Config.plist Dosyasında Model Numarasını Değiştirmek Performansı Etkiler mi?

zeytinpark

PADAVAN
24 Tem 2017
105
30
71
55
EwgGJpZqy4iZkeoAS1u_cAtdPkwC9Psx.jpeg

SMBIOS'ta ekran alıntısında görülen model numarasını daha yüksek bir modelle değiştirirsem Hackintosh'ta daha iyi bir performans alır mıyım?

i5 3470
16GB DDR3
GTX980
500GB SSD

Son düzenleme:

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Smbios seçimi işlemciye yada ekran kartına göre seçilir. Smbios olarak İmac13,2 deneyebilirsin. Smbios değişiliği performans olarak sistemde sisteme değişir.

• Like
Tepkiler: zeytinpark

zeytinpark

PADAVAN
24 Tem 2017
105
30
71
55
Smbios seçimi işlemciye yada ekran kartına göre seçilir. Smbios olarak İmac13,2 deneyebilirsin. Smbios değişiliği performans olarak sistemde sisteme değişir.
Şu anda bende 14,2 olarak çalışıyor. Listede 14,2 karşılığında i7 işlemci görülüyor. Bende ise i5 var.
Zaten en iyi durumda mıdır acaba. Hiç kurcalamasam mı dersiniz?

Edit: Config dosyasını yedekleyip birkaç deneme yaptım. Clover Configurator SMBIOS kısmındaki iMac'lerden birkaçını denedim. Hepsinde sistem açıldı. En son iMac 18,3 olarak bıraktım. Pek bir fark göremedim sistemin çalışmasında ama bu şekilde kullanacağım. Bakalım neler olacak.

fznwDEGETBgOlrzIRJuzWW9eHfyGQop6.jpeg

cellojaan

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
20 Eki 2017
513
223
301
Şu anda bende 14,2 olarak çalışıyor. Listede 14,2 karşılığında i7 işlemci görülüyor. Bende ise i5 var.
Zaten en iyi durumda mıdır acaba. Hiç kurcalamasam mı dersiniz?

Edit: Config dosyasını yedekleyip birkaç deneme yaptım. Clover Configurator SMBIOS kısmındaki iMac'lerden birkaçını denedim. Hepsinde sistem açıldı. En son iMac 18,3 olarak bıraktım. Pek bir fark göremedim sistemin çalışmasında ama bu şekilde kullanacağım. Bakalım neler olacak.

Ekli dosyayı görüntüle 8993
Bazı hackintosh forumlarında az bir performans değişikliği rapor edilmiş. Ancak çok ahımlı bir değişiklik beklemenizi tavsiye etmem.

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
MSI B365M PRO-VH
İşlemci Modeli
Intel Core i5 8600K
Grafik Kartı
XFX RX 5500 XT 4GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC 887
Ağ Aygıtları
RTL8111