Merhaba,
Öncelikle Konfigürasyonum şu şekilde;
High Sierra / Clover - Sitedeki imaj üzerinden
Dell İnspiron 5537
Core i5 4200u
2x8gb 1600mhz DDR3 Ram
İntel Hd4400 Grafik Birimi (Hd8670m Kullanılamıyor)
ALC3223 ses kartı ( VodooHDA ile kullanılıyor)
Dell dw1705 (AR9565) wifi + bluetooth combo
RTL8100 Ethernet
-Kamera -Trackpad -Uyku modu -Parlaklık - Hd4400 - Wifi - Bluetooth - Ethernet aklınıza gelebilecek tüm donanım aslen çalışıyor.
Sorunum ise, Sitede belirtilen talimatlar ile QCWB335-10.13.0-v1.00 sürücüsü ile wifi kurulumumu yaptım. Ardından BTFirmwareUploader üzerinde gerekli düzenlemeleri yaptım.
Bu düzenleme sonrası Bluetooth'um çalıştı. Fakat her restart sonrası bluetooth tekrar devre dışı kalıyor.
Araştırdığım ve anladığım kadarı ile sistem her açıldığında, BT cihazına firmware atılması gerekiyor. Bunu sanal makine ile filan yapanlar da var. Kext i tekrar kurup restart ettiğimde yine çalışır duruma geçiyor. Yani her seferinde 2 restart.
Acaba bunu otomatik çalışacak bir task ile sisteme entegre edebilir miyiz?
yada clover aşamasında BTFirmwareUploader' ı inject edecek bir yöntem varmıdır?
Kusura bakmayın Osx konusunda cok bilgi sahibi değilim ve hatta henüz kullanılmayan kextleri bile ayıklayabilecek bilgiye sahip değilim. Elimden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalışıyorum. Buraya kadar gelmişken bu durumun çözülebileceği inancındayım.
Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
Öncelikle Konfigürasyonum şu şekilde;
High Sierra / Clover - Sitedeki imaj üzerinden
Dell İnspiron 5537
Core i5 4200u
2x8gb 1600mhz DDR3 Ram
İntel Hd4400 Grafik Birimi (Hd8670m Kullanılamıyor)
ALC3223 ses kartı ( VodooHDA ile kullanılıyor)
Dell dw1705 (AR9565) wifi + bluetooth combo
RTL8100 Ethernet
-Kamera -Trackpad -Uyku modu -Parlaklık - Hd4400 - Wifi - Bluetooth - Ethernet aklınıza gelebilecek tüm donanım aslen çalışıyor.
Sorunum ise, Sitede belirtilen talimatlar ile QCWB335-10.13.0-v1.00 sürücüsü ile wifi kurulumumu yaptım. Ardından BTFirmwareUploader üzerinde gerekli düzenlemeleri yaptım.
Bu düzenleme sonrası Bluetooth'um çalıştı. Fakat her restart sonrası bluetooth tekrar devre dışı kalıyor.
Araştırdığım ve anladığım kadarı ile sistem her açıldığında, BT cihazına firmware atılması gerekiyor. Bunu sanal makine ile filan yapanlar da var. Kext i tekrar kurup restart ettiğimde yine çalışır duruma geçiyor. Yani her seferinde 2 restart.
Acaba bunu otomatik çalışacak bir task ile sisteme entegre edebilir miyiz?
yada clover aşamasında BTFirmwareUploader' ı inject edecek bir yöntem varmıdır?
Kusura bakmayın Osx konusunda cok bilgi sahibi değilim ve hatta henüz kullanılmayan kextleri bile ayıklayabilecek bilgiye sahip değilim. Elimden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalışıyorum. Buraya kadar gelmişken bu durumun çözülebileceği inancındayım.
Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
- BootLoader
- OpenCore
- Laptop Modeli
- Dell İnspiron 3537
- İşlemci Modeli
- İntel Core i5 4200u
- Grafik Kartı
- Hd Graphics 4400 & Hd8850m
- Ses Kartı Modeli
- ALC3223
- Ağ Aygıtları