Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce lenovo stick pc ile ilgili kurulum yapılır mı diye soru sormuştum ve atom işlemcilerin desteklenmediğini öğrenmiştim. 2. Hedefim olarak kullanmadığım eski bir bilgisayara hackintosh kurulumu yapacaktım nitekim bu sabah itibariyle başladım indirdiğim Mojave_Laptop imajını usb ye yazdırdım ve test amaçlı windows 10 yüklü 256 gb ssd yi 40 gb küçültüp yeni alan oluşturarak mojave kurulumunu yaptım aynı zamanda youtube üzerinde "Hackintosh Rehberi: macOS High Sierra Dual Boot Kurulum Rehberi" videosu açık orasıyla senkron bir şekilde işleri yapıyordum. Cihaza kurulum yaptım ve en nihayetinde mac os masaüstü geldi fakat clover yükleme adımını yapmama rağmen her ne yaptıysam usb yi çıkarttıktan sonra clover bootloader ekranı gelmedi. Windows diski de açılmıyordu zaten kullanmadığım için problem yok. Şuan usb üzerine tekrardan imajı yazdırıyorum ve tertemiz bir şekilde tekrar kurulum yapacağım bu sefer dual boot olayına girmeden sistemi direk ssd üzerine kuracağım.
Sizlerden yardım istediğim nokta şu bu benim ilk hackintosh deneyimim fakat bilgisayar konusunda ortalama üstünde bilgim var ve ortalama seviyede de ingilizcem var internette araştırdığımda konuların eski kaldığını görüyorum bu yüzden buraya güncel dosyaları bulmak için yazıyorum.
Öncelikle sistemin bileşenlerinden bahsedeyim:
CPU: Intel® Core™ i5-3337U 1.80 - 2.70 Ghz
GPU: Intel® HD 4000
Ram: 16 GB DDR3
Wifi Kart: Atheros AR9565
Ses kartı (EMİN DEĞİLİM-Sistem kapalı olduğu için bakamıyorum açılınca düzeltip yazarım): ALC3221
Şuan sistemi tekrar kuruyorum 256 GB boyutlu ssd yi GUİD şemalı bir şekilde formatladım şuan kurulum yapıyor.
Wifi kartı için ilgili kext leri forumda ve internette buldum fakat kurmayı denediğimde beceremedim
*Benim bu laptop üzerinden beklentim şu yönde*
Wifi çalışsın
Pil göstergesi çalışsın ve düzgün göstersin
Ses çıkışı alabileyim
Hdmi portu çalışsın
İlk kurulum yaptığımda şunlara dikkat ettim kurulum ekranlarında touchpad butonlarına tıklamadan kaygan yüzeyi üzerinde dokunma yapmaya izin veriyordu fakat masaüstü geldiğinde kaygan yüzeyi üzerinde tıklama yapmaya izin vermiyor illa alttaki sağ ve sol butonlara basmam gerekiyor bunu çözmem gerekli.
EK OLARAK: Multibeast denilen aracı mı kullanayım yoksa Clover denilen aracı mı hangisi benim için daha avantajlı olur.
Yani kısaca bu sistemi (mümkün olan) bütün donanımları çalışacak bir şekilde nasıl kurabilirim.
(Eğer sistem istediğim gibi işlerse ileride 5ghz ve hackintosh destekli bir wifi kart edinmeyi düşünüyorum)
Sizlerden yardım istediğim nokta şu bu benim ilk hackintosh deneyimim fakat bilgisayar konusunda ortalama üstünde bilgim var ve ortalama seviyede de ingilizcem var internette araştırdığımda konuların eski kaldığını görüyorum bu yüzden buraya güncel dosyaları bulmak için yazıyorum.
Öncelikle sistemin bileşenlerinden bahsedeyim:
CPU: Intel® Core™ i5-3337U 1.80 - 2.70 Ghz
GPU: Intel® HD 4000
Ram: 16 GB DDR3
Wifi Kart: Atheros AR9565
Ses kartı (EMİN DEĞİLİM-Sistem kapalı olduğu için bakamıyorum açılınca düzeltip yazarım): ALC3221
Şuan sistemi tekrar kuruyorum 256 GB boyutlu ssd yi GUİD şemalı bir şekilde formatladım şuan kurulum yapıyor.
Wifi kartı için ilgili kext leri forumda ve internette buldum fakat kurmayı denediğimde beceremedim
*Benim bu laptop üzerinden beklentim şu yönde*
Wifi çalışsın
Pil göstergesi çalışsın ve düzgün göstersin
Ses çıkışı alabileyim
Hdmi portu çalışsın
İlk kurulum yaptığımda şunlara dikkat ettim kurulum ekranlarında touchpad butonlarına tıklamadan kaygan yüzeyi üzerinde dokunma yapmaya izin veriyordu fakat masaüstü geldiğinde kaygan yüzeyi üzerinde tıklama yapmaya izin vermiyor illa alttaki sağ ve sol butonlara basmam gerekiyor bunu çözmem gerekli.
EK OLARAK: Multibeast denilen aracı mı kullanayım yoksa Clover denilen aracı mı hangisi benim için daha avantajlı olur.
Yani kısaca bu sistemi (mümkün olan) bütün donanımları çalışacak bir şekilde nasıl kurabilirim.
(Eğer sistem istediğim gibi işlerse ileride 5ghz ve hackintosh destekli bir wifi kart edinmeyi düşünüyorum)