Dell 5537 Dw1705 / AR9565 Bluetooth

ruzgarnufel

APPRENTICE
17 Eyl 2019
10
1
21
Merhaba,

Öncelikle Konfigürasyonum şu şekilde;

High Sierra / Clover - Sitedeki imaj üzerinden
Dell İnspiron 5537
Core i5 4200u
2x8gb 1600mhz DDR3 Ram
İntel Hd4400 Grafik Birimi (Hd8670m Kullanılamıyor)
ALC3223 ses kartı ( VodooHDA ile kullanılıyor)
Dell dw1705 (AR9565) wifi + bluetooth combo
RTL8100 Ethernet
-Kamera -Trackpad -Uyku modu -Parlaklık - Hd4400 - Wifi - Bluetooth - Ethernet aklınıza gelebilecek tüm donanım aslen çalışıyor.

Sorunum ise, Sitede belirtilen talimatlar ile QCWB335-10.13.0-v1.00 sürücüsü ile wifi kurulumumu yaptım. Ardından BTFirmwareUploader üzerinde gerekli düzenlemeleri yaptım.
Bu düzenleme sonrası Bluetooth'um çalıştı. Fakat her restart sonrası bluetooth tekrar devre dışı kalıyor.
Araştırdığım ve anladığım kadarı ile sistem her açıldığında, BT cihazına firmware atılması gerekiyor. Bunu sanal makine ile filan yapanlar da var. Kext i tekrar kurup restart ettiğimde yine çalışır duruma geçiyor. Yani her seferinde 2 restart.
Acaba bunu otomatik çalışacak bir task ile sisteme entegre edebilir miyiz?
yada clover aşamasında BTFirmwareUploader' ı inject edecek bir yöntem varmıdır?

Kusura bakmayın Osx konusunda cok bilgi sahibi değilim ve hatta henüz kullanılmayan kextleri bile ayıklayabilecek bilgiye sahip değilim. Elimden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalışıyorum. Buraya kadar gelmişken bu durumun çözülebileceği inancındayım.

Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Dell İnspiron 3537
İşlemci Modeli
İntel Core i5 4200u
Grafik Kartı
Hd Graphics 4400 & Hd8850m
Ses Kartı Modeli
ALC3223
Ağ Aygıtları
RT8100 & DW1705 (QCWB335)
Disk ve RAM
240GB SSD / 16GB DDR3 1600 MHZ

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ruzgarnufel

APPRENTICE
17 Eyl 2019
10
1
21
o
Hocam normalde kartın desteği yok farkındayım ama firmware aldığında bluetooth ve wifi gerçekten çalışıyor.
Bluetooth ile aynı anda hem kulaklık hem magic mouse hatta telefon ile bağlantı kurabiliyorum. Aktarımda bağlantıda herhangi bir sorun yok. Sadece reboot olduğunda cihaz firmware unutuyor. Destekli combo kartların hiçbiri TR de yok ve harici bluetooth kullanmak istemiyorum. Çoğu bluetooth cihazı ses ekipmanlarında dip ses yapıyor. Bu kartta oyle bir durum ile karşılaşmadım. bu nedenle üzerine gidiyorum konunun.

Hiçbir çaresi yok mudur ?

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Dell İnspiron 3537
İşlemci Modeli
İntel Core i5 4200u
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC3223
Ağ Aygıtları
RT8100 & DW1705 (QCWB335)
Disk ve RAM
240GB SSD / 16GB DDR3 1600 MHZ

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Kartının dev & Ven ID'si konudaki belirtilen ile aynı mı? Bu bir sorun olabilir. Ve BT çalıştırabilen de yok düzgün bir şekilde bu model ile.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ruzgarnufel

APPRENTICE
17 Eyl 2019
10
1
21
Hocam kartım dw1705 Dev ID : 0x0036 Ven ID: 0xcf3 bilgileri.
Sırasıyla;
-QCWB335-10.13.0-v1.00.pkg isimli paketi kuruyorum.
-S/L/E içerisindeki BTFirmwareUploader.kext dosyasını açıyorum
-İçindeki Plist.İnfo da devID ve VenID mi baska bir AR3012 cihazınki ile değişiyorum. Windows Fw satırını silip Linux fw bırakıyorum (burada bir iki değişiklik daha var)
-BluetoothDevQAtherosİnjector isimli dosyanın içinde de forumda bir arkadasın bahsettiği gibi Dev id ve ven id giriyorum
-KCPM ile Rebuild ve kext cache seçerek düzenliyorum.

Sistemi restart ettiğimde Bluetooth çalışmayacaklar başlıyor. Magic Mouse var bağlıyorum, aynı anda BT hoparlörlere, hatta telefonuma da aynı anda bağlantı kurabiliyor.
Gel gelelim ne zaman Fn+F2 ile bt cihazını kapatsam yada cihazı restart etsem BT kullanılamaz oluyor.

BTfirmwareUploader.kext in yedeğini aldım. Ama her defasında kurup rebuild yapıp restart etmek gerekiyor.

Hani gerçekten çok anlamıyorum çalışma mantığını ama, sanki ya usb injectde bir sorun oluyor (anladığım kadarıyla bt usb altından enjekte ediliyor)
yada açılışta firmware atamıyoruz.
Kartının dev & Ven ID'si konudaki belirtilen ile aynı mı? Bu bir sorun olabilir. Ve BT çalıştırabilen de yok düzgün bir şekilde bu model ile.
Hocam sorunu çözdüm.

Kaç gündür uğraşıp uğraşıp duruyorum. Sonucunda sağlam çalışan bir kext buldum.

Dell Dw1705/AR3012 bluetooth kart için Aşağıda bulunan linkte Ath3kBT.kext ve Ath3kBTInjector.kext 'i L/E üzerine sırası ile kuruyoruz.Link burada

Bluetooth açma kapama devre dışı sorunu için bluetooth kartının üzerindeki 3 ve 5 numaralı pinini devre dışı bırakıyoruz.

Şu anda yeniden başlatma ve kapatma açma durumunda herhangi bir problem ile karşılaşmadım.

Magic mouse bağladım ve sistem açıldığı anda devrede. telefon ile de bağlantı kurdum. Bt kulaklıkla ilgili bir bağlantı düşme durumu var ama bu duruma, AppleHDA disabler gibi bir şey sebebiyet veriyor olabilir. Çünkü ek olarak sistemde VodooHda + osx uyumlu ayrı bir ses kartı ve hdmi bağlı. Bunlardan biri muhtemelen sıkıntı yapıyor. .

Wireless için sitede bulunan qcwb335 1.00 pkg kurar iken (içeriğinde BTFirmware uploader olduğundan) Bluetooth kısmını devre dışı bırakarak kuruyoruz.

Geliştirici ve 10.14 ve öncesi için çalıştığını belirtmiş. Benim de plist üzerinde herhangi bir değişiklik yapmama gerek kalmadan çalıştı.

Umarım aynı karttan bulunan arkadaşlara bir destek olur.

Tekrar çok selamlar.
son edit :

Airpods bağlantı düşmesi durumu için kext'leri S/L/E içerisine kurunuz.

şu anda aynı anda hem magic mouse , hem cep telefonu , hemde airpods bağlı.

Kart kullanılabilir durumda.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Dell İnspiron 3537
İşlemci Modeli
İntel Core i5 4200u
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC3223