ÇÖZÜLDÜ Disk İzlencesinden Diski Silemiyorum

ardaanil61

APPRENTICE
7 Eki 2018
38
0
1
32
Disk izlencesine girdiğimde kaç kere sil dediysem de silme işlemi yapılamadı. Aynı zamanda SCHEME kısmı da çıkmıyor. Bu sebepten bir türlü bir sonraki adıma geçemiyorum.

Diskimi önce Windows üzerinden böldüm. Daha sonra Paragon ile videoda gösterildiği gibi Mac için böldüm. Diskin adını (Yani HGTS yazan yeri) tıklayınca ve silmek isteyince o zaman SCHEME seçeneği de aktif oluyor. Fakat ben Windowsun yanına MacOs kurmak istediğim için o seçeneği seçmek istemiyorum. Ne yapabilirim?

EK
NDmP1Q.jpg

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Hangi rehberi baz alarak diski bölüntüledin?

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

Dr.Aequitas

PADAVAN
28 Eyl 2017
132
40
71
Windows yanına kurulumda, bölüntüyü Windows üzerinden AppleHFS olarak formatlamalısınız. Kurulum Ekranında bu diski formatlamak isterseniz hata alabilirsiniz. Tek HDD ise sorunsuz formatlanmakta.
Mojave kurulum notlarını okuyun.
Bu adımı Windows üzerinden yapmanız gerektiği, macos üzerinden hata alacağınız açıkça belirtilmiş.

Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad S340 14IWL
İşlemci Modeli
i5 8265U
Grafik Kartı
UHD 620
Ağ Aygıtları
BCM94360CS2+NGFF A/E M.2 Adaptörü
Disk ve RAM
256GB M.2 SSD | Samsung 860 EVO 1 TB SATA SSD | 4+4 GB DDR4 2400MHz

ardaanil61

APPRENTICE
7 Eki 2018
38
0
1
32
Evet yanlış yaptığımdan dolayı sorunu çözememişim. Tekrar izlediğimde sorunu çözdüm. MacOs yazılımını kurdum ve çalıştırdım. Ekran kartı vs gibi birçok sorunla karşılaştım fakat hepsini forum yardımıyla çözdüm. Fakat çok fazla teknik bilgiye sahip olmadığımdan bazı rehberlerin ne demek istediğini pek anlayamadım.

1) Şu an PC'min DVD yuvasında 128 GBlık bir HDD var. Onu biçimlendirip MacOS'u oraya kurdum ve USB üzerinden boot Ederek çalıştırdım. Diğer HDD yuvasında ise Windows 10 Kurulu. Bu durumda kurulum sonrası adımlarda USB'den boot etmeden açabilmem için hangi rehberi izlemem gerekiyor (3 rehber var, UEFI-UEFI olmayan(GPT)-UEFI olmayan Windows vs.) diyor bunları pek anlayamadım.)? Yani harici bir diske kurulum yapacağım fakat Windows diğer disk'te kalacak...

2) Diğer bir sorun ise şu an PC'de iki adet HDD olmasına rağmen BOOT menüye girdiğimde HDD tek seçenek olarak veriyor. Haliyle BOOT menüden ben MacOS'un olduğu harddiski seçemiyorum.

Mac'i ilk açtığımda herşey çok hoştu, inanılmaz beğendim. Forum'a ve sizlere bunun için çok çok teşekkür ederim. Şu yukarıda bahsettiklerim sorunları da çözdüm mü, sadece wifi adaptor almak kalıyor. Sorularım sizler için çok basit olabilir, dediğim gibi çok fazla teknik bilgiye sahip değilim. Vaktinizi aldığım için özür dilerim...

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Video rehberde bütün bu sorduklarının cevabı var.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler