Format karışık öğrenemedik.

kamikkazet

APPRENTICE
26 Nis 2019
2
0
0
45
Ben ezelden beri windows kullanıcısıyım. Youtube kanala baktım inceledim. bi türlü anlayamadım mac formatı.
Adamlar windows 98 me sayıp bitrmez, Vista 7 10 gibi ona göre basit format yapmamışlar mac os
Youtube kanalı 5 kez arda ardına izledim bi türlü öğrenemedim mac format atmayı.
Arkadaşım yurtdışına gitmeseydi bilgisayarımı mac işletim sistemini kurduracaktım.
Arkadaşımın bilgisayarın render yaptım photoshop işleriyle uğraştım. Mac işletim sistemi stabil hızlı.
Windows 10 kullanıcısıyım mac kadar hızlı görmedim stabil, o yüzden ben mac kullanmaya karar vermişken youtube kanalınızı izledim bi türlü anlayamadım. Size kolay gelebilir, ama benim açımdan bana zor geldi. Bunu tekrar izlemişken, mac kullanmak hayal oldu kısacası.
Mac işletim sistemi yapan kişi adam akıllı windows kadar basit yapmamışlar. Ben şimdi anlıyorum neden windows kullandıklarını... Bu açıkcası üzücü durum oldu.

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
1) Mac kurulumu neden windows kadar basit olsun ki? Amaç nedir?
2) Farkındaysan, yasal olmayan bir çerçevedir, PC'ye macOS kurmak
3) Geliştiriciler zor dahi olsa, mac tabanlı cihazlara binlerce dolar ödememek için tüm zorluklar ile mücadele ederek macOS kurulumun tamamlamaktadır
4) Sadece zor olmakla da kalmıyor; Sadece donanımı macOS'a daha yakın olan bileşenler bile fahiş fiyattan satılıyor ne yazık ki
5) Hepimiz insanız. İstersek öğrenebilir, başarabiliriz...

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

mustafaokur

PADAVAN
2 Ara 2016
139
71
101
anlatılan adımları windows ile bağdaştırma. windows 95 yüklüyorduk 8 tane disketten. sadece ms dos kurabilmek için 3 disket kullanıyorduk ona bakarsan. kıyaslamalar hatalı.

ilk kez bilgisayar kullanıyormuş gibi anlatılan adımları yaparsan çok kolay olduğunu farkedeceksin. yükleme ekranına geldikten sonra windowstan bir farkı yok. kuruluma geçmeden önce uyumlu donanımlarını araştır

BootLoader
OC 0.6.4
Anakart Modeli
GA z170x Gaming 7
İşlemci Modeli
Intel i7 7700k
Grafik Kartı
Saphirre rx580 8gb
Ses Kartı Modeli
Ca0232
Ağ Aygıtları
Killer 2500
Disk ve RAM
Samsung 960 Pro