ÇÖZÜLDÜ DSDT invalid type (target is package source must be a package also) Hatası

trusecin

APPRENTICE
7 Ara 2018
21
4
0
28
Merhaba
İnternette hazır bulduğum dsdt ve ssdt dosyalarını kullanıyordum ama araştırmalarımın sonucunda bu dosyaların üretildiği bilgisayarda bile en küçük ayar değişikliğinde değiştiğini okuyunca kendim patchleyeyim dedim.

Şu ana kadar bilgisayarımda farkettiğim iki sorun var; birincisi harici ekran kartının çalışması diğeri ise bilgisayar uyku moduna giremiyor, girse uyanıp kapanıyor ve uyanmıyor asla.

Montezuma hocamın rehberini ve diğer hackintosh sitelerinden faydalanarak başladım işleme. Önce clover ile acpi dosyaları çıkarma yöntemini kullandım. dsdt dosyası açar açmaz parseop-zero hatası verdi patchleyince o gitti "invalid type (target is package source must be a package also)" hatası geldi ve araştırmalarıma göre çözümünü bulamadım ve bir forumda linux içinden acpi dosyalarını bütün olarak alarak hataları azaltabilirsin denilmiş. Onu denedim ama aldığım acpi dosyaları unix executable olarak görünüyor .aml olarak görünmüyor bu yüzden iasl çalışmıyor.

Kod:
 Else
            {
                If (LEqual (ECNO, One))
                {
                    ADBG ("EC Notify")
                    Store (Acquire (EHLD, 0xFFFF), Local0)
                    If (LEqual (Local0, Zero))
                    {
                        \_SB.PCI0.LPCB.H_EC.ECMD (0x2D)
                        If (LEqual (ECLP, One))
                        {
                            Store (One, ECUP)
                        }

Release (EHLD)
                    }

ADBG ("EC Debug")
                    \_SB.PCI0.LPCB.H_EC.ECWT (Zero, RefOf (\_SB.PCI0.LPCB.H_EC.DLED))
                }

P8XH (Zero, 0xC5)
                P8XH (One, 0xAB)
                ADBG ("Exit CS")
                If (PSCP)
                {
                    If (CondRefOf (\_PR.CPU0._PPC))
                    {
                        Store (Zero, \_PR.CPU0._PPC ()) ------> hatalı kısım burası gösteriyor invalid type hatasında
                        PNOT ()
                    }
                }

If (PLCS)
                {
                    RPL1 ()
                }
            }

P_CS ()
        }
    }
Sistem özelliklerim:
MSI GE60 2PC Apache / Intel(R) Core(TM) i7-4710HQ CPU @ 2.50GHz / NVIDIA Corporation GM107M [GeForce GTX 850M] / Intel HD Graphics 4600 / 8 GB DDR3 1600 MHZ / HDD: HGST HTS721010A9 / SSD: TOSHIBA THNSNJ12 / Motherboard: MS-16GF / WLAN: Intel

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Hata veren satırı silip denedin mi?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

trusecin

APPRENTICE
7 Ara 2018
21
4
0
28
Hata veren satırı silip denedin mi?
dediğizi yaptım ve daha sonra patchledim, ekran kartını da kapatma işlemini uyguladım.
yaptığım patchler rehberinizde bulunan şunlar:
  • "Fix _WAK Arg0 v2"
  • "HPET Fix"
  • "SMBUS Fix"
  • "IRQ Fix"
  • "RTC Fix"
  • "OS Check Fix"
  • "Fix Mutex with non-zero SyncLevel"
  • "7-series/8-series USB"
ekran kartını da başarılı şekilde kapattım ama halen daha uyku moduna giremiyorum. ve ayretten başka sorunlar çıktı, mesela ekran parlaklılığını artık ayarlayamıyorum, imleç bilgisayar başladığında rahat 30 sn takılarak ilerliyor ve os'u kullanırken de ara ara böyle problemler ortaya çıkıyor.

Ek olarak Haswell lpc ve tonymac sitesinden okuyup backlight patchini attım bunların üzerine. Şu an ekran parlaklığını çözdüm ama uyku problemi ve bilgisayarın sürekli donup takılması devam etmekte -farkettim ki sadece başlangıçta değil bu takılma sürekli var ve harddiskten garip bi ses geliyor periyodik olarak-. Bu donma ve takılma önceki kullandığım DSDT dosyasında olmuyordu.

AppleCare

APPRENTICE
2 Kas 2018
39
19
21
35
Şu an ekran parlaklığını çözdüm ama uyku problemi ve bilgisayarın sürekli donup takılması devam etmekte -farkettim ki sadece başlangıçta değil bu takılma sürekli var ve harddiskten garip bi ses geliyor periyodik olarak-. Bu donma ve takılma önceki kullandığım DSDT dosyasında olmuyordu.
Hocam bende kurulum esnasında donma ve takılmalar yaşadım. Fakat harddiski değiştirdiğimde sorun ortadan kalktı. Sen aynı harddiske windows kurmayı dene ve 2 gün deneyimle gözlemle bakalım ne gibi sonuç olacak. Sonuçta bende 3 gün uğraştım hatanın nerden kaynaklandığını bulamıyorum. Aynı harddiske windows kurunca doğal olarak hatalar vermeye başladı sistem. Bana windowsun hata kodları yol gösterdi. Kesin harddisktendir demiyorum yalnış anlamayın. Yinede denemeye değer.

Birde macOS ayarlarda şöyle bi şey var o etkin mi bi kontrol et. Ondan kaynaklıda olabilir uyku sonrası reset atması.

Sistem tercihleri / Enerji tasarrufu / Mümkün olduğunda sabit diskleri uyku moduna geçir.

Bu ayar etkinse devre dışı bırak bakalım olacak mı aynı şey?

trusecin

APPRENTICE
7 Ara 2018
21
4
0
28
Hocam bende kurulum esnasında donma ve takılmalar yaşadım. Fakat harddiski değiştirdiğimde sorun ortadan kalktı. Sen aynı harddiske windows kurmayı dene ve 2 gün deneyimle gözlemle bakalım ne gibi sonuç olacak. Sonuçta bende 3 gün uğraştım hatanın nerden kaynaklandığını bulamıyorum. Aynı harddiske windows kurunca doğal olarak hatalar vermeye başladı sistem. Bana windowsun hata kodları yol gösterdi. Kesin harddisktendir demiyorum yalnış anlamayın. Yinede denemeye değer.

Birde macOS ayarlarda şöyle bi şey var o etkin mi bi kontrol et. Ondan kaynaklıda olabilir uyku sonrası reset atması.

Sistem tercihleri / Enerji tasarrufu / Mümkün olduğunda sabit diskleri uyku moduna geçir.

Bu ayar etkinse devre dışı bırak bakalım olacak mı aynı şey?
Harddiskin sağlam olduğunu biliyorum. Haswell işlemci problemi olduğunu biliyordum ama kextpatch fen hepsi yapılıydı bu şekilde çözmüştüm ilk kurduğumda da lakin dsdt ve ssdt yamalarımı yapınca bozuldu garip bir şekilde bunu da symbios'umu MacBook Pro 11.2 den 11.3'e çekerek atlattım.

Dediğiniz güç ayarlarını yaptım fakat uyku problemleri devam etmekte. 10 15sn de uykuya geçiyor laptop sonra uyanıyor duruyor öyle, elimden gelen her şeyi yaptım ve düzelmiyor.

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Ek olarak şu yamaları yapıp dene. 0d yada 6d usb yamasını yaptıktan sonra 7/8 series yamasını yap. Birde windows fix yaması, son olarak da hibernatemodefixup.kext kurup dene.
Releases · acidanthera/HibernationFixup · GitHub
Eğer laptop ta hdmi dışında başka bir port yoksa şu yamayı config e ekle.
Kod:
Name:AppleIntelFramebufferAzul

Comment: 0x0a260006 disable 0204 port, change 0105 DP port to 0204 HDMI

Find: 01050900 00040000 87000000 02040900 00040000 87000000

Replace: 01050900 00080000 87000000 FF000000 01000000 40000000

trusecin

APPRENTICE
7 Ara 2018
21
4
0
28
Ek olarak şu yamaları yapıp dene. 0d yada 6d usb yamasını yaptıktan sonra 7/8 series yamasını yap. Birde windows fix yaması, son olarak da hibernatemodefixup.kext kurup dene.
Releases · acidanthera/HibernationFixup · GitHub
Eğer laptop ta hdmi dışında başka bir port yoksa şu yamayı config e ekle.
Kod:
Name:AppleIntelFramebufferAzul

Comment: 0x0a260006 disable 0204 port, change 0105 DP port to 0204 HDMI

Find: 01050900 00040000 87000000 02040900 00040000 87000000

Replace: 01050900 00080000 87000000 FF000000 01000000 40000000
direk 6d'yi denedim çalıştı, patchiniz zaten bende ekliydi ama vga çıkışım da var bir sıkıntısı olmaz umarım.
elinize sağlık hocam çok teşekkür ederim osxinfo ailesine ve size