ÇÖZÜLDÜ Dell 5521 High Sierra 10.13.4 Kurulum Sonrası Ses ve Ethernet Tanıtma Sorunu

ahmetsahin

APPRENTICE
27 Mar 2018
7
0
0
Sistemi HD4000 config.plist I ile en son güncellenmesi ile kurulumunu tamamladım sadece ekran kartı çalışmakta ses ve ethernet kurulumu uğraşsamda çalışmadı alc282 idlerini tek tek denediğim halde ses kartı tanıtamadım ethernet kartı kurulumdan itibaren tanınmadı. temiz kurulum yapıp sistem bilgilerini sizinle paylaştım. eksikleri için yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler. sağlıcakla kalın.
Ethernet: Realtek RTL8139/810x Fast Ethernet Adapter PCI
Runme: Send me i7-MacBook-Pro.zip - Google Drive

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
36
@ahmetsahin linkteki efi klasöründe ses ve Ethernet için kext dosyaları mevcut ayrıca pil için ve ekran kartı kapatmak için dsdt dosyalarıda mevcut uyku sonrası seste sorun yaşamamak için yamalı appleHDA kext ve HDAenabler kextlerinide kurabilirsin deneyip sonuç bildirirsen yardımcı olurum

ahmetsahin

APPRENTICE
27 Mar 2018
7
0
0
@ahmetsahin linkteki efi klasöründe ses ve Ethernet için kext dosyaları mevcut ayrıca pil için ve ekran kartı kapatmak için dsdt dosyalarıda mevcut uyku sonrası seste sorun yaşamamak için yamalı appleHDA kext ve HDAenabler kextlerinide kurabilirsin deneyip sonuç bildirirsen yardımcı olurum
@dangerous mesajınız için teşekkürler link i göremedim paylaşmanız halinde hemen deneyip sonucu paylaşacağım.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ahmetsahin

APPRENTICE
27 Mar 2018
7
0
0
Ethernet için şunu dene;
269 KB RealtekRTL8111-V2.2.2.zip
Ses için Config içinde geçerli bir Layout-ID girişi yok. 3, 4, 13, 27, 28, 29, 76, 86, 127 ile denemeler yap. Eğer bununla olmaz ise VoodooHDA kurulumu yapabilirsin.
[Video Rehber] VoodooHDA ile Ses Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
@montezuma vermiş olduğunuz linkteki kext efi klasöründeki ile aynı sanırım bunu efi klasöründeki ile değiştiripmi denemeliyim yoksa efi klasöründekini silip kext yükleyici ile sistememi kurmalıyım? önceki mesajımda bahsetmemişim şuan sistemimde win10 ve MacOs efi olarak kurulu ve Clover ile usbsiz çalışmakta.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
@montezuma vermiş olduğunuz linkteki kext efi klasöründeki ile aynı sanırım
Bu güncel sürümü.
bunu efi klasöründeki ile değiştiripmi denemeliyim yoksa efi klasöründekini silip kext yükleyici ile sistememi kurmalıyım? önceki mesajımda bahsetmemişim şuan sistemimde win10 ve MacOs efi olarak kurulu ve Clover ile usbsiz çalışmakta.
Sistem içine kext kurulum aracı ile kurabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ahmetsahin

APPRENTICE
27 Mar 2018
7
0
0
@montezuma ilk olarak etherneti aktif etmeye çalışıyorum; adımlarımı sizinle paylaşıyorum;
efi klasöründeki gereksiz kextleri sildim;
BNz8S7qpcV0mxes-g-H4QPt6SMeS_tBH.png
ardından vermiş olduğunuz linkteki RealtekRTL8111-V2.2.2.zip dosyasının içindeki release klasöründeki RealtekRTL8111.kext dosyasını; kcmp utility pro kullanarak KEXT KURULUMU Klasöründeki beni oku dosyasındaki talimatlar ile yükledim yeniden başlattım ve sistem tercihleri > ağ ekranında kurulmadığını görmekteyim
BNz8S7qpcV0mxes-g-H4QPt6SMeS_tBH.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bilemiyorum. Bu kext ile genelde senin yonga setin çalışıyor. Kext kurulumundan sonra rebuild cache yaptığından emin ol. Ek olarak tekrar runme.app ile rapor çıkartıp paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ahmetsahin

APPRENTICE
27 Mar 2018
7
0
0
@montezuma ethernet kurulumunu gerçekleştirdim yalnız clover dan çalışmaması garip geldi kcmp ile L/E/ klasörününe kurdum ve çalışmakta şuan için sorun görünmediği için S/L/E klasörüne kurulumu voodoohda ile deneyip sonuç aldıktan sonra temiz kurulumda S/L/E klasörünü deniycem, ses için alc282 idlerinin hepsini denememe rağmen sonuç alamadım. voodooHda kurulumunu deniyorum rehberi uyguladıktan sonra sonucu bildiririm.

VoodooHDA ile sonuç aldım şuan ethernet ve ses sorunsuz çalışmakta. Apple store girişini gerçekleştirebildim ve xCode indiriliyor. diğer eksiklerden Amd 8750M ekran kartını devre dışı bırakmak kaldı. Bunun içinde rehberlerinize göz atıcam sorun yaşamam halinde yardımınızı isteyebilirim, herşey için teşekkür eder iyi günler dilerim.