ÇÖZÜLDÜ FakeSMC.kext sonrası restart sorunu

Raxna

JEDI
15 Eki 2018
263
84
301
Selamlar,

UEFI sistem üzerine tertemiz bir macOS Mojave kurulumu gerçekleştirdim.
Daha sonrasında USB olmadan önyükleme işlemi gerçekleştirmek için Clover v2 paket dosyasını talimatlara göre kurdum.
En son FakeSMC.kext dosyasının Kext yükleyici ile belirlenen şekilde yüklemesini gerçekleştirdim ve başarıyla yükledim.
Daha sonrasında sistemi yeniden başlattığımda USB olmadan SSD üzerinden Clover menüsüne ulaştım.
Fakat Clover üzerinde Mojave kurulumunu yaptığım bölüm gözükmüyordu. Dahası hiçbir bölüm bulunmuyordu.
Bu menüden başlatamayınca USB üzerinden yeniden boot etmek istedim fakat bu esnada Clover üzerinde Mojave kurulumunun yapıldığı disk görünse de buradan başlattığım taktirde sistem sürekli yeniden başlıyordu.
Sitedeki çözümleri denedim fakat malesef çözüm sağlamadı.
Şuan yeniden temiz bir kurulum gerçekleştiriyorum. FakeSMC.kext'inin kurulması gerekli mi? Ayrıca USB olmadan neden Clover üzerinden bölümleri göremiyorum. EFI klasörünü komple yapıştırsam bir fayda sağlar mı yoksa zararı mı olur?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar

• Sistem: Asus Vivobook X540LJ + bootloader (Clover)
  • CPU: i5-5200U/Chipset Intel Wildcat Point-LP, Intel Broadwell
  • Grafik: HD5500, NVIDIA GeForce 920M 1366x768

Anakart Modeli
MAG B760 TOMAHAWK WIFI - MSI
İşlemci Modeli
Intel Core i9 13900K 3.00GHz 24 Çekirdek 36MB Önbellek LGA1700 Soket UHD 770 Graphics 10nm İşlemci
Grafik Kartı
MSI RTX 4070TI SUPRIM O.C. EDITION
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897 HD Audio
Ağ Aygıtları
Intel(R) Wi-Fi 6E AX211 160MHz / Realtek Gaming 2.5GbE Family Controller
Disk ve RAM
Crucial CT1000P3PSSD8 (1 TB) x 3

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Sorununun nedeni gerekli dosyalarını efi ye kopyalamamandan kaynaklanıyor. İlk önce clover kurulumunu tamamladıktan sonra usb efinin clover klasörünu hdd ki clover klasörü ile değiştir. Sistemine uygun config dosyasını kulllanmalısın. FakeSMC.kext in EFI/CLOVER/KEXT/OTHER dizininde olması yeterlidir.

• Like
Tepkiler: Raxna

Raxna

JEDI
15 Eki 2018
263
84
301
Sorununun nedeni gerekli dosyalarını efi ye kopyalamamandan kaynaklanıyor. İlk önce clover kurulumunu tamamladıktan sonra usb efinin clover klasörünu hdd ki clover klasörü ile değiştir. Sistemine uygun config dosyasını kulllanmalısın. FakeSMC.kext in EFI/CLOVER/KEXT/OTHER dizininde olması yeterlidir.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Sisteme yeniden sıfır kurulum attım Batery Stats Touchpad Wifi gibi birkaç kext kurdum. Yeniden başlattıktan sonra yine aynı hatayı aldım. Şimdi yeniden Mojave kuruyorum bugün beşinci kurulum oldu.

Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i9 13900K 3.00GHz 24 Çekirdek 36MB Önbellek LGA1700 Soket UHD 770 Graphics 10nm İşlemci
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897 HD Audio
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Kexleri kurulumunu nasıl yaptım? Kurulumunu yaparken rebuild cache yapıyormusun? Touchpad için şu rehberi deneyebilisin. VoodooI2 ile Touchpad Tanıtmak (Uygulamalı Rehber) | Sayfa 2 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bataryanın çalışması için genellikle dsdt yamalaman gerekiyor. İlk öne bu rehberile dsdt ssdt dosyalarını çakarman gerekiyor. DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu Daha sonra ASUS-N55SL-Vivobook yamasını yaptıktan sonra ACPIBatteryManager.kext i EFI/CLOVER/KEXT/ Other yoluna kopyala.
Wifi için modelini belirt ki kartına uygun kext varmı yokmu söyleyelim.
Hata için bunu sistemi -v açıp nerde kalıyorsa hatanın resmini paylaşmalısın.

• Like
Tepkiler: Raxna

Raxna

JEDI
15 Eki 2018
263
84
301
Kexleri kurulumunu nasıl yaptım? Kurulumunu yaparken rebuild cache yapıyormusun? Touchpad için şu rehberi deneyebilisin. VoodooI2 ile Touchpad Tanıtmak (Uygulamalı Rehber) | Sayfa 2 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bataryanın çalışması için genellikle dsdt yamalaman gerekiyor. İlk öne bu rehberile dsdt ssdt dosyalarını çakarman gerekiyor. DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu Daha sonra ASUS-N55SL-Vivobook yamasını yaptıktan sonra ACPIBatteryManager.kext i EFI/CLOVER/KEXT/ Other yoluna kopyala.
Atheros 9485 sürücüsüne sahibim. AirPortAtheros40.dmg dosyasını kurdum. (Çalışmadı)
Ayrıca ACL255 ses kartım var kurulumunu nasıl yapacağımı anlayamadım. Çok fazla kext var.
Kextleri KCPM Utilty ile kuruyorum. Elimde X550VX in kextleri var Wifi Kexti çalışıyor fakat Bataryayı yükleyince %0 gösteriyor.

Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897 HD Audio
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Aynı wifi kartını bende kullanıyorum. Mojavede bile çalışıyor. Bu konuda ki kexti indirip dene. Bu kexti orjinal kextin içine atıp yükle. Dell Insprion 15 7537 Üçlü Boot ( Mojave 10.14 / Windows 8.1 / Ubuntu 16.04 ) | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
ALC255 için bu rehberi takip edip şu 17, 99 layout id ler ile tanıtmaya çalış. Diğer layot idler majave de çalışmıyor. https://osxinfo.net/konu/applealc-kext-ile-hackintosh-cihazlarda-ses-aktif-etmek.66/
Eğer olmassa bu rehber ile tanıt. [Video Rehber] VoodooHDA ile Ses Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
X550VX batarya yaması yapman lazım. Aynı yamayı yapman gerekiyor.

Raxna

JEDI
15 Eki 2018
263
84
301
Kextleri kurarken sürekli fail alıyorum ne yapmalıyım? Önceki yüklemelerde rahatça kuruyordum. Rebuilding Caches işlevini kendi yapıyor ama fail veriyor kextler yüklenmiyor.

Son düzenleme:
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897 HD Audio
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Kextleri kurarken sürekli fail alıyorum ne yapmalıyım?
Kextleri KCPM Utility ile kur. Kextleri kurmadan önce masaüstüne çıkart ve ardından kurulumlarını gerçekleştir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Raxna

JEDI
15 Eki 2018
263
84
301
Kextleri KCPM Utility ile kur. Kextleri kurmadan önce masaüstüne çıkart ve ardından kurulumlarını gerçekleştir.
Maalesef bu yöntem çalışmadı. Ben de alternatif kext installerlarını denedim ve VoodooHDA ve Wifi kextini başarılı bir şekilde kurdum sorunsuz çalışıyorlar. Asıl sorun ELAN touchpad VoodooI2C.kext'ini install ettim restart atıp gelişmeleri paylaşacağım.

[INFORMATION]Touchpad kext'i desteklenmiyor maalesef. [/INFORMATION]

Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897 HD Audio
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM