Merhaba arkadaşlar.
Excalibur G850 model laptopumda Windows 10 + High Sierra dual olarak kullanıyorum. Clover boot menüyü kullanarak her iki sistemide boot ediyorum. Sierra'da sıkıntı yok gayet güzel ama gel gelelim Windows 10...
Clover menüsünden Windows seçip boot ederken mavi ekran geliyor ve hata kodu: KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE. Ancak BIOS'dan boot menü açıp Windows Boot Manager seçerek girerken sıkıntı olmuyor.
Denediğim yöntemler:
İnternette yaptığım araştırmalarda NVIDIA sürücüsünden olabileceği yazıyordu. Kaldırıp güncel sürümünü yükledim
Bilgisayarım - Aygıt yöneticisinden bütün driver'ları güncelledim.
Photoshop CS6 gibi proğramları kaldırdım.
Clover boot ederken nv_disable=1 sildim
Clover boot ederken bütün boot argumanlarını sildim.
sfc /scannow yaptım
chkdsk C: /R /F yaptım
İnternette göredüğüm bütün yöntemleri denedim ama olmadı. Başlarda olmuyordu aslında ne olduda olmaya başladı anlamış değilim.
Sistem özellikleri:
Intel Core i7 7700HQ
Intel HD Graphics 630
Nvidia GTx 1050
Realtek ALC255
Başka çözüm önerileri olan?
EDİT: Format atınca sorun düzeldi. Teşekkürler.
Excalibur G850 model laptopumda Windows 10 + High Sierra dual olarak kullanıyorum. Clover boot menüyü kullanarak her iki sistemide boot ediyorum. Sierra'da sıkıntı yok gayet güzel ama gel gelelim Windows 10...
Clover menüsünden Windows seçip boot ederken mavi ekran geliyor ve hata kodu: KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE. Ancak BIOS'dan boot menü açıp Windows Boot Manager seçerek girerken sıkıntı olmuyor.
Denediğim yöntemler:
İnternette yaptığım araştırmalarda NVIDIA sürücüsünden olabileceği yazıyordu. Kaldırıp güncel sürümünü yükledim
Bilgisayarım - Aygıt yöneticisinden bütün driver'ları güncelledim.
Photoshop CS6 gibi proğramları kaldırdım.
Clover boot ederken nv_disable=1 sildim
Clover boot ederken bütün boot argumanlarını sildim.
sfc /scannow yaptım
chkdsk C: /R /F yaptım
İnternette göredüğüm bütün yöntemleri denedim ama olmadı. Başlarda olmuyordu aslında ne olduda olmaya başladı anlamış değilim.
Sistem özellikleri:
Intel Core i7 7700HQ
Intel HD Graphics 630
Nvidia GTx 1050
Realtek ALC255
Başka çözüm önerileri olan?
EDİT: Format atınca sorun düzeldi. Teşekkürler.
- BootLoader
- OpenCore
- Anakart Modeli
- MSI B365M PRO-VH
- İşlemci Modeli
- Intel Core i5 8600K
- Grafik Kartı
- XFX RX 5500 XT 4GB
- Ses Kartı Modeli
- Realtek ALC 887
- Ağ Aygıtları
- RTL8111