ÇÖZÜLDÜ Dell inspiron 13-5378 Hackintosh BigSur Donanım Sürücüleri Tanıtmak

hseynkb4

APPRENTICE
15 Ocak 2021
36
12
21
Herkese merhaba Bu gün Macos big sur u sorun yaşamadan kurdum, fakat sürücü dosyalarına nerden erişebileceğim hakkında bir bilgim yok.

Acaba yardımcı olabilir misiniz?
Ekran Resmi 2021-01-27 03.59.35.png

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Dell inspiron 13-5378 2in1
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7500U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek alc225
Ağ Aygıtları
Intel Dual Band Wireless-AC 3165
Disk ve RAM
256GB SSD, 8GBx2 2400Mhz

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
İntel Wireles 3165 wifi kartın için aşağıdaki bağlantıdan BigSur için olan kexti kullan.

Wifi Kartı bluetooth için aşağıdaki kexti kullan.

Ses Kartını tanıtmak iiçn aşağıdaki rehberi uygula.

Genel olarak donanım tanıtımı için videor rehberi takip edin.

Hackintosh için donanımların hangilerinin gerekli olduğu hackintool uygulaması ile sistem / çeşitli sekmesindeki donanımlardır. PCI kısmından baktığınız donanımların hepsinin tanıtılması gibibir durum hackintosh için söz konusu değil. Hackintool sistem / Çeşitli sekmesinden kontrol sağlayın. Ordaki donanımlardan sizde var olnları tanıtırsanız donanım tanıtımını tamamlamışsınızdır.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: hseynkb4

hseynkb4

APPRENTICE
15 Ocak 2021
36
12
21
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. adımları uygulayıp geri dönüş yaparım.
İntel Wireles 3165 wifi kartın için aşağıdaki bağlantıdan BigSur için olan kexti kullan.

Wifi Kartı bluetooth için aşağıdaki kexti kullan.

Ses Kartını tanıtmak iiçn aşağıdaki rehberi uygula.

Genel olarak donanım tanıtımı için videor rehberi takip edin.

Hackintosh için donanımların hangilerinin gerekli olduğu hackintool uygulaması ile sistem / çeşitli sekmesindeki donanımlardır. PCI kısmından baktığınız donanımların hepsinin tanıtılması gibibir durum hackintosh için söz konusu değil. Hackintool sistem / Çeşitli sekmesinden kontrol sağlayın. Ordaki donanımlardan sizde var olnları tanıtırsanız donanım tanıtımını tamamlamışsınızdır.

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim, sayenizde Wifi, Bluetooth ve ses çalışmaya başladı yaptığım işlemlerden sonra.
ekran görüntüsü ve config dosyasının son halini ekledim
Acaba sıradaki yapmam gereken işlem nedir bilginiz var mı?
Ekran Resmi 2021-01-27 17.28.48.png

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7500U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek alc225
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
256GB SSD, 8GBx2 2400Mhz
  • Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Hackintool ile SİSTEM / ÇEŞİTLİ sekmesinin ekran resmini paylaşın tanıtılmayan sürücü var mı bakalım.

Sürücü kurulumundan sonra aşağıdaki rehber konuları uygulayarak ilerleyin.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like

hseynkb4

APPRENTICE
15 Ocak 2021
36
12
21
Hocam merhaba.Sistemdeki tüm verileri ve config dosyasını paylaşıyorum. Güç yönetimi için herhangi bir şey yapmama gerek yok sanırım.
Bataryayı da tanıttım.

Ancak tek sorunum trackpad iki parmak ve üç parmak ile gezinti yapabiliyorum fakat docktaki bir uygulamaya sol tık yapınca uygulama penceresi yok diye bir görüntü oluşuyor.

Ekran Resmi 2021-01-28 14.03.47-min.png

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7500U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek alc225
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
256GB SSD, 8GBx2 2400Mhz
  • Like

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Güç yapılı mı anlaşılması için APPLEACPICPU araması yapmadan sol kolonda araştırark kontol sağlayın. Bu şekilde arama sonuçlarını daralttığı için anlaşılmıyor. İntel Gatget değerleri yüksek görünüyor belki de cihazı kullandığın içindir bilmiyorum. Kontrol sağlaman iyi olur.
Donanımların tanıtılı görünüyor. Touchpad için aşağıdaki rehberi uygulaman gerekebilir.
USB portlarının yamasını yapıp config dosyana işlemelisin. Aşağıdaki başarılı kurulum forumunda sadece USB PORT yama kısmını uygula.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

hseynkb4

APPRENTICE
15 Ocak 2021
36
12
21
Güç yapılı mı anlaşılması için APPLEACPICPU araması yapmadan sol kolonda araştırark kontol sağlayın. Bu şekilde arama sonuçlarını daralttığı için anlaşılmıyor. İntel Gatget değerleri yüksek görünüyor belki de cihazı kullandığın içindir bilmiyorum. Kontrol sağlaman iyi olur.
Donanımların tanıtılı görünüyor. Touchpad için aşağıdaki rehberi uygulaman gerekebilir.
USB portlarının yamasını yapıp config dosyana işlemelisin. Aşağıdaki başarılı kurulum forumunda sadece USB PORT yama kısmını uygula.
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim Güç yapılı anladığım kadarıyla fakat emin olamıyorum fan windowsa göre çok çok az çalışıyor ve pc çok az ısınıyor, iki ekran var o şekilde kullanıyorum bilgisayarı.
Touchpad ve usb için dediklerinizi yapacağım, emeğiniz için teşekkürler.

