ÇÖZÜLDÜ Clover Bootloader yükleme sorunu

mulobbo

APPRENTICE
30 Kas 2017
37
1
0
37
selamlar,
pc mde uefi kurulumlu w10 bulunmakta anakartım da uefi desteklemekde iki işletim sisteminide uda pc mde tutmalıyım
sitedeki laptop imajını pc me uygun playlist ile değiştirdim sorunsuz şekilde imaj açıldı ve windows kurulu kurulu sabit diskimde yer ayırıp kurdum.
clover bootloader i çalıştırıp 25:31 de başlayan işelmin aynısını yaptım ama usb belleği çıkarınca clover menuyu açamıyor please insert bootable device hatası veriyor flash belleği takınca clover menuyu açabiliyorum ve sistem sorunsuz açılıyor sanırım videodaki sistem uefi olmadığı için bu yol uygulandı benim sistemim uefi olduğu için mi açaba clover menu yuklenmiyor. @montezuma @S10soz_21

yardımlarınız için çokça teşekkürler.

disk util list komutunu yazdıktan sonra

IMG-20181031-082930 — imgbb.com

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
selamlar,
pc mde uefi kurulumlu w10 bulunmakta anakartım da uefi desteklemekde iki işletim sisteminide uda pc mde tutmalıyım
sitedeki laptop imajını pc me uygun playlist ile değiştirdim sorunsuz şekilde imaj açıldı ve windows kurulu kurulu sabit diskimde yer ayırıp kurdum.
clover bootloader i çalıştırıp 25:31 de başlayan işelmin aynısını yaptım ama usb belleği çıkarınca clover menuyu açamıyor please insert bootable device hatası veriyor flash belleği takınca clover menuyu açabiliyorum ve sistem sorunsuz açılıyor sanırım videodaki sistem uefi olmadığı için bu yol uygulandı benim sistemim uefi olduğu için mi açaba clover menu yuklenmiyor. @montezuma @S10soz_21

yardımlarınız için çokça teşekkürler.

disk util list komutunu yazdıktan sonra

IMG-20181031-082930 — imgbb.com
Hdd ki efi maunt ettikten sonra usbdeki clover klasörü hdd efin içine atıp, sistemi usb ile açmaya çalışırken clover boot options seçenegine gelip all add clover boot seçeneğini enter yap.

mulobbo

APPRENTICE
30 Kas 2017
37
1
0
37
Hdd ki efi maunt ettikten sonra usbdeki clover klasörü hdd efin içine atıp, sistemi usb ile açmaya çalışırken clover boot options seçenegine gelip all add clover boot seçeneğini enter yap.
bahsettiginiz ayarı yaptım ise yaramadı sonra tekrar bir deneyim derken pc nin bios çöktü pc ye yeniden bios attim recovery ile sakin kafayla bir daha kurulum yapacagim yakin zamanda bugünlük yeterli geldi
TeseTeşekkü yardımlarınız için

sanırım uefi ile bazı sıkıntılar çıkıyor uefi kurulum yapmayı deneyeceğim bir dahakine

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Gecmiş olsun. Bİos çöktü derken boot dosyalarına zaramı verdin. Aynı bölüm düzenini bende kullanıyorum. Uefi gpt bölüm düzeni ve windows yanına kurulumda Cloveri sölediğim şekilde kurulur. Bazende bios boot ayarında ilk sıraya alınır. Eğer bütün sistemi tekrar dan kuracaksan ilk ön ce mac os yi sonra windowsu yükle.

mulobbo

APPRENTICE
30 Kas 2017
37
1
0
37
Gecmiş olsun. Bİos çöktü derken boot dosyalarına zaramı verdin. Aynı bölüm düzenini bende kullanıyorum. Uefi gpt bölüm düzeni ve windows yanına kurulumda Cloveri sölediğim şekilde kurulur. Bazende bios boot ayarında ilk sıraya alınır. Eğer bütün sistemi tekrar dan kuracaksan ilk ön ce mac os yi sonra windowsu yükle.
teşekkürler
pc nin biosu tamamen çöktü ne biosa giriliyordu ne boot menüye esc ye basın yazısı ekranda sabit şekilde kalıyordu ve hiç tepki vermedi
windows u kişisel ve sürekli kullandığım için silemem
sizde anladığım kadarıyla uefi kurulumlu windows un yanına aynı videodaki kurulumu yaptınız yani 3. seçenek windows yanına mac için yazan clover ayarıyla birlikte bende bir türlü clover boot etmedi

bir de merak ettiğim bir konu daha var kext leri usb belleğimize attıktan ve kurulumu yaptıktan sonra sabit diskimizin içine kopyaladık clover/kext/other dizinine bu kextler kurulmuş mu oldu
mesela bende ses çalışmadı kurulumda sonra ama touchpad sıkıntısız çalışıyordu
ses için gerekli kext i şu anda other klasörüne mi atmalıyım(daha önce başka bir arkadaşın vermiş olduğu hazır kextş attım aynı pc ye sahibiz önceki konuda belirtmiştim ama ses çalışmadı)

eğer other a atınca kext ler kurulmuş oluyor ise kext yükleme progrmaları n için var

farklı farklı rehber ve video izledim çokça ama anlamadığım kısımlarda biride bu kext meselesi yardım edebilirseniz bu konudada çok memnun olurum

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
aynı videodaki kurulumu yaptınız yani 3. seçenek windows yanına mac için yazan clover ayarıyla birlikte bende bir türlü clover boot etmedi
Bu video rehberdeki 1. yöntemi kullanıyorum. Tabi şu farkla EFI bölümünün ana dizinina degil EFI bölümünün EFI klasörüne kopyalıyorum. Ve sana dediğim şeyi yapıyorum. Clover güncellemeleri için ise Uefi gpt olan seneneği ile güncelleliyorum.
bir de merak ettiğim bir konu daha var kext leri usb belleğimize attıktan ve kurulumu yaptıktan sonra sabit diskimizin içine kopyaladık clover/kext/other dizinine bu kextler kurulmuş mu oldu
Bazı kexler S/K/E kurulması lazım. Bazılarıda other klasöründe çalışır.
mesela bende ses çalışmadı kurulumda sonra ama touchpad sıkıntısız çalışıyordu
ses için gerekli kext i şu anda other klasörüne mi atmalıyım(daha önce başka bir arkadaşın vermiş olduğu hazır kextş attım aynı pc ye sahibiz önceki konuda belirtmiştim ama ses çalışmadı)
AppleALC ve Lilu kexti clover/kext/otherde çalışır. Tabi ses codecine göre layout girilir. Bunun için Şu rehberi takip et. AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu Eğer olmaz ise voodo ile dene. VoodooHDA 2.9.0 Ses Kurulum Paketi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
eğer other a atınca kext ler kurulmuş oluyor ise kext yükleme progrmaları n için var
Diğer sorduğun soruya verdiğim cevap gibi; bazıları other de bazılar S/K/E bazılarıda ise K/E çalışır. Kext yükleme programları S/K/E ve K/E yoluna yüklemelerde kext verileri sıfırlayıp ve disk izinlerini onarıyor. Eğer kexleri kopyalama ile S/K/E ve K/E atarsan kexler çalışmaz. Tabi terminalden kext verilerini ve disk izinlerini onarırsan yine çalışır. Kext yükleyicler işlemi daha kolay yaptığı için.

• Like
Tepkiler: mulobbo

mulobbo

APPRENTICE
30 Kas 2017
37
1
0
37
Bu video rehberdeki 1. yöntemi kullanıyorum. Tabi şu farkla EFI bölümünün ana dizinina degil EFI bölümünün EFI klasörüne kopyalıyorum. Ve sana dediğim şeyi yapıyorum. Clover güncellemeleri için ise Uefi gpt olan seneneği ile güncelleliyorum.

AppleALC ve Lilu kexti clover/kext/otherde çalışır. Tabi ses codecine göre layout girilir. Bunun için Şu rehberi takip et. AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu Eğer olmaz ise voodo ile dene. VoodooHDA 2.9.0 Ses Kurulum Paketi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Diğer sorduğun soruya verdiğim cevap gibi; bazıları other de bazılar S/K/E bazılarıda ise K/E çalışır. Kext yükleme programları S/K/E ve K/E yoluna yüklemelerde kext verileri sıfırlayıp ve disk izinlerini onarıyor. Eğer kexleri kopyalama ile S/K/E ve K/E atarsan kexler çalışmaz. Tabi terminalden kext verilerini ve disk izinlerini onarırsan yine çalışır. Kext yükleyicler işlemi daha kolay yaptığı için.

selamlar,
bugun sizin attığınız videodaki 1.yolu uyguladım efi klasörünü videodaki ile aynı yere kopyaladım ancak pc ye yüklü clover ile sadece windows bölümleri gözüküyor mac i kurduğum disk gözükmüyor
bios dan ne yaptıysam efi uzantılı dosyayı birincil boot olarak seçemedim enterliyorum ama hiç tepki yok boot menüye girip manuel olarak açmak zorunda kalıyorum ama belirttiğim gibi mac gözükmüyor sadece windowslar gözüküyor bir çözüm yolu biliyor musunuz
flaş bellkten başlatınca mac kurduğum disk gözüküyor sorunsuzca

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Benim yaptığım gibi clover klasörünü efinin Efı klasörüne yanına değilde içine kopyala. Yine usbden clover Boot Option daki işlemi yap. Ardından biostaki boot ayarkarındaki clover efi dosyalarını f6 yukarıya taşıyıp kaydet. Zaten biliyorsundur efini ana dizinindeki clover silmen gerektiğini. Birde hfs olarak biçimlendirdiysen clovedeki driveruefi64 içinde hfsplus.efi dosyasının olduğunu kontrol et.

mulobbo

APPRENTICE
30 Kas 2017
37
1
0
37
Benim yaptığım gibi clover klasörünü efinin Efı klasörüne yanına değilde içine kopyala. Yine usbden clover Boot Option daki işlemi yap. Ardından biostaki boot ayarkarındaki clover efi dosyalarını f6 yukarıya taşıyıp kaydet. Zaten biliyorsundur efini ana dizinindeki clover silmen gerektiğini. Birde hfs olarak biçimlendirdiysen clovedeki driveruefi64 içinde hfsplus.efi dosyasının olduğunu kontrol et.
Teyit etmek için yazıyorum yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim windows u çöketmeyeyim sonra:)
videoda efi klasörünün yanına kopyalıyor clover i siz efi klasörünün içine kopyalamamı istiyorsunuz
efi klasörünün içine kopyaladıktan sonra eski yanına kopyaladığım clover dosyasını silmeliyim
efinin içine kopyaladığım dosyasının cloverdeki driver64uefi nin içinde hfsplus olmasına dikkat etmeliyim(mevcut)

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
3
Teyit etmek için yazıyorum yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim windows u çöketmeyeyim sonra:)
videoda efi klasörünün yanına kopyalıyor clover i siz efi klasörünün içine kopyalamamı istiyorsunuz
efi klasörünün içine kopyaladıktan sonra eski yanına kopyaladığım clover dosyasını silmeliyim
efinin içine kopyaladığım dosyasının cloverdeki driver64uefi nin içinde hfsplus olmasına dikkat etmeliyim(mevcut)
Evet. Ben öyle kullanıyorum.

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Efi maunt ettiysen çöp kutusunda yok ise çöp kutusunu bir kere boşaltmışsın demek. Dosya kurtarma uygulamasıyla deneyebilirsin. Olmaz ise mac üzerinden windows usbsini oluşturup kurtamayı dene. Eğer buda olmaz ise ek bölüm açıp windowsu oraya kur. Eğer recovery li windowsu kurtarmak istiyorsan. Windows u kurtarma yada ek windows kurduktan sonra recovery usbsinin oluşturup. Tüm işlemleri yeniden yap.

Yada Windows 10 kullanan birisinde komple efi dosyasını paylaşmanı istersin.

Birey daha aklıma geldi. Bu uygulama ile gizli dosyaları görünüyor yapıp .Trashes klasörü kntrol et.

Ekli dosyalar

mulobbo

APPRENTICE
30 Kas 2017
37
1
0
37
Efi maunt ettiysen çöp kutusunda yok ise çöp kutusunu bir kere boşaltmışsın demek. Dosya kurtarma uygulamasıyla deneyebilirsin. Olmaz ise mac üzerinden windows usbsini oluşturup kurtamayı dene. Eğer buda olmaz ise ek bölüm açıp windowsu oraya kur. Eğer recovery li windowsu kurtarmak istiyorsan. Windows u kurtarma yada ek windows kurduktan sonra recovery usbsinin oluşturup. Tüm işlemleri yeniden yap.

Yada Windows 10 kullanan birisinde komple efi dosyasını paylaşmanı istersin.

Birey daha aklıma geldi. Bu uygulama ile gizli dosyaları görünüyor yapıp .Trashes klasörü kntrol et.
Yapabilecegim herseyi denedim normalde Ubuntu sildikten sonra efi bozuluyordu ama kurtariyordum ama bu sefer komutlar işe yaramadı artik temiz Windows kurulumu yapacagim mecburen bir iletide belirtmistiniz ilk mac kurun sonra Windows kurun diye bu olayı nasıl gerceklestirecegiz hangi yolu izleyecegiz
Yardımlarınız için çokça teşekkürler

mulobbo

APPRENTICE
30 Kas 2017
37
1
0
37
Rehberi okudum
  1. EFI bölüntüsünü mount edin ve "Windows boot manager" dosyasını yeniden adlandırın.
    by8fVS6KpBXzuSsBxFbStw46EmgDvWTu.jpeg

Resimde bootmgfw-orig.efi olarak adlandırıldı.
  2. Şimdi Multibeast ile Clover Bootloader , Ethernet, Ses, vs sürücülerini kurunduktan sonra sistemi yeniden başlatın.
Bu iki madde biraz işten tam anlayanlara yönelik olmuş
-Windows boot manager dosyası nerede bulunuyor
-Bu kurulumla yaptigimiz icin clover bootloader uygulamasini artik kullanmıyor muyuz
-Multibeast ne ise yariyor otomatik sürücü
Bulan bir uygulama mi
Teşekkürler cevaplatiniz icin

Efi bölüntusunu mount edin de düşüncelerim arasinda hangi efi boluntusunu

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Windows boot manager dosyası nerede bulunuyor
Windows boot dosyaları yüklediğin resimde zaten görünüyor. Yani Efi bölüntüsündedir.
Bu kurulumla yaptigimiz icin clover bootloader uygulamasini artik kullanmıyor muyuz
Multibeast ile yaptığın clover kurulumu başarılı olursa clover güncellemelerini clover pakatiyle yaparsın.
Multibeast ne ise yariyor otomatik sürücü
Bulan bir uygulama mi
Multibeast, bootloader ve kextlerin bulunduğu bir pakettir. Ses, Ethernet, Wifi gibi bir çok kext bulunuyor. Multibeast otomatik değilde içinde bulunanları kendine göre işaretleyip yükleme yapıyorsun.
Efi bölüntusunu mount edin de düşüncelerim arasinda hangi efi boluntusunu
Tek hdd ye yüklediğin kurulumda zaten bir tane oluşur.