Dell 7577 USB sorunu

Lbe

APPRENTICE
19 Eki 2018
11
2
21
33
Merhabalar.

Bilgisayarımın bütün USB girişleri USB 3.1 destekli ve birde Thunderbolt 3 girişi var. High Sierra kurulumunu USB girişlerinden yapamamıştım ve USB belleğimi(3.0) çevirici ile Thunderbolt 3 yuvasına takarak kurulumu yapmıştım. Kurulumdan sonra kablosuz mouseum tüm USB'lerde çalıştı fakat USB belleğim hala sadece Thunderbolt yuvasından bağlandığı zaman çalışıyordu. Bilgisayarımın kendiliğinden uyanmasına çözüm bulmak için SMBIOS ayarlarımı bilgisayarımın konfigürasyonuna göre güncelledim ve uyanma problemi çözdüm. Lakin bu sefer de mouseum dahi USB portlarından çalışmamaya başladı. Onu da Thunderbolt yuvasına takmam gerekiyor çalışması için. DSDT ve SSDT yamaları yapmama gerek kalmadan power management, uyanma sorunu, Nvidia ekran kartı kaldırma, gesturelar dahil touchpad kullanımı v.b bütün problemlerimi çözdüm. Şu an tek eksiğim USB portlarının çalışmaması ve VoodooHDA'da bir takım problemler. USB sorununu çözdükten sonra onun için de ayrı bir başlık açarım. USB için önerebileceğiniz bir çözüm var mı acaba?

Lbe

APPRENTICE
19 Eki 2018
11
2
21
33
Hocam tekrar merhaba.

Yanlış bir şey yaptım ve IOUsbhostfamily.kext dosyam silindi. Şu an sistemi açamıyorum. High Sierra için bu dosyayı nereden bulabilir ve nasıl geri yerine koyabilirim?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Hocam tekrar merhaba.

Yanlış bir şey yaptım ve IOUsbhostfamily.kext dosyam silindi. Şu an sistemi açamıyorum. High Sierra için bu dosyayı nereden bulabilir ve nasıl geri yerine koyabilirim?
Kurulum imajından edinebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Lbe

APPRENTICE
19 Eki 2018
11
2
21
33
Hocam, tekrar tekrar okuyorum ama açıkcası bir şey anlamıyorum. Yabancı forumlardan da baktım ama yine anlamadım. Terimlerin neredeyse hepsine çok yabancıyım. İngilizce olması mühim değil, Idiotlar içini var mı bu rehberin? :coldsweat:

Hocam tekrar merhaba. DSDT içinde EHC1 i EH01 ile değiştirmek istiyorum fakat DSDT dosyamda ne EHC1 var ne EH01. Aynı şeyler EHC2 ve EH02 için de geçerli..

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Hocam tekrar merhaba. DSDT içinde EHC1 i EH01 ile değiştirmek istiyorum fakat DSDT dosyamda ne EHC1 var ne EH01. Aynı şeyler EHC2 ve EH02 için de geçerli..
Bunu Config / ACPI / Patches içinden yapacaksın.
Screenshot 2018-10-25 at 22.33.27.png

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Lbe

APPRENTICE
19 Eki 2018
11
2
21
33
Bunu Config / ACPI / Patches içinden yapacaksın.
Ekli dosyayı görüntüle 7872
Bunlar zaten seçili config.plist içinde. Disabled seçiliydi o kutulardaki tikleri kaldırdım. Fakat anlamadığım nokta şu. Burda yaptığımız şey DSDT dosyasına müdahale etmiyor mu? Yani burda yaptığımız ayar eğer çalışsaydı DSDT dosyamın içinde EH01 ve EH02 kodlarını bulmam gerekmez miydi?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Araçlara/çözümlere genel bakış

Yukarıda anlattığımız bu sorun-ların üstesinden gelmek için birkaç yöntem/ kext/ teknik bulunmaktadır.
  • Doğru BIOS seçeneklerini seçme
  • EHCx->EH0x olarak DSDT üzerinden yeniden adlandırma işlemi
  • USB2 aygıtlarını XHC'den EHCI'ye yönlendirmek için FakePCIID_XHCIMux'u kullanmak
  • USBInjectAll.kext için özel bir bağlantı noktası enjektörü veya özel SSDT ile bağlantı noktaları enjekte etmek
  • USBInjectAll.kext ile portları enjekte etme.
  • OS X çalıştırıldığında Windows’un bir versiyonunun çalıştırıldığını simule edilmesini sağlamak için DSDT dosyasında bunun için yama yapmak.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Lbe

APPRENTICE
19 Eki 2018
11
2
21
33
FakePCIID ve FakePCIID_XHCIMux kextlerini KCPM ile yükledim doğrudur değil mi? Kextlerin sorunsuz yüklendiğini nereden teyit edebilirim? ioreg'den baktığımda böyle bir şeyle karşılaşıyorum ve bana normal gelmedi. Tabii hala USB girişlerim çalışmıyor.
1ARyRDUJ5oYDSBSIVBmRm0X7idN2L6n5.png

Kusura bakmayın her aşamada soruyorum fakat bu iş artık çok zamanımı almaya başladı ve herhangi bi aşamada yaptığım yanlış yüzünden en başa dönmek istemiyorum. Bu hafta halledemezsem toptan kaldıracağım sistemi.

Bir de yanlış anlamadıysam en kesin yöntem bu mudur?
[Guide] Creating a Custom SSDT for USBInjectAll.kext | tonymacx86.com

Eğer öyleyse direk buna yoğunlaşacağım. Burda anlatılanları yapmadan önce sizin rehberinizdekileri mi yapmam gerek yoksa?

Araçlara/çözümlere genel bakış

Yukarıda anlattığımız bu sorun-ların üstesinden gelmek için birkaç yöntem/ kext/ teknik bulunmaktadır.
  • Doğru BIOS seçeneklerini seçme
  • EHCx->EH0x olarak DSDT üzerinden yeniden adlandırma işlemi
  • USB2 aygıtlarını XHC'den EHCI'ye yönlendirmek için FakePCIID_XHCIMux'u kullanmak
  • USBInjectAll.kext için özel bir bağlantı noktası enjektörü veya özel SSDT ile bağlantı noktaları enjekte etmek
  • USBInjectAll.kext ile portları enjekte etme.
  • OS X çalıştırıldığında Windows’un bir versiyonunun çalıştırıldığını simule edilmesini sağlamak için DSDT dosyasında bunun için yama yapmak.
Merhaba hocam.

Yaptıklarımı tek tek anlatıyorum.

• config dosyamda EHCx to EH0x yaması var.(ki gerek yok çünkü EHCx kodu yok DSDT.aml'de). XHC1 to XHC yaması var (ki ona da gerek yok çünkü DSDT dosyamda zaten XHC olarak geçiyor kodlar).
  • Daha sonra USBInjectAll.kext' ini Library/Extensions' a kurdum. Aynı şekilde FakePCIID_XHCIMux.kext' ini de kurdum.
  • Ayrıca Config dosyamda Kext to Patch kısmına anakartıma uygun olan (100 series) AppleUSBXHCIPCI patchini de yaptım.
  • /System/Library/Extensions/IOUSBHostFamily.kext/Contents/Plugins/AppleUSBXHCIPCI.kext/Contents/Info.plist bu dizine geldiğimde xHCI'min uyumlu olduğunu da gördüm. (pci8086,15db ve pci8086,a12f)
  • Config dosyamda change _OSI to XOSI yamasını yaptım, DSDT dosyamda Windows 10 yamasını uyguladım ve SSDT-XOSI.aml dosyasını yükledim.
Şu an IOACPIPlane'de bunlar gözüküyor;
aSmGgN5v3GJWKcbqk2WqDAQDTT5TT01S.png

aSmGgN5v3GJWKcbqk2WqDAQDTT5TT01S.png

Ama hiç biri çalışmıyor. Ne yapmam gerek?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bu yöntem USB portlarını haritalandırmak için. Ve bu rehberde önemli olan portların çalışması. Senin portları daha çalışmıyor. Ayrıca IOreg / XHC altında USB portları RHUB altında görünüyor ki olması gereken bu değil. Kullandığın DSDT vs nedir bilmiyorum. Yapman gereken sistemi sadece gelecek olan kextler ve config içindeki yamalar ile başlatıp bundan sonra USB'ler çalışıp çalışmadığını kontrol etmek. Çalışıyorsa paylaştığın rehberi takip ederek sana uygun USB port haritanı yapılandırmak.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Lbe

APPRENTICE
19 Eki 2018
11
2
21
33
Bu yöntem USB portlarını haritalandırmak için. Ve bu rehberde önemli olan portların çalışması. Senin portları daha çalışmıyor. Ayrıca IOreg / XHC altında USB portları RHUB altında görünüyor ki olması gereken bu değil. Kullandığın DSDT vs nedir bilmiyorum. Yapman gereken sistemi sadece gelecek olan kextler ve config içindeki yamalar ile başlatıp bundan sonra USB'ler çalışıp çalışmadığını kontrol etmek. Çalışıyorsa paylaştığın rehberi takip ederek sana uygun USB port haritanı yapılandırmak.
Sağolun hocam yardımınız için. Zaman darlığından dolayı projeyi erteledim. 2-3 ay sonra uyumlu bi wifi kartı alıp tekrar başlayacağım.

iesref

APPRENTICE
22 Nis 2017
12
0
1
42
merhabalar bendede del 7577 thunderbolt 3 girişi var bunu nasıl tanıttınız?
sistem infoda thunderbolt donanımı bulunamadı diyor gerçi herhangi bir şeyle denemedim çalışıp çalışmadığğını ama hdmi çalışmıyor bi dönüştürücüyle görüntü almak istiyorum.