FaceTime ve iMessage hatası(Mojave)

The Riddle

APPRENTICE
24 Ocak 2018
59
7
71
126
İnternet üzerinde denemediğim rehber kalmadı, fakat yine de iMessage ve FaceTime'ı çalıştıramadım. "Etkinleştirme sırasında bir hata oluştu. Lütfen tekrar deneyin." aldığım hata tam olarak. Ethernet portum çalışıyor, fakat onunla da giriş yapamıyorum belalı ikiliye. Sizin rehberinizi de takip ettim, belirtilen tüm cache ve network dosyalarını silip denileni yapmama rağmen sorunumu çözebilmiş değilim. Kullandığım serialler de sağlam, USB WiFi kullandığım için farklı bişey yapmam gerektiğini düşünüyorum. DPCI çıktısı şu şekilde, şimdiden teşekkürler.
70se1oa50bc41.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

The Riddle

APPRENTICE
24 Ocak 2018
59
7
71
126
Yeni serial number da veriyor değil mi bu betik? Kurulumunu yapıp yeni SMBIOS ürettirdiğim halde list current SMBIOS seçeneğindeki serial değişmiyor

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Apple destek hatası alıyorsan Apple destek ara ve cihazının Hackintosh olduğunu belirtmeden (cihazın seri numarasını not et. Senden cihaza bağlanmak istediklerini söylerlerse cihazın başında olmadığını, ama seri numarasını verebileceğini belirt) senden istenen bilgileri verip hesabında ya da cihazında bir enegelleme varsa kaldırılmasını sağla.
Ve dediğim gibi: Sorun cihaz üzerinde birden çok farklı UUID denemekten kaynaklanıyor olabilir. Zira Apple iMessage sorunu 5 yıl önce olan bir sorundu. Nihayetinde bu mesajı yazdığım Laptop cihazı aldığımda yeni kurulum yapıp UUID ürettikten sonra sorunsuzca iMessage kullanmaktayım.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

The Riddle

APPRENTICE
24 Ocak 2018
59
7
71
126
iMessage'a birkaç kere giriş yapabilmiştim aslında ama uygulamayı kapatıp tekrar girince hata verdiği oluyordu, FaceTime'a hiç giriş yapamadım kurulum yaptığımdan beri, kullandığım rehberi paylaşan arkadaş baya boş bırakmış config.plisti, ses layoutu, board seriali, UUID'si derken dediğiniz gibi fazla deneme yaptığım için ortalığı karıştırmış olabilirim. Sabah olsun Apple'ı arayıp bi deneyeceğim şansımı, olmazsa sıfır kurulum yapıp tekrar deneyeceğim. O zaman da olmazsa wifi kartını değiştireceğim, görmüşsünüzdür belki açtığım konuyu, fiyatı olsun KaoS hocamın kullandığını söylemesi olsun baya ikna etti beni.
Apple destek hatası alıyorsan Apple destek ara ve cihazının Hackintosh olduğunu belirtmeden (cihazın seri numarasını not et. Senden cihaza bağlanmak istediklerini söylerlerse cihazın başında olmadığını, ama seri numarasını verebileceğini belirt) senden istenen bilgileri verip hesabında ya da cihazında bir enegelleme varsa kaldırılmasını sağla.
Ve dediğim gibi: Sorun cihaz üzerinde birden çok farklı UUID denemekten kaynaklanıyor olabilir. Zira Apple iMessage sorunu 5 yıl önce olan bir sorundu. Nihayetinde bu mesajı yazdığım Laptop cihazı aldığımda yeni kurulum yapıp UUID ürettikten sonra sorunsuzca iMessage kullanmaktayım.
Hocam destekle 3 kere konuştum, cihazın yanımda olmadığını belirttim fakat cihaza bağlanmak için ısrar ettiler, ben de Hackintosh için gerekli araçları kaldırıp izin verdim, 5 saniye sürdü sürmedi yaptıkları işlem tekrar deneyin dediler ve başarıyla giriş yaptım. Yapılan işlem serial number'ı whitelistlemek mi? Wifi kartı aldığımda temiz kurulum yapmak istiyorum, yine bu uygulamalarla sorun yaşamamak için yapmam gereken şey nedir? SMBIOS sekmesindeki girdileri kopyalasam yeterli olur mu?

Son düzenleme: