Hocam selamlar, Ben laptop'uma içinde sadece Mac OS Sierra yüklüyorum, eski tip legacy bios var içerisinde. Kurulumu yapıyorum sorunsuz çalışıyor. Ve reboot ederken de bir sıkıntım yok. Tüm youtube kurulumlarınıza baktım. Sizler clover bootloader kullanıyorsunuz. Ben giriyorum oraya beni okudaki adımları doğru bir şekilde takip ederek o kurulumu yapıyorum. Sonra HDD'me giriyorum bakıyorum EFI klasörü yok. Sizin videolarda var bende yok. EFI Backup var, ama EFI yok.
Clover bootloader'ı yüklemesem de yeniden başlatmada bir sıkıntı yaşamıyorum ama siz USB'nin içindeki kextleri ve driver'ları da, o hdd'in içerisindeki efi'nin içerisine atıyorsunuz ve bende o klasör yok. Bu bir sorun mu?
Çünkü ben dün uzun uğraşlar sonucu wifi'ın kext'ini buldum, çalıştı ama sistemi reboot edince geri gitti.
(Not: Güncel kext'leri bulmak için kext updater kullandım)
(Not 2: KPCM'ydi sanırım kext yükleme programını kullandım yüklemek için, oradaki beni okuya uyarak, library/extensions'a kurdum, çalıştı, reboot yapınca wi-fi'ı aktif edemez oldum. Ve tekrar da kuramadım, aynı sorun devam etti)
(Not 3: Clover bootloader'ı yükleyince boot0af: error hatası alıyorum)
Orada gözükmeyen tek ayarım da, hedef bölüme RC scriptleri yükle işaretli.
Ben bunu yapınca HDD'me girince EFI dosyasını göremiyorum, sadece EFI BackUps geliyor. Kitaplık, kullanıcılar, sistem ve uygulamalar var bir de. (Ama onlar cloverbootloader'ı kurmadan öncede varlardı.
Clover bootloader'ı yüklemesem de yeniden başlatmada bir sıkıntı yaşamıyorum ama siz USB'nin içindeki kextleri ve driver'ları da, o hdd'in içerisindeki efi'nin içerisine atıyorsunuz ve bende o klasör yok. Bu bir sorun mu?
Çünkü ben dün uzun uğraşlar sonucu wifi'ın kext'ini buldum, çalıştı ama sistemi reboot edince geri gitti.
(Not: Güncel kext'leri bulmak için kext updater kullandım)
(Not 2: KPCM'ydi sanırım kext yükleme programını kullandım yüklemek için, oradaki beni okuya uyarak, library/extensions'a kurdum, çalıştı, reboot yapınca wi-fi'ı aktif edemez oldum. Ve tekrar da kuramadım, aynı sorun devam etti)
(Not 3: Clover bootloader'ı yükleyince boot0af: error hatası alıyorum)
Orada gözükmeyen tek ayarım da, hedef bölüme RC scriptleri yükle işaretli.
Ben bunu yapınca HDD'me girince EFI dosyasını göremiyorum, sadece EFI BackUps geliyor. Kitaplık, kullanıcılar, sistem ve uygulamalar var bir de. (Ama onlar cloverbootloader'ı kurmadan öncede varlardı.
Son düzenleme:
- Laptop Modeli
- EasyNote TS11HR
- Anakart Modeli
- Packard Bell SJV50_HR
- İşlemci Modeli
- Intel (R) Core (TM) i5-2450 @ 2.50Ghz
- Grafik Kartı
- Intel(R) HD Graphics 3000 & NVIDIA GeForce GT 540M
- Ağ Aygıtları
- Qualcomm Atheros AR5B97
- Disk ve RAM