Dell Workstation T5500 Catalina Kurulum

volkansenturk

APPRENTICE
1 Ara 2018
6
2
71
46
Merhaba,
Öncelikle sistem özelliklerimi söyliyeyim.
Dell Workstation T5500 / İntel xeon 5645 / Rx 580 Ekran Kartı. (Ana kartım uefi değil)
Uzun süredir sorunsuz şekilde Mojave kullanmaktayım. Makina çok stabil ve sıkıntısız.
Geçen gün hem apple arcade özelliklerini kullanabilmek için hemde yeni sürüm olsun artık diye Catalina'ya geçmeye karar verdim ve sorunsuz bir şekilde kurdum. Kurulum sırasında dikkatimi çeken şey restart atma aşamasında bilgisayarı kapatıp tekrar açması oldu. ( Restart gibi değil de hani elektrikten çıkarıp açmak gibi ) Neyse kurulum sorunsuz bir şekilde bitti. Her şeyi kurdum bitirdim, hiç sorun yok. Taki baştan başlatana kadar. Tekrar kapanıp açılma oldu ve ilk açılış ekranında bios ayarlarına girmem için uyarı verdi. Girdiğim de bios ayarların da disk özelliklerinin ahci den raid e geçtiğini gördüm.

Diskleri apfs çevirdiğim için böyle olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bilginiz var mı? Sonrasında tekrardan Mojaveye geri döndüm ve diskleri guid yaptıktan sonra sorun ortadan kalktı.

Eski bios anakartların Apfs disk ile bir uyuşmazlığı var sanırım. Google da ne kadar arasamda bununla ilgili bilgi bulamadım. Yardımcı olabilirsinesin çok sevinirim

Şimdiden çok teşekkür ederim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
HDD disklerde APFS disk formatı desteklenmiyor. BU da hataya neden oluyor olabilir. SSD disk ile deneme yapıp sorunun disk ile alakalı olup olmadığını tespit edebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler