Dün bu mesajınızdan önce biraz uğraştım. En son klavye ve fare çalışmaz oldu. Windows'ta da Paragon ile sadece okuma yapabiliyorum yazma yapamadığım için dışarıdan müdahale de edemedim. Eski HDD'yi kutuya koyup yedek diski yapmıştım neyse ki. Time Machine ile geri döndüm.
Library/Extensions içerisinde olup EFI/CLOVER/kext/Others içinde de bulunanları Others içinden sildim ve Library/Extensions içinde değişiklik yapmamış olsam da sorun çıkmayacağından emin olmak için Hackintool ile rebuild cache ve repair permissions yaptım.
Sorun çıkmadı ve sistem artık Enter'a bastığım gibi açılıyor.
Yalnız son olarak bir şey soracağım.
Others içinde kalan ve L/E içine atmadığım üç tane kext var.
FakePCIID_Intel_GbX.kext
FakePCIID.kext
IntelMausiEthernet.kext
Library/Extensions içinde bunlara karşılık;
FakePCIID_AR9280_as_AR946x.kext
isimli bir kext var.
Others içindekiler bir işe yarıyor mu? Sileyim mi? L/E içine mi atayım? Birbirne benzer kextler olduğu için dün sorun çıkmış olabilir mi?
Tüm yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Özellikle bu konuda bayağı uğraştırdım.
Library/Extensions içerisinde olup EFI/CLOVER/kext/Others içinde de bulunanları Others içinden sildim ve Library/Extensions içinde değişiklik yapmamış olsam da sorun çıkmayacağından emin olmak için Hackintool ile rebuild cache ve repair permissions yaptım.
Sorun çıkmadı ve sistem artık Enter'a bastığım gibi açılıyor.
Yalnız son olarak bir şey soracağım.
Others içinde kalan ve L/E içine atmadığım üç tane kext var.
FakePCIID_Intel_GbX.kext
FakePCIID.kext
IntelMausiEthernet.kext
Library/Extensions içinde bunlara karşılık;
FakePCIID_AR9280_as_AR946x.kext
isimli bir kext var.
Others içindekiler bir işe yarıyor mu? Sileyim mi? L/E içine mi atayım? Birbirne benzer kextler olduğu için dün sorun çıkmış olabilir mi?
Tüm yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Özellikle bu konuda bayağı uğraştırdım.
- BootLoader
- Uyumsuz Cihaz
- Laptop Modeli
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 (20TD0047TX)
- İşlemci Modeli
- Intel Core i5 1135G7
- Grafik Kartı
- Intel Iris Xe Graphics (Hackintosh ile uyumlu değil)
- Ses Kartı Modeli
- Realtek HD Audio (Tam modeli henüz bulamadım)
- Ağ Aygıtları
- Intel AX201 Wi-Fi 6 & Realtek RTL8168/8111
- Disk ve RAM
- Kingston SSD 1 TB (PCIe 3.0 x4) & Samsung MZ-ALQ2560 256GB SSD (PCIe 3.0 x4 & Samsung 16 GB DDR4 3200Mhz RAM