Eski Xeon İşlemcilerle Hackintosh mantıklı mı?

md3likan

APPRENTICE
19 Haz 2019
46
9
21
Selamun aleyküm, yakın süreçte yeni bir hackintosh sistem toplamak istiyorum. Adobe programlarında daha önce yaşadığım acı tecrübeden dolayı Ryzen işlemcili sistemi çok istememe rağmen toplayamıyorum. Intel 10. Nesil gayet güzel görünüyor fakat işlemci ve anakart baya maliyetli olacak. Bu yüzden Aliexpress'te bolca ve uygun fiyata bulunan x79, x99 çipsetli anakartlı, xeon işlemcili sistemler aklımda geldi. Elektrik tüketimi, performans gibi etkenleri göze alırsak aşağıdaki linkteki gibi bileşenlerle sistem toplamak ne kadar mantıklı olur? Grafik Tasarım işlerinde kullanılacak bilgisayar. Adobe PS, AI, ID yoğun olarak kullandığım programlar. Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum...

Anakart Modeli
MSI H310M PRO-VDH PLUS
İşlemci Modeli
Intel Core i3 9100f
Grafik Kartı
Nvidia GT710
Disk ve RAM
240GB SSD, 16GB DDR4 Ram

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Benim kafamda da benzer bir proje var fakat yukarıda yazdığın şu cümle dikkatimi çekti "Adobe programlarında daha önce yaşadığım acı tecrübeden dolayı Ryzen işlemcili sistemi çok istememe rağmen toplayamıyorum" benim şahsi görüşüm AMD sistemden ister macOS ister windows olsun uzak durulmalı. Samimi olarak sana şunu söyleyebilirim İntel her zaman AMD işlemciden daha kaliteli ve daha iyi piyasada bulunan reklam politikaları sebebi ile AMD işlemciye hiç yönelmeye çalışma ve mümkün olduğunda AMD işlemci gördüğün zaman kaç derim.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

md3likan

APPRENTICE
19 Haz 2019
46
9
21
Benim kafamda da benzer bir proje var fakat yukarıda yazdığın şu cümle dikkatimi çekti "Adobe programlarında daha önce yaşadığım acı tecrübeden dolayı Ryzen işlemcili sistemi çok istememe rağmen toplayamıyorum" benim şahsi görüşüm AMD sistemden ister macOS ister windows olsun uzak durulmalı. Samimi olarak sana şunu söyleyebilirim İntel her zaman AMD işlemciden daha kaliteli ve daha iyi piyasada bulunan reklam politikaları sebebi ile AMD işlemciye hiç yönelmeye çalışma ve mümkün olduğunda AMD işlemci gördüğün zaman kaç derim.
Eski teknoloji ve yüksek güç tüketiminden dolayı vazgeçtim. Amd topladım yine. Yeni çıkan Opencore ile sorunun ortadan kalktığını söylüyorlar. Sıkıntısız kullananlar var. Amd konusunda sizin gibi düşünmüyorum maalesef

Anakart Modeli
MSI H310M PRO-VDH PLUS
İşlemci Modeli
Intel Core i3 9100f
Grafik Kartı
Nvidia GT710
Disk ve RAM
240GB SSD, 16GB DDR4 Ram

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
AMD karne yamaları sadece OpenCore için çıksada hala AMD sorun yaşamakta, yaşamaya devam edecek bunun zaten başka bir mantığı olamaz. Geçen günlerde basına sıza Apple-AMD görüşmesi AMD açısından hüsran ile sonuçlandı. Ekran kartı konusunda kalite performans testlerinde Nvidianın çok üzerinde olan AMD işlemci kalite performans testlerinde intelin çok altında kalınca Apple yine işlemci için inteli tercih etti ve bunun harici eğer AMD iyi bir işlemci olsa şu anda tüm büyük markadalar amiral gemilerini AMD işlemci ile yapar tüm server sistemleri AMD işlemci ile kurulurdu. Bu kadar insan bilgisiz olamaz 2 tane youtuber çıkıpta AMD işte 7mm işlemci üretti intel daha yapamadı 16 çekirdek veriyor AMD şöyle iyi böyle iyi dedikten sonra gerçek bilgiyi kullancı öğrenemedikten sonra AMD piyasada intelden daha iyi sanılabilir.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
  • Like
Tepkiler: md3likan