Ekran Resmi 2021-01-28 14.32.22.png

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7500U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek alc225
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
256GB SSD, 8GBx2 2400Mhz
  • Like

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Güç yapılı görünüyor.
Ekteki kexti işlemci sağlığı için kullanabilirsin. VirtualSMC.kextin uydu bir kextidir. Sistemin ısınmıyorsa bu iyi bir şey. Güç yönetimi rehberini takip ederek kendine göre performans ayarlı güç yapılandırması yapabilirsin ileride. Kullanım alışkanlıklarına göre belirleyebilirsin.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

hseynkb4

APPRENTICE
15 Ocak 2021
36
12
21
Hocam daha yeni yeni öğrendiğim için gerçekten çok yabancıyım. Bu kexti indirip düzenleme yapmadan config'e ekleyeceğim değil mi?
Güç yapılı görünüyor.
Ekteki kexti işlemci sağlığı için kullanabilirsin. VirtualSMC.kextin uydu bir kextidir. Sistemin ısınmıyorsa bu iyi bir şey. Güç yönetimi rehberini takip ederek kendine göre performans ayarlı güç yapılandırması yapabilirsin ileride. Kullanım alışkanlıklarına göre belirleyebilirsin.
Hocam tekrardan rahatsız ediyorum, daha yeni yeni hazkintosh ile tanıştığımdan ve yeterli kaynak bulamadığımdan sormak, yardım almak zorunda kalıyorum. Bu kext dosyasını indirip direk yükleyeceğim değil mi?

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7500U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek alc225
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
256GB SSD, 8GBx2 2400Mhz
  • Like

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Bu kext dosyasını EFI / OC / KEXT içerisine ekleyeceksin ve confgi dosyanı opencore configuretor ile açaıp kernel kısmında geleceksin. Kernel kısmında kextlerin bir listesi olduğunu göreceksin. Bu ekrandayken scan/browsee yazan yerden OC / KEXT içerisine eklediğin kexti config dosyana da ekleyip en son eklediğini en alt sırada olacak şekilde düzenleyeceksin. Sistemi yeniden başlatıp OC ekranında nvram reset yapacaksın ve sistemi bu şekilde boot edeceksn. KEXT yükleme bu şekilde yapılır.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like

hseynkb4

APPRENTICE
15 Ocak 2021
36
12
21
Bu kext dosyasını EFI / OC / KEXT içerisine ekleyeceksin ve confgi dosyanı opencore configuretor ile açaıp kernel kısmında geleceksin. Kernel kısmında kextlerin bir listesi olduğunu göreceksin. Bu ekrandayken scan/browsee yazan yerden OC / KEXT içerisine eklediğin kexti config dosyana da ekleyip en son eklediğini en alt sırada olacak şekilde düzenleyeceksin. Sistemi yeniden başlatıp OC ekranında nvram reset yapacaksın ve sistemi bu şekilde boot edeceksn. KEXT yükleme bu şekilde yapılır.
Tamamdır hocam Allah razı olsun, kusura bakmayın sizi çok yordum...
Hocam tekrardan merhaba, sanırım şu an için her şey yolunda, dokunmatik ekran, pil, güç yönetimi, touchpad, wifi, bluetooth(biraz sorunlu olsa da), ses(yine kulaklık taktığımda sol taraftan arada hafif cızırtı geliyor ve ses biraz düşük) her şey çalışıyor gibi.

Kendimce düşünüyorum ki her şey yolunda,
izlemem gereken başka bir yol veya kontrol etmem gereken başka bir şey var mıdır acaba?

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7500U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek alc225
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
256GB SSD, 8GBx2 2400Mhz
  • Like

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
EFI klasörünü sistemine göre sadeleştirip hackintoshunun keyfini sürebilirsin. Sadeleştirdiğin EFI klasörünü kurulumda izlediğin adımlarla birlikte Başarılı kurulumlar arasında paylaşarak senden sonra aynı cihaza yükleme yapmak isteyenlere referans kaynak bırakabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

hseynkb4

APPRENTICE
15 Ocak 2021
36
12
21
EFI klasörünü sistemine göre sadeleştirip hackintoshunun keyfini sürebilirsin. Sadeleştirdiğin EFI klasörünü kurulumda izlediğin adımlarla birlikte Başarılı kurulumlar arasında paylaşarak senden sonra aynı cihaza yükleme yapmak isteyenlere referans kaynak bırakabilirsin.
Tamamdır hocam, teşekkürler. kulaklık cızırtı sorununu çözmeye çalışıyorum, sorunu çözüp en kısa zamanda bir konu açacağım :)

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7500U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek alc225
Ağ Aygıtları