Bu kopya hasarlı

ahval34

PADAVAN
9 Mar 2020
185
12
221
Merhabalar high sierra usbmi oluşturdum yüklememi başlattım ssd diskimi biçimlendirdim yükleme yapayım dedim kopya hasarlı dedi yeniden başlatmak istedim o ara tarih değiştirme gibi bi çözüm yolu buldum fakat şimdide aynı ekrana ulaşamıyorum. Açılış ekranında “initialized /dev/rdisk3 as a 5MB case-insensitive HFS Plus volume” yazısında bekliyor yarım saattir. Yardım olursanız sevinirim.

Anakart Modeli
Gigabyte GA-990FXA-UD3
İşlemci Modeli
AMD FX(tm)-8350
Grafik Kartı
Asus GTX750
Disk ve RAM
120GB SSD & 400 GB HDD & 12GB DDR3 1333MHz
K

kleyn

Guest
Merhabalar high sierra usbmi oluşturdum yüklememi başlattım ssd diskimi biçimlendirdim yükleme yapayım dedim kopya hasarlı dedi yeniden başlatmak istedim o ara tarih değiştirme gibi bi çözüm yolu buldum fakat şimdide aynı ekrana ulaşamıyorum. Açılış ekranında “initialized /dev/rdisk3 as a 5MB case-insensitive HFS Plus volume” yazısında bekliyor yarım saattir. Yardım olursanız sevinirim.
Kuruluma girmeden önce SSD yi çıkarın. Sonra takınız.

ahval34

PADAVAN
9 Mar 2020
185
12
221
Nasıl yani tam olarak hangi ekranda tekrar takayım ssdyi

Anakart Modeli
Gigabyte GA-990FXA-UD3
İşlemci Modeli
AMD FX(tm)-8350
Grafik Kartı
Asus GTX750
Disk ve RAM

tahaklkt

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
25 Ağu 2019
1,268
421
901
Kernel yamasını yaptınız mı ?

BootLoader
Opencore 0.7.6
Laptop Modeli
Lenovo Z5070
Anakart Modeli
NM-A271
İşlemci Modeli
Intel Core i5 4210U
Grafik Kartı
nVidia GT 820M & HD Graphics 4400
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751
Ağ Aygıtları
Intel AX200 Wi-Fi + Bluetooth Combo & Realtek RTL8111
Disk ve RAM
120 GB SSD & 8 GB DDR3 1600MHz

ahval34

PADAVAN
9 Mar 2020
185
12
221
Anakart Modeli
Gigabyte GA-990FXA-UD3
İşlemci Modeli
AMD FX(tm)-8350
Grafik Kartı
Asus GTX750
Disk ve RAM

tahaklkt

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
25 Ağu 2019
1,268
421
901
Anlıyorum ama şu anda usbden başlatıp sıfırdan bi kurulum yapmayı denemek istiyorum bahsettiğim yazıda kalıyor

Henüz disk partition kısmını geçememiştim yeniden başlattım ve bahsettiğim yazıda kaldı kernel yaması derken kusura bakmayın bilmiyorum
Kernel uygulamalar ile donanım arasındaki köprü görevini görür. Intellerde bu hazır varken (Apple sağ olsun intel işlemci kullanıyor kerneller hazır) amdlerde rehberdeki gibi kullanılması gerekmekte. EFI/clover/kexts/other ve EFI/Clover/kexts/off klasöründe neler var bir fotoğrafını atarmısınız.

BootLoader
Opencore 0.7.6
Laptop Modeli
Lenovo Z5070
Anakart Modeli
NM-A271
İşlemci Modeli
Intel Core i5 4210U
Grafik Kartı
nVidia GT 820M & HD Graphics 4400
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751
Ağ Aygıtları
Intel AX200 Wi-Fi + Bluetooth Combo & Realtek RTL8111
Disk ve RAM
120 GB SSD & 8 GB DDR3 1600MHz

ahval34

PADAVAN
9 Mar 2020
185
12
221
Kernel uygulamalar ile donanım arasındaki köprü görevini görür. Intellerde bu hazır varken (Apple sağ olsun intel işlemci kullanıyor kerneller hazır) amdlerde rehberdeki gibi kullanılması gerekmekte. EFI/clover/kexts/other ve EFI/Clover/kexts/off klasöründe neler var bir fotoğrafını atarmısınız.
Hocam ben anlamıyorum sanırım yada anlatamıyorum :) şu ekranda kaldım benim şu anda yapmaya çalıştığım şey burada bir çok seçenek vardı sıfırdan kurulum yapmak istiyorum onlar çıkmıyor sizin bahsettiğiniz klasörlere erişimi nerden sağlayacağım

Ekli dosyalar

Anakart Modeli
Gigabyte GA-990FXA-UD3
İşlemci Modeli
AMD FX(tm)-8350
Grafik Kartı
Asus GTX750
Disk ve RAM
K

kleyn

Guest
Hocam ben anlamıyorum sanırım yada anlatamıyorum :) şu ekranda kaldım benim şu anda yapmaya çalıştığım şey burada bir çok seçenek vardı sıfırdan kurulum yapmak istiyorum onlar çıkmıyor sizin bahsettiğiniz klasörlere erişimi nerden sağlayacağım
Kuruluma girip terminalden yapıcaksınız kernel yama işlemini. İzlenceler de olması lazım terminalin. Klasör ler içinde. EFI/CLOVER/Kexts/Off EFI/CLOVER/kexts/other Bunu USB'nin Açılan kısmında olur. 200 mb genelde o bölüm.

ahval34

PADAVAN
9 Mar 2020
185
12
221
Kuruluma girip terminalden yapıcaksınız kernel yama işlemini. İzlenceler de olması lazım terminalin. Klasör ler içinde. EFI/CLOVER/Kexts/Off EFI/CLOVER/kexts/other Bunu USB'nin Açılan kısmında olur. 200 mb genelde o bölüm.
İşte benim oluşturduğum usbde açılan kısım yoktu 1 tane açılmayan bölüm vardı şimdi tekrardan usb oluşturucam bu sanırım sıkıntılı

Anakart Modeli
Gigabyte GA-990FXA-UD3
İşlemci Modeli
AMD FX(tm)-8350
Grafik Kartı
Asus GTX750
Disk ve RAM

ahval34

PADAVAN
9 Mar 2020
185
12
221
E

Evet burada gözüküyor. Bu rehberi uygulayın
Hocam ne yaptıysam gözükmedi 8 gb usb idi birde sağlıklı çalışmıyo olabilir şimdi sıfırdan 16gb usbye kurucam opencore olayı nasıl oluyor kurulum aşamasına komple yardımcı olma şansınız nedir yoksa önceki konudaki şekilde mi yapayım yine clover ile

Anakart Modeli
Gigabyte GA-990FXA-UD3
İşlemci Modeli
AMD FX(tm)-8350
Grafik Kartı
Asus GTX750
Disk ve RAM
K

kleyn

Guest
Y
Hocam ne yaptıysam gözükmedi 8 gb usb idi birde sağlıklı çalışmıyo olabilir şimdi sıfırdan 16gb usbye kurucam opencore olayı nasıl oluyor kurulum aşamasına komple yardımcı olma şansınız nedir yoksa önceki konudaki şekilde mi yapayım yine clover ile
Yardımcı olurum. Ben EFI hazırlıyorum sistem için.Ve opencore AMD İçin en stabil bootloader.

ahval34

PADAVAN
9 Mar 2020
185
12
221
Tamam şimdi inanın bikaç ay önce uğraşmıştım yapmıştım ama biraz uzak kaldım bilgi sıfır diyim size şu anda hatırlayamıyorum. 16 usb var elimde birde highsierrav3 dmg var bunla hazırlayım mı transmac aracılığıyla bi macos usb

Anakart Modeli
Gigabyte GA-990FXA-UD3
İşlemci Modeli
AMD FX(tm)-8350
Grafik Kartı
Asus GTX750
Disk ve RAM
K

kleyn

Guest
Tamam şimdi inanın bikaç ay önce uğraşmıştım yapmıştım ama biraz uzak kaldım bilgi sıfır diyim size şu anda hatırlayamıyorum. 16 usb var elimde birde highsierrav3 dmg var bunla hazırlayım mı transmac aracılığıyla bi macos usb
Evet onu yazdırın. High Sierra kurulum şeyini kullanıcaz ordaki. EFI yi değiştiricez.Sonra opencore ile kurulum yapıcaz Bu arada sistem Uefi değilmi ?

ahval34

PADAVAN
9 Mar 2020
185
12
221
Y

Yardımcı olurum. Ben EFI hazırlıyorum sistem için.Ve opencore AMD İçin en stabil bootloader.
İzlememiz gereken yolu sıfırdan anlatırsanız başlayalım hocam bu arada çok teşekkürler ilgileniyosunuz

Anakart Modeli
Gigabyte GA-990FXA-UD3
İşlemci Modeli
AMD FX(tm)-8350
Grafik Kartı
Asus GTX750
Disk ve RAM
K

kleyn

Guest
İzlememiz gereken yolu sıfırdan anlatırsanız başlayalım hocam bu arada çok teşekkürler ilgileniyosunuz
Şimdi İlk Olarak High sierra imajını yazdırıcaz. Elinizde olan bi tane var onu yazdırınız. Sonra. EFI bölümündeki Cloverı silicez Opencore bootloader EFI'si atıcağız Sonra Bu kopya hatalı hatasını almamak için Date yönteminin denicez Opencore Da Kernel şeylerini yapmanız gerekmiyor. Sistem UEFI mi Ben ona göre EFI hazırlıyorum.

ahval34

PADAVAN
9 Mar 2020
185
12
221
Evet onu yazdırın. High Sierra kurulum şeyini kullanıcaz ordaki. EFI yi değiştiricez.Sonra opencore ile kurulum yapıcaz Bu arada sistem Uefi değilmi ?
Evet uefi komple sistem bilgisi atayım mı imzamda yazan sistem

Anakart Modeli
Gigabyte GA-990FXA-UD3
İşlemci Modeli
AMD FX(tm)-8350
Grafik Kartı
Asus GTX750
Disk ve RAM