ÇÖZÜLDÜ Dual Boot OpenCore Windows 10 kurtarma ekranı geliyor

janti

APPRENTICE
19 May 2020
60
29
21
İstanbul
Merhbaba,

Aynı diske önce MacOS Big Sur kurdum, tüm fonksiyonlar çalışır hale geldikten sonra Windows 10 kurulumuna geçtim. Bu esnada diksin yarısını MacOS için APFS olarak biçimlendirdim ve bölüntüle diyerek diğer yarısını MSDOS(Fat) olarak biçimlendirdim.

USB'den PC başlattım ve ilgili diski sil deyip, devam diyerek Windows 10'u kurdum. Bu işlemlerin aynısını Youtube'da yabancı bir kanalda yapıyorlar ve problemsiz W10 açılıyor.

Kurulumda hiçbir sıkıntı yok ancak OC ekranında Windows'u seçtiğimde Windows Kurtarma ekranına düşüyor. MacOS problemsiz açılıyor. BIOS'tan Windows Boot Manager seçersem Windows da problemsiz açılıyor. Ancak Catalina+W10'u Clover ile kullanırken Clover içinden gidebiliyordum. O kurulum sonrası da Boot problemi olmuştu "Clover Boot Options - Add Clover Boot Options for All Entries" ayarıyla çözmüştüm.

- EFI içerisinde Microsoft klasörü var
- Kurtarma içinden hiçbir şey yapamıyorum.
- Misc-Security-ScanPolicy: 0 olarak ayarlı

Ne yapmak gerekir OC üzerinden girebilmek için?...

WhatsApp Image 2021-01-03 at 12.01.56.jpeg

temna

JEDI
16 Nis 2019
262
76
251
40
Merhbaba,

Aynı diske önce MacOS Big Sur kurdum, tüm fonksiyonlar çalışır hale geldikten sonra Windows 10 kurulumuna geçtim. Bu esnada diksin yarısını MacOS için APFS olarak biçimlendirdim ve bölüntüle diyerek diğer yarısını MSDOS(Fat) olarak biçimlendirdim.

USB'den PC başlattım ve ilgili diski sil deyip, devam diyerek Windows 10'u kurdum. Bu işlemlerin aynısını Youtube'da yabancı bir kanalda yapıyorlar ve problemsiz W10 açılıyor.

Kurulumda hiçbir sıkıntı yok ancak OC ekranında Windows'u seçtiğimde Windows Kurtarma ekranına düşüyor. MacOS problemsiz açılıyor. BIOS'tan Windows Boot Manager seçersem Windows da problemsiz açılıyor. Ancak Catalina+W10'u Clover ile kullanırken Clover içinden gidebiliyordum. O kurulum sonrası da Boot problemi olmuştu "Clover Boot Options - Add Clover Boot Options for All Entries" ayarıyla çözmüştüm.

Ekli dosyayı görüntüle 31156
Disk kısmını nasıl böldün?

bootcamp ile bölmen gerekli. Keza OC de bootcamp ile kurulum daha rahat yapılıyor.

janti

APPRENTICE
19 May 2020
60
29
21
İstanbul
Disk kısmını nasıl böldün?

bootcamp ile bölmen gerekli. Keza OC de bootcamp ile kurulum daha rahat yapılıyor.
Disk İzlencesi'nden böldüm. Bölüntüle(partition) tıklayarak.

Bootcamp önerisi için teşekkürler ama ben işletim sistemlerini native olarak kurmak ve kullanmak istiyorum. Üstte de belirttiğim gibi Clover'da Cataline ve W10'u bu şekilde kullanıyordum zaten.

Ayrıca dispart üzerinden linkini vereceğim konudaki yönergelerle muhtemelen olacaktır ama o kadar aksiyona girmek istemiyorum, sıfırdan kurulum vs. Bunun EFI klasörüyle ya da bir seçenek ile alakası var, ustalar bilir diye düşünüyorum.

temna

JEDI
16 Nis 2019
262
76
251
40
Disk İzlencesi'nden böldüm. Bölüntüle(partition) tıklayarak.

Bootcamp önerisi için teşekkürler ama ben işletim sistemlerini native olarak kurmak ve kullanmak istiyorum. Üstte de belirttiğim gibi Clover'da Cataline ve W10'u bu şekilde kullanıyordum zaten.

Ayrıca dispart üzerinden linkini vereceğim konudaki yönergelerle muhtemelen olacaktır ama o kadar aksiyona girmek istemiyorum, sıfırdan kurulum vs. Bunun EFI klasörüyle ya da bir seçenek ile alakası var, ustalar bilir diye düşünüyorum.

OC > UEFI içerisinde > Drivers içerisine ExFatDxe.efi driverını yükleyip dener misin?

Normalde bootcamp için driver yüklüyor ama senin sorununda işe yarayabilir diye düşündüm.

emrekaraca4150

APPRENTICE
27 Nis 2020
60
10
21
Merhbaba,

Ekli dosyayı görüntüle 31156
Ayni dert bendede var acpi bios hatasina düşüyir 1 haftadir çözemedim. Config üzerinden DSDT yamasini ve patch yamalarini disable yaptigim zaman normal boot ediyor. Ama yamalari aktif edersem Windows acpi hatasina düşüyor

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Laptop Modeli
HP Probook 640 G1
İşlemci Modeli
İntel 4200M
Grafik Kartı
İntel HD4600
Ses Kartı Modeli
High Definition Audio Device
Ağ Aygıtları
Wifi ATHEROS ARB225 Wifi+Bluetooth
Disk ve RAM
120 GB GİGABAYTE SSD + 320 GB SAMSUNG HDD & 16GB 1600 mhz DDR3 Samsung RAM

janti

APPRENTICE
19 May 2020
60
29
21
İstanbul
OC > UEFI içerisinde > Drivers içerisine ExFatDxe.efi driverını yükleyip dener misin?

Normalde bootcamp için driver yüklüyor ama senin sorununda işe yarayabilir diye düşündüm.
Tesadüftür bu mesajı görmeden önce orijinal config ile bendekini karşılaştırdım, acaba fark var mı diye. Çünkü bu bir arkadaşın EFI dosyası, sistem benzer diye ondan aldım. Orijinalde sürücülerde Exfat'da vardı, bende yok, denedim işe yaramadı. NTFS sürücüsünü de yükledim, o da işe yaramadı... Sanırım üstteki kılavuzdaki gibi sıfırdan yüklemem gerekecek W10'u...
Ayni dert bendede var acpi bios hatasina düşüyir 1 haftadir çözemedim. Config üzerinden DSDT yamasini ve patch yamalarini disable yaptigim zaman normal boot ediyor. Ama yamalari aktif edersem Windows acpi hatasina düşüyor

Tüm yamaları kullanıyor musunuz? İhtiyacınız olmayanları belirlemek gerek. Videonun sonlarına doğru @KaoS açıklamış burada:

emrekaraca4150

APPRENTICE
27 Nis 2020
60
10
21
Tesadüftür bu mesajı görmeden önce orijinal config ile bendekini karşılaştırdım, acaba fark var mı diye. Çünkü bu bir arkadaşın EFI dosyası, sistem benzer diye ondan aldım. Orijinalde sürücülerde Exfat'da vardı, bende yok, denedim işe yaramadı. NTFS sürücüsünü de yükledim, o da işe yaramadı... Sanırım üstteki kılavuzdaki gibi sıfırdan yüklemem gerekecek W10'u...

Tüm yamaları kullanıyor musunuz? İhtiyacınız olmayanları belirlemek gerek. Videonun sonlarına doğru @KaoS açıklamış burada:

Bende başkasinin yamasini kullaniyorum şuanlık.Yabanci sitelerden topladım. Sistemim cok iyi calisiyor. Sadece boot sorunu yasiyorum. Temiz bir efi kullananinca boot sorunu yok lakin Usb girisleri.Pcile girisi batarya göstergesi calismiyor uyku problemi oluyor. Bende şuan @montezuma hocamin dsdt yamasini ögrenip sistemime uygun yama yapmaya calisacagim. başka çare yok gibi.Çok zorlandigim bir konu ama ögrenmeye calisiyorum. Hataya neden olan şey ne ise onu çikarmayi bilsem hicbir problemim kalmayacak

Laptop Modeli
HP Probook 640 G1
İşlemci Modeli
İntel 4200M
Grafik Kartı
İntel HD4600
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

janti

APPRENTICE
19 May 2020
60
29
21
İstanbul
Şimdi biraz daha araştırdım da, sanırım bunu OC ile yapabilen yok. Yukarıda linkini verdiğim dispart ile yapılan segmentasyonda bile içeriğin alındığı orijinal yabancı yayıncı Bios'tan Windows Boot Manager seçmeniz gerekmekte demiş. Zaten diski sil deyip, direkt ileri deyince aynı işlemleri yapıyor... ve ben o şekilde açabiliyorum.

Sağlık olsun, Clover'da bu özellik vardı, OC'de henüz keşfedilmemiş demek ki. Yakında düşer bu olayların üretildiği yerlere. Teşekkürler cevap verenlere.

emrekaraca4150

APPRENTICE
27 Nis 2020
60
10
21
Şimdi biraz daha araştırdım da, sanırım bunu OC ile yapabilen yok. Yukarıda linkini verdiğim dispart ile yapılan segmentasyonda bile içeriğin alındığı orijinal yabancı yayıncı Bios'tan Windows Boot Manager seçmeniz gerekmekte demiş. Zaten diski sil deyip, direkt ileri deyince aynı işlemleri yapıyor... ve ben o şekilde açabiliyorum.

Sağlık olsun, Clover'da bu özellik vardı, OC'de henüz keşfedilmemiş demek ki. Yakında düşer bu olayların üretildiği yerlere. Teşekkürler cevap verenlere.
Bende windowsu kurdum. Efi klasörune windowsun boot dosyasini yanina da oc klasörünü attım. Pc yi actigimda direk windows aciliyor. Mac acmak istedigimde biostan oc klasoründeki opencore.efi dosyasini gostererek aciyorum. Bunu da boyle yapmamin sebebi. Eşimin bunlari becerememesi ve windows kullanmak istemesi. Mac isletim sistemini kullanmak istedigimde bu sekilde aciyorum tabi biraz vaktimi aliyor.

Laptop Modeli
HP Probook 640 G1
İşlemci Modeli
İntel 4200M
Grafik Kartı
İntel HD4600
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: janti

janti

APPRENTICE
19 May 2020
60
29
21
İstanbul
Selamlar, hocam sanırım bu BootCamp ile kurulum sonrasını anlatıyor. Ayrıca şöyle bir not düşülmüş;

"Note: As of OpenCore 0.5.9, this no longer needs to be specified. OpenCore should pick up on this entry automatically"

Bendeki OC 0.6.4 versiyon ve ben disk bölüntüleyerek aynı Clover'da olduğu gibi ayrı bir bölüme Windows kurulumu yaptım.

Ayrıca hazır sizi alıntıdayken, sistem bilgisinde RX 580 değil de, o aile grubu yazıyor. Bu bir problem yaratır mı? Bunu değiştirmem mümkün müdür acaba? Teşekkür ederim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Selamlar, hocam sanırım bu BootCamp ile kurulum sonrasını anlatıyor. Ayrıca şöyle bir not düşülmüş;
Sana verdiğim kısım Troubleshooting içinde mavi ekran hatasının çözümü kısmı. Zira senin paylaştığın resimdeki hata kodu konudaki senaryo ile örtüşüyor.
Ayrıca hazır sizi alıntıdayken, sistem bilgisinde RX 580 değil de, o aile grubu yazıyor. Bu bir problem yaratır mı? Bunu değiştirmem mümkün müdür acaba? Teşekkür ederim.
Bir problem yaratmaz. Denemek istersen Config / DeviceProperties / Devices içinden grafik kartının PCI yolunu ekle ve burada ismi istediğin gibi değiştir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: janti

janti

APPRENTICE
19 May 2020
60
29
21
İstanbul
Sana verdiğim kısım Troubleshooting içinde mavi ekran hatasının çözümü kısmı. Zira senin paylaştığın resimdeki hata kodu konudaki senaryo ile örtüşüyor.

Bir problem yaratmaz. Denemek istersen Config / DeviceProperties / Devices içinden grafik kartının PCI yolunu ekle ve burada ismi istediğin gibi değiştir.
RX 580 hakkında onu yapmayı düşünmüş ama risk almak istememiştim. Şimdi yaptım ve oldu...

Diğer hataya gelince, hem linkteki açıklama hem de ilgili hata kodu üzerinden araştırma yapınca problemi çözdüm. Yaptığım değişiklikler şu şekilde;
  • EnableWriteUnprotector: TRUE
  • RebuildAppleMemoryMap: TRUE
  • SetupVirtualMap: TRUE
  • SyncRuntimePermissions: TRUE
Şimdi problemsiz boot ediyor OC üzerinden... Yardımlar için teşekkürler hocam.

Son soru! Boot ekranında şu uyarılar çıkıyor, nedendir bilemedim...

f4861d31-ba57-463e-ad0c-b0129bbffafe.jpg

OC ilk defa kullanıyorum sanırım OC sürümüm ile config dosyamın sürümü tutmuyor. Öyle okuyorum yani. Ancak config dosyasını nasıl yükselteceğim, yeniden mi oluşturacağım? Araştırayım... :)

emrekaraca4150

APPRENTICE
27 Nis 2020
60
10
21
RX 580 hakkında onu yapmayı düşünmüş ama risk almak istememiştim. Şimdi yaptım ve oldu...

Diğer hataya gelince, hem linkteki açıklama hem de ilgili hata kodu üzerinden araştırma yapınca problemi çözdüm. Yaptığım değişiklikler şu şekilde;
  • EnableWriteUnprotector: TRUE
  • RebuildAppleMemoryMap: TRUE
  • SetupVirtualMap: TRUE
  • SyncRuntimePermissions: TRUE
Şimdi problemsiz boot ediyor OC üzerinden... Yardımlar için teşekkürler hocam.

Son soru! Boot ekranında şu uyarılar çıkıyor, nedendir bilemedim...

Ekli dosyayı görüntüle 31184
OC ilk defa kullanıyorum sanırım OC sürümüm ile config dosyamın sürümü tutmuyor. Öyle okuyorum yani. Ancak config dosyasını nasıl yükselteceğim, yeniden mi oluşturacağım? Araştırayım... :)
Bu bahsettiginiz ayarlari nerden yaptiniz

Laptop Modeli
HP Probook 640 G1
İşlemci Modeli
İntel 4200M
Grafik Kartı
İntel HD4600
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

emrekaraca4150

APPRENTICE
27 Nis 2020
60
10
21
Alt taraftaki seçeneklerden;
Ekli dosyayı görüntüle 31185

Olmadı hocam ama çok da mesele değil. Bu arada OC ayarlarında Config Checker diye bir seçenek varmış, çok kullanışlı...
Çözüm bulduğunuza sevindim bende işe yaramadı. Bende ACPI BIOS ERROR vermeye devam ediyor.

Laptop Modeli
HP Probook 640 G1
İşlemci Modeli
İntel 4200M
Grafik Kartı
İntel HD4600
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

janti

APPRENTICE
19 May 2020
60
29
21
İstanbul
Çözüm bulduğunuza sevindim bende işe yaramadı. Bende ACPI BIOS ERROR vermeye devam ediyor.

config dosyası açıkken üstten Tools - Config Checker yapıp, ACPI yamalarınızı kontrol eder misiniz? İşlemci ailenizi doğru seçmeyi unutmayın. Belki de yanlış bir patch kullandığınız için bu problemi yaşıyorsunuz. Keza az önce birkaç patch ekledim ve Windows'a girmeyi denediğimde reset attı. Hemen sildim ve düzeldi.

Windows problemsiz çalışıyor ama yine Clover'da olup, bunda bulamadığım bir ayar... Açılış için otomatik 5 sn başlattığım bölüm MacOS bölümüydü, Windows için yaptığım ayarlardan sonra Windows'a geçti. Bunun için bir seçenek var mıdır acaba? :) @montezuma

emrekaraca4150

APPRENTICE
27 Nis 2020
60
10
21
config dosyası açıkken üstten Tools - Config Checker yapıp, ACPI yamalarınızı kontrol eder misiniz? İşlemci ailenizi doğru seçmeyi unutmayın. Belki de yanlış bir patch kullandığınız için bu problemi yaşıyorsunuz. Keza az önce birkaç patch ekledim ve Windows'a girmeyi denediğimde reset attı. Hemen sildim ve düzeldi.

Windows problemsiz çalışıyor ama yine Clover'da olup, bunda bulamadığım bir ayar... Açılış için otomatik 5 sn başlattığım bölüm MacOS bölümüydü, Windows için yaptığım ayarlardan sonra Windows'a geçti. Bunun için bir seçenek var mıdır acaba? :) @montezuma
Böyle bir sorunum var mesela bu mac hakkında dediğim zaman i5 olan işlemcim i7 görünüyor yamadan bu sorun galiba ama nasil düzelteceğimi bilmiyorum. Zaten DSDT disable yapınca boot sorunu ortadan kalkıyor. Ama donanımlarım çalışmıyor.

Laptop Modeli
HP Probook 640 G1
İşlemci Modeli
İntel 4200M
Grafik Kartı
İntel HD4600
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

temna

JEDI
16 Nis 2019
262
76
251
40

MacOS da ayarlar içerisinde başlangıç diski seçimi var. Orada mac olan diskini seçip yeniden başlat.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler