FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext / FakePCIID.kext Sistem donuyor

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
666
483
301
FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext / FakePCIID.kext Sistem donuyor Asus Rog Strix Z490-G Big Surda Sorunsuz kullanıyordum bu Kext leri ancak Monterey 'de uyumsuzluk yaptı ve hackintosh kurulumumda çalışıp belli bir süre sonra donma yaşanmasına sebeb oldu. o Kext sayesinde UHD630 display port üzerinden sorunsuz ses çıkışı alırken şuan ses çıkışını kulaklıktan alıyorum. Bu konuda alternatif çözümler konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlarıma şimdiden tşk.lerimi borç bilirim

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
config/DeviceProperties altında Ses Aygıtını bulup oraya layout-id girdisini ekle girdiyi NUMBER olarak değiştir ve değerini alcid değerin ne ise onu gir.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3
  • Like
Tepkiler: Mavisakal_tr

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
666
483
301
config/DeviceProperties altında Ses Aygıtını bulup oraya layout-id girdisini ekle girdiyi NUMBER olarak değiştir ve değerini alcid değerin ne ise onu gir.
Hemen Deniyorum Tşk.ler
Malesef Bir sonuç alamadım
Malesef Bir sonuç alamadım
FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext / FakePCIID.kext kullandığımda DisplayPort üzerinden monitör hoparlöründen ses alamıyorum ancak bir süre sonra sistem donup kalıyor Monterey ile şuan için uyumsuz bu KEXT leri kullanmadığımda Harici Hoparlör Takdım ses de Bir sorun yok Kulaklık takdım ses de bir sorun yok Sadece DisplayPort üzerinden monitör hoparlöründen ses alamıyorum. Anlaşılan şuan için yapılabilecek çok fazla bir şey yok Monterey uyumlu kext'ler Çıkıncaya kadar...
Araştırmalarım sonucu Ses Kartı Tanıtmak için

1. Yöntem Config.Plist içerisinde Nvram/Add/7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82/boot-args ---- alcid=7 girmek benim anakart için yeterli bu sayede ses kartını tanıtmış sesi alıyoruz ancak display port ve HDMI port ses alamıyoruz
2. Yöntem Olarak Hakintool Kullanarak PCIe üst başlığından ses kartını gördüğünü görüp Hackintool -Dosya menüsünden - Dışa aktar - Bootloder Config.plist çıkartıp config.plist'i DeviceProperties / Add / PciRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x3) bunu kendi kullandığımız config.plist'e aktarmak yeterli oluyor ses kartını tanıtmak için yine bu yöntemde de Display Port / HDMI Port üzerinden ses alamıyoruz
Her iki yöntemde de pc üzerine hoparlör takarak sesi alabiliyoruz şuan için böyle ilerde bir çözümü bulursam buradan belirtedeğim

Son düzenleme:
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler