ÇÖZÜLDÜ Catalina Son Düzenlemeler (Nvidia hdmi görüntü çıkışı/Ses seviye kontrolü/Touchpad)

ardencaliskaner

APPRENTICE
14 Ocak 2018
17
1
21
32
İstanbul
www.linkedin.com
Merhaba yakın bir zamanda başarılı kurulum paylaşmak istiyorum ancak öncesinde çok ufak sorunlarım kaldı bunları danışarak çözmek isterim yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Msi GS43VR 7RE PHANTOM PRO
i7 7700HQ
16 GB RAM
HD GRAPHICS 630
Nvidia GTX 1060 6gb

1.Sorum veya sorunum ;

- Frambuffer ile görüntü çıkışlarımı düzelttikten sonra type-c / hdmi dönüştürücü ile görüntü çıkışını sorunsuzca çözdüm ancak bilgisayarımda donanımsal olarak hdmi çıkışı direkt olarak nvidia ekran kartına bağlı bu durumda hdmi'dan herhangi bir görüntü çıkışı alabilmem mümkün mü? Eğer mümkün değilse dsdt dosyalarımı düzenleyerek ekran kartımı kapamayı düşünüyorum.

2.Soru

- Ses çıkışımı (Relatek ALC 899) AppleAlc ile sorunsuz tanıttım ancak 3.5 mm jak girişini digital output olarak görmekte ve ses seviyesi kontrolü yapmama izin vermemektedir bunun için 3.parti bir yazılım olan sound control kullanmaktayım.

Not: Tüm layout id'leri denedim en uygunu 98 oldu.

3.Soru

- Touchpadimi sorunsuzca tanıttım ancak bazı iki parmak ve 3 parmak hareketlerinde yatay hareketleri sorunsuz algılarken dikey hareketleri algılamıyor bunuda dsdt düzenlemesi ile çözebilir miyim yoksa başka bir çözümü var mıdır?

4.Sorum

-Sisteme kurulu olan gerek S/L/E gerekse C/K/O içersindeki gereksiz kextleri anlamamın bir yolu var mı yoksa teker teker denemeli miyim?

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
1.Sorum veya sorunum ;

- Frambuffer ile görüntü çıkışlarımı düzelttikten sonra type-c / hdmi dönüştürücü ile görüntü çıkışını sorunsuzca çözdüm ancak bilgisayarımda donanımsal olarak hdmi çıkışı direkt olarak nvidia ekran kartına bağlı bu durumda hdmi'dan herhangi bir görüntü çıkışı alabilmem mümkün mü? Eğer mümkün değilse dsdt dosyalarımı düzenleyerek ekran kartımı kapamayı düşünüyorum.
Hayır mümkün değil, framebuffer ile yaptığın ayarlar neticesinde görüntü alamadıysan mümkün değil. Ekran kartını dsdt değilde hackintool framebuffer ile kapatmalısın.

2.Soru

- Ses çıkışımı (Relatek ALC 899) AppleAlc ile sorunsuz tanıttım ancak 3.5 mm jak girişini digital output olarak görmekte ve ses seviyesi kontrolü yapmama izin vermemektedir bunun için 3.parti bir yazılım olan sound control kullanmaktayım.

Not: Tüm layout id'leri denedim en uygunu 98 oldu.
Bu sorununu dsdt yaması ile çözebilirsin.

3.Soru

- Touchpadimi sorunsuzca tanıttım ancak bazı iki parmak ve 3 parmak hareketlerinde yatay hareketleri sorunsuz algılarken dikey hareketleri algılamıyor bunuda dsdt düzenlemesi ile çözebilir miyim yoksa başka bir çözümü var mıdır?
Bu sorunun cevabı önce nasıl tanıttığına ve aygıt türünün ne olduğuna bağlı.
4.Sorum

-Sisteme kurulu olan gerek S/L/E gerekse C/K/O içersindeki gereksiz kextleri anlamamın bir yolu var mı yoksa teker teker denemeli miyim?
Bunun için sistem bilginin iyi olması ve her kextin ne işe yaradığını biliyor olman gerekmekte, senin için en basit yöntem tek tek denemek olacaktır. Aşağıda yazdığım kextleri kesinlikle silme yeterli. Ayrıca S/L/E içerisindeki kextleri elleme.
AppleALC.kext
FakeSMC.kext
Lilu.kext
WhateverGreen.kext

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

ardencaliskaner

APPRENTICE
14 Ocak 2018
17
1
21
32
İstanbul
www.linkedin.com
Hayır mümkün değil, framebuffer ile yaptığın ayarlar neticesinde görüntü alamadıysan mümkün değil. Ekran kartını dsdt değilde hackintool framebuffer ile kapatmalısın.

Bu sorununu dsdt yaması ile çözebilirsin.

Bu sorunun cevabı önce nasıl tanıttığına ve aygıt türünün ne olduğuna bağlı.

Bunun için sistem bilginin iyi olması ve her kextin ne işe yaradığını biliyor olman gerekmekte, senin için en basit yöntem tek tek denemek olacaktır. Aşağıda yazdığım kextleri kesinlikle silme yeterli. Ayrıca S/L/E içerisindeki kextleri elleme.
AppleALC.kext
FakeSMC.kext
Lilu.kext
WhateverGreen.kext

Cevabınız için teşekkürler ... Sadece 1. soru ile ilgili birşey soracağım hackintool içerisinde framebuffer yaması gerçekleştirirken disable egpu kutucuğunu işaretledim ancak .. Sistem raporu/grafik içerisinde halen nvida kartım gözükmekte ve bilgisayarın ekran kartının bulunduğu bölgeye dokunduğumda sıcak.. bu sebepten dsdt yaması ile mi çözmeliyim framebuffer işe yaramamış gibi yada ben birşeyleri eksik mi yaptım ?

2. sorum için yönlendirebileceğiniz bir link var mı ?
3. sorum için ise forumda birden fazla konu bulunmakta onları inceleyip tamamlayacağım.

Not : Konuyu çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz bunların hepsi benim için ufak modifikasyonlar sorun yaratan bir durum söz konusu değildir.

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Eğer disable egpu işaretli ve yama içerisinde bu ayar manuel silinmedi ise DSDT ile devre dışı bırakman gerekecek.
ikinci sorunun için aşağıdaki konuyu incelemeni tavsiye ederim.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler