
BIOS'ta Boot Ayarlarında dahi Sadece Windows Boot Manager görünüyor.(OpenCore yok)
Birkaç forumda Add Boot Option yapın diye bir öneri gördüm. Fakat Benim BIOS'umda böyle bir seçenek yok maalesef.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Önce usb bellek ile boot edip opencore ekranına gelip NVRAM reset yapın deneyin. Bu düzeltmezse Paylaştığınız görselde boot sıralamasında görünen windows boot manager Efi dosyası yerine mac os kurulu diski gösterin. Uefi seçenekte böyle bir dik göremiyorsan legacy and uefi olarak ayarlayıp diske öncelik verere k disk üerindeki opencore erişim sağla ve nvram reset yap dene.
Bu yöntem işinize yarama sise video rehberin 7:30 Dk sonrasını takip ederek Sabit disk EFI üerinden config dosyanızıda boot sıralamasını manuel olarak deneyin.
Her halukarde denemelerden netic albilmek için bios üzerinde görünen windows boot efisini sıralamadan çıkarmanız gerekir.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

brnsr

APPRENTICE
7 Şub 2021
5
2
21
Önce usb bellek ile boot edip opencore ekranına gelip NVRAM reset yapın deneyin. Bu düzeltmezse Paylaştığınız görselde boot sıralamasında görünen windows boot manager Efi dosyası yerine mac os kurulu diski gösterin. Uefi seçenekte böyle bir dik göremiyorsan legacy and uefi olarak ayarlayıp diske öncelik verere k disk üerindeki opencore erişim sağla ve nvram reset yap dene.
Bu yöntem işinize yarama sise video rehberin 7:30 Dk sonrasını takip ederek Sabit disk EFI üerinden config dosyanızıda boot sıralamasını manuel olarak deneyin.
Her halukarde denemelerden netic albilmek için bios üzerinde görünen windows boot efisini sıralamadan çıkarmanız gerekir.
Hocam bahsettiğin her şeyi yaptım fakat çözüm olmadı, teşekkür ederim, parmaklarına zeval gelmesin :D

Kendimce deneye deneye en sonunda sorunu çözdüm. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar olursa aşağıdaki talimatları gerçekleştirsinler mutlaka çözülecektir.
Öncelikle bu talimatlar sadece USB'siz bilgisayarınızın açılışta OpenCore'u Boot etmemesini çözer;

1. USB ile Boot edip macOS'umuza giriyoruz.
  2. OpenCore Configuratoru Açıp kurulu diskimizi Mount ediyoruz.
  3. Gelen EFI diski içerisine girip EFI klasöründen Microsoft adlı klasörü masaüstüne kopyalıyoruz.
  4. Kopyaladıktan sonra EFI diski içerisindeki Microsoft klasörünü Siliyoruz.
  5. Bilgisayarı yeniden başlatıyoruz USB'siz OpenCore Boot menüsü gelmiş oluyor.
  6. Menüden bir kez Windows'a giriş yapıyoruz. Sonra yeniden başlatıyoruz.
  7. OpenCore Boot Menüsünden macOS sistemim:Dizi seçip işletim sistemine giriş yapıyoruz.
  8. EFI Diskini Mount ediyoruz.
  9. Masaüstüne kopyaladığımız Microsoft klasörünü EFI diskinin içerisindeki EFI klasörüne kopyalıyoruz.
  10. Bilgisayarı yeniden başlatıyoruz ve artık USB'siz OpenCore Boot ediliyor. Böylelikle iki işletim sistemini seçebiliyoruz.
Bu sorunun tam olarak neyden dolayı yaşandığını bilmiyorum. Belki de benim yaptığım birkaç işlemden dolayıdır. Bunu da ilerleyen zamanlarda aynı işlemleri tekrarlardıktan sonra aynı sorunu yaşayabilirim diye düşünüyorum. Eğer yaşarsam bu konuyu güncelleyeceğim. İyi forumlar herkese.

• Like
Tepkiler: kindo
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler