ÇÖZÜLDÜ Clover BootLoder ve Sürücü Kurulum Sorunu

ozmen_celik

APPRENTICE
27 Şub 2019
79
9
21
41
Öncelikle belirteyim videodakileri ve açıklamadakileri anladığım ve izlediğim kadarı ile yaptım ama maalesef hem boot olmuyor usb siz hemde wriless ve ses kartımı tanımadı. Tüm bilgiler aşağıdadır şimdiden çok teşekkür ederim

Marka :Dell latitude 3440 model no :3JKP812 Driver bilgisine baktığımda kendi sitesinden
Ses Kartım : Realtek High-Definition (HD) Audio
Wriless : Dell Wireless 1705 802.11b/g/n, Bluetooth4.0+HS. ( yalnız bluetooth tanıdı otomatik )
Ethernet kartım : Realtek RTL8111GUS Ethernet Controller Driver ( ethernet kartını tanıyor suan kablo ile giriyorum mecburen )
Ekran kartım : Intel hd card ( tanıyor olsa gerek emin değilim )
Cart okuyucu : Realtek ( bu okuyorum emin değilim yani calsıyormu diye )

Pc bilgilerimi yine veriyim :

Kullandığım cihaz türü : Laptop
Özellikleri :
Model Ailesi DELL LATITUDE 3440
İşletim Sistemi: Hackintosh mac os x Sierra
CPU Ailesi INTEL CORE-i5-4210U
Sistem Belleği 8 GB
Sistem belleği türü: DDR III 1600 MHZ
Sabit Disk (Gb): 500,0
Sabit Disk Devir Hızı (rpm): 5.400
Ekran kartı: INTEL HD GRAPHICS 4400
Ekran Boyutu (Inch): 14,0
Dokunmatik Ekran: YOK
Ekran Cozunurlugu: 1366X768
Network: 10/100/1000 MBIT

diskutier list çıktısı :
/dev/disk0 (internal, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: FDisk_partition_scheme *500.1 GB disk0
1: Apple_HFS Mac OsX 500.1 GB disk0s1

Direk hdd ye sıfır kurulum yaptım windows vs yok.

DPCI Manager çıktım aşağıdaki resimdeki gibidir .
resim çalışmaz ise ayrıca linki :

Moderatörün son düzenlenenleri:

Duj

PADAVAN
16 Ara 2018
117
20
71
İstanbul
Diskinizde EFI bölüntüsü görünmüyor. @montezuma ‘nın ilgili video rehberinden 3 veya 4.senaryoyu takip ederek Clover boot sorununu çözebilirsiniz.

Dell Wireless 1705 yanlış bilmiyorsam AR9565 ile aynı olmalı. İlgili rehberdeki AR9565 klasöründeki kextleri Kext Utility programı ile kurup deneyebilir misiniz?
macOS Mojave için AR5WB222,AR946x,AR9485,AR9565 için kext | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Ses kartınızın kodek modelini yazmamışsınız. ALCXXX gibi bir şekilde görünmeli.

Laptop Modeli
Asus X556UJ
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6200U
Grafik Kartı
HD Graphics 520 & Nvidia GT920M
Ses Kartı Modeli
ALC255
Ağ Aygıtları
RTL8111 & Atheros AR9565
Disk ve RAM
120 GB SSD & 500 GB HDD & 8 GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: ozmen_celik

ozmen_celik

APPRENTICE
27 Şub 2019
79
9
21
41
evet ses kartım öyle görünüyor sanırım vardı onunda yolu acaba şimdiden teşekkürler

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
  • Like

ozmen_celik

APPRENTICE
27 Şub 2019
79
9
21
41
arakdaşlarsuşlar su boot olayını halletim benim hatammış yeni farkettim izlenci miydi neydi partitionda mevcudu silerken bu sefer guid olarak seçtim sonra o efe oto geldi olaydan sonra. Daha uyumadım ama sağlık olsun :) şimdi wriless ve sese bakayım. Yalnız wrilesstenmi kaynaklandı yoksa forumda paylaşılan Nvidia web tenim bilmem ama çöktü daha önce çökmesi dediğim boot bozuldu sürekli restart yiyordu acılırken boot sayfasına gelmeden tek tesellim bu boot olayını çözemedendi :)

macOS x için otomatik Driver detect programı varlı acaba varsa linkini paylaşımısınız ?

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed

ozmen_celik

APPRENTICE
27 Şub 2019
79
9
21
41
Wriless kextlerinden sonra surekli reset yiyor sistem

Acilista lili engelledim acildi. Siinti onda

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Wifi için Ar9565 klasörün içindeki sadece IO80211Family.kext kur. Hepsini kurduğun zaman 2 tane lilu kext oluyor. Bunlarda çakışıyor. Sistem/Libary /Extentions yolundaki lilu kexti sil ve rebuild cache yap.

ozmen_celik

APPRENTICE
27 Şub 2019
79
9
21
41
Deneyeyim onu simdi.
Bu arada bu sistemlerimiz mac book a gore sizce performansi nasil ? Siz kiyaslamisinizdir. En az 8 g ram i5 islemci sadece ekran karti pek iyi degil hd 4400

lilaları kaldırdım ama IO80211Family.kext çift tıklayıp kuruyorum fakat banamısın demiyor yani wriless calsımıyor halen görmedi kartı benmi yanlış yapıyorum acaba yükleme olayında ?

Acaba rica etsem zahmet olmaz ise team id sifre versem özelden yardımcı oalbilirmisiniz wrielss ve ses kartı için ?

Çok ilginçtirki wriless restart atınca gelmemişti ama güncelleyince oldu. ( ilk günceleme degil tabi daha önce denemiştim günkü sadece güncelleme ile gelmiyor )

geriye kaldı ses bakalım o nasıl olacak :)

Aniden wriless bağlantı gitti üstte aynen öyleydi bende ethernet ayarlarından wriless sildim simdi ekle yapıyorum olmuyor nası bir yol izlemeliyim acaba ? bu arada ses halen olmadı :S

ozmen_celik

APPRENTICE
27 Şub 2019
79
9
21
41
Deniyorum ama durum ayni :( sinirlerim bozuldu daha uyuyamadim bir yandan musteri yazilimini yszip bir yandan da bu ve daha 48 saat oldu olacak uyumadim:)

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Library/Preference/SystemConfiguration/ yoluna gidip bu dosyaları sil.
NetworkInterfaces.plist
preferences.plist
Sistemi yeniden başlatın clover Boot Menü iken f11 tuluna basıp nvram sıfırlayıp açıp dene.
Ses için ise ; windows yüklü ise windows açıp sistemi kapat deyip kapatın. Artık mac os yi açın. Bu da olmaz ise VoodooHDA nın farklı sürümlerini dene. AppleALC yöntemi ile yaparkende VoodooHDA kaldırmalısın. S/K/E yolunda Applehdadisabled.kext ve VoodooHDA.kext i sil ve rebuild cahce yap. Ardından Applealc deki güncel kexleri Efi /clover /kext /other yoluna kopyala. Layout id leri deneme yaparken config deki devices bölümünün Properties kısmındaki layout idleri var bunlaıda değiltirip dene.

• Like

ozmen_celik

APPRENTICE
27 Şub 2019
79
9
21
41
Windows kurulu degil Sadece macOS kurulu. Ses konusunda o yüzden ileri gidemedim. Neticede şimdi deneyeceğim dediğinizi. Ben sistemin içindeki kitaplığa dadanmışım. Diğer kitaplıkta hallettim Wi-Fi' yı ama ses konusunda aynıyım, halen olmadı.

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Daha önce ne kurdun peki? Ek olarak kurulumu hangi adımları takip edip yapıyorsun? Voodoo çalışmaz ise sebebi; Daha önce kurulu ses ile alakalı kextleriin kaldırılmaması, Rebuild Cache yapılmamasıdır. Bunlara dikkat etmelisin. Zira Voodoo ile tanıtmamak gibi bir şey zor.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ozmen_celik

APPRENTICE
27 Şub 2019
79
9
21
41
Altta classic eklenmeli yazınızı gördüm şimdi onu deniyeceğim. Birde bakacağım hangi kextlervar öncesinden diye.

Halettim teşekkürler yardımlarınız için classic i yüklemek işimi gördü videoyu sessiz izlediğim için sadece videodakini yapmıştım bu işimi gördü teşekkürler.

Bu arada elinize sağlık güzel bir image olmuş ve boot looder ekranı da öyle.

• Like
Tepkiler: montezuma