config/DeviceProperties altında Ses Aygıtını bulup oraya layout-id girdisini ekle girdiyi NUMBER olarak değiştir ve değerini alcid değerin ne ise onu gir.
Hemen Deniyorum Tşk.ler
Malesef Bir sonuç alamadım
config/DeviceProperties altında Ses Aygıtını bulup oraya layout-id girdisini ekle girdiyi NUMBER olarak değiştir ve değerini alcid değerin ne ise onu gir.
Malesef Bir sonuç alamadım
FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext / FakePCIID.kext kullandığımda DisplayPort üzerinden monitör hoparlöründen ses alamıyorum ancak bir süre sonra sistem donup kalıyor Monterey ile şuan için uyumsuz bu KEXT leri kullanmadığımda Harici Hoparlör Takdım ses de Bir sorun yok Kulaklık takdım ses de bir sorun yok Sadece DisplayPort üzerinden monitör hoparlöründen ses alamıyorum. Anlaşılan şuan için yapılabilecek çok fazla bir şey yok Monterey uyumlu kext'ler Çıkıncaya kadar...
Araştırmalarım sonucu Ses Kartı Tanıtmak için
1. Yöntem Config.Plist içerisinde Nvram/Add/7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82/boot-args ---- alcid=7 girmek benim anakart için yeterli bu sayede ses kartını tanıtmış sesi alıyoruz ancak display port ve HDMI port ses alamıyoruz
2. Yöntem Olarak Hakintool Kullanarak PCIe üst başlığından ses kartını gördüğünü görüp Hackintool -Dosya menüsünden - Dışa aktar - Bootloder Config.plist çıkartıp config.plist'i DeviceProperties / Add / PciRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x3) bunu kendi kullandığımız config.plist'e aktarmak yeterli oluyor ses kartını tanıtmak için yine bu yöntemde de Display Port / HDMI Port üzerinden ses alamıyoruz
Her iki yöntemde de pc üzerine hoparlör takarak sesi alabiliyoruz şuan için böyle ilerde bir çözümü bulursam buradan belirtedeğim