Dell 5558 i5 5. nesil sonoma uyumu

katre

APPRENTICE
22 Şub 2019
6
0
1
44
Dell 5558 i5 5. nesil işlemcili dizüstümde 2 yıldır sorunsuz Monterey kullanıyorum ve memnundum fakat Xcode en az 15 sürümüne ihtiyacım olduğu için macos sürümünü yükseltme ihtiyacı doğdu. Sistemime Sonoma kurabilir miyim? Kurabiliyor isem eski intel işlemcili macbooklarda yapılan yükseltme işlemi gibi mi kurmam gerekiyor yoksa sıfırdan ilk kurulum yaptığım gibi mi yol izlemeliyim.

Donanım Bileşenleri
----------------------
Intel core i5 gen5
16 gb ram
Realtek PCIe FE Family Controller
Intel Dual Band Wireless-AC 3160
Intel Wireless Bluetooth
Intel HD Graphics 5500
Nvidia GeForce 920M
Realtek Audio

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
İki seçenekle yükseltebilirsin. Birincisi cihazını Kabylake bir cihaza taklit edersin ikincisi mevcut Skylake smbios ile kurar sonra OCLP uygularsın.
Bu konuya bak fikir edinmek için.
Skylake sistemlerine macOS Ventura veya daha yenisini yükleme - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Bir de bu konuya bakarak yeni bir yapılandırma oluştur muhtemelen birinci konuda fikir edindiğin her şeyi senin yerine yapacaktır.
OpCore Simplify - Basitleştirilmiş OpenCore EFI Oluşturucu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662