ÇÖZÜLDÜ Dell Inspiron 15 - 3521 Performans İyileştirme Ve Diğer Sorunlar

fat32

APPRENTICE
4 Haz 2019
14
0
1
34
Malatya
Son 1 haftadır MacOS a merak saldım araştırdım ve Mojave (10.14.5) kurdum bilgisayarıma. 120 GB SSD üzerine kurulum yaptım ama sistem Windows 10 a göre (Mojave den önce Win10 kurulu idi) en az 7 kat geç açılıyordu ki biraz kurcaladım kullandım falan artık en az 10 kat geç açılıyor.

Şöyle ki : Power a basıyorum sistem boot ediliyor elma logosu çıkıyor altında timebar doluyor. Timebar %70 e kadar üstteki elma logosu sağa sola basık şekilde iken %70 den sonra ekran bi gidip geliyor logo fit oluyor görüntü düzgün hale geliyor ve login ekranı açılıyor. Sistemi açıldıktan sonra iyi güzel çalışıyor ki o halde bile bence win10 bir tık daha performanslı çalışıyor gibi geldi emin değilim. Kurulum sonrası ses ve wireless driverlarını yükledim ses güzel mikrofon çalışıyor ama wirelerss çok aşırı yavaş öyle ki AppStore dan bir 70mb lık uygulama indirecektim 1 saatte inmedi iptal ettim ama kablo ile internete çıkarsam sorun yok ki laptop da olmazsa olmaz wireless.

Sorum şu ki : High Sierra kurarsam performans iyileşir mi? SSD olmasına rağmen şu an ki performans hayal kırıklığı. High Sierra ile iyileşir diyorsanız bu akşam kurulum yaparım hemen.

MacOS kurma amacım : VsCode programı kurmak ve çalışmalarımda IOS emulator kullanmak.(Windows Ortamında IOS emulator kullanamıyorum)

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Sistemi açıldıktan sonra iyi güzel çalışıyor ki o halde bile bence win10 bir tık daha performanslı çalışıyor gibi geldi emin değilim
Tamamen yanlış bir düşünce. macOS'u sistemine göre stabil bir biçimde optimize etmen gerekiyor. Yani x10 geç açılması normal değil. Üstelik sistemin de o kadar eski değil

AppStore dan bir 70mb lık uygulama indirecektim 1 saatte inmedi iptal ettim ama kablo ile internete çıkarsam sorun yok ki laptop da olmazsa olmaz wireless
Bilgisayarındaki wifi kartını inceledim, macOS tabanında zayıf. 300Mbit'lik referans uyumlu wifi kartlarını öneririm. Aynı sorunu bende zamanında yaşıyordum ve bu şekilde çözüme ulaştırabiliyoruz. Bu konuda farklı ve masrafsız önerisi olan dostlarımız da olursa, mutlaka önerilerini sunacaktır

Sorum şu ki : High Sierra kurarsam performans iyileşir mi?
Sistemine önerim Sierra'dır. Gayet stabil çalışacağını düşünüyorum. Şayet, update ile ilgili önemli işlerin yoksa ve soft kullanıcı isen Sierra'yı kullanabilirsin.

SSD olmasına rağmen şu an ki performans hayal kırıklığı
Dediğim gibi, SSD Trim yaması yapman gerekebilir veya clover configurator ile cihazın için gerekli optimizasyonları oluşturman gerekir

Not: HD7670'ı mümkün olduğunca kapatmaya çalış. Varsa BIOS'tan, yoksa da hummalı bir çalışma ile https://osxinfo.net/konu/laptop-cihazlarda-harici-ekran-kartini-kapatmak.986/ start verebilirsin.
Emin ol hem piline hem de performansını etkileyecektir..

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

fat32

APPRENTICE
4 Haz 2019
14
0
1
34
Malatya
Tamamdır hocam. Bugün akşam Sierra kuracağım.
Yine forumda gezinirken bir driver konusu üzerine birisi başka driver yükleyip hız sorunun çözüldüğü bilgisini yazmıştı da ondan bi umut mevcut wifi kartı ile idare ederim diye umudediyorum ki olmazsa harici USB wifi adaptor var onu deneyeceğim.
Update ile işim olacağını sanmıyorum sadece bir yazılım kurup kullanacağım ve macOs a aşina olsam bana yeter de artar şu aşamada.
Ekran kartı da hiç lazım olmayacağı için kapatırım dahili gpu yeterli olur benim için.

Sistemi kurdukdan sonra optimize için araştırmalara başlayayım. İlginiz için teşekkür ederim.

@baris_karaer Hocam sierrayı sorunsuz şekilde(ufak tefek sorunlar oldu ama direkt hata adı + osxinfo şeklinde arama yaparak nokat atışı çözümlere ulaştım :) ) kurdum. Mojave ye göre gerçekten çok çok hızlı ve stabil. Sistemde hiç bir donanımı tanıtabilmiş değilim. Multibeast ten denemek için bi ses driver ı denedim ama olmadı, başka bir driver için de zorlamadım sorun çıkmasın diye.

VisualStudioCode programını da kurdum stabil şekilde çalışıyor. Sierra öneriniz haklı çıktınız. Teşekkür ederim.

Şu anda ihtiyacım olan driverlar :

- Dell Wireless 1703 802.11 B | G | N (2.4 Ghz)
- Realtek PCIe FE Family Controller

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Hocam sierrayı sorunsuz şekilde(ufak tefek sorunlar oldu ama direkt hata adı + osxinfo şeklinde arama yaparak nokat atışı çözümlere ulaştım :) ) kurdum
Güle güle kullan :)

Şu anda ihtiyacım olan driverlar :

- Dell Wireless 1703 802.11 B | G | N (2.4 Ghz)
Bu kart bildiğim kadarıyla AR9485'dir ve sana önerilerimi sunuyorum;

Realtek PCIe FE Family Controller
Kext Updater kullanabilirsin :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

fat32

APPRENTICE
4 Haz 2019
14
0
1
34
Malatya
Güle güle kullan :)

Bu kart bildiğim kadarıyla AR9485'dir ve sana önerilerimi sunuyorum;

Kext Updater kullanabilirsin :)
Hocam wireless i yükledim fakat o kadar yavaş ki :D Yukarıda dediğin çözüm olur mu? Az önce Asus Nano n10 siparişi de verdim di :D :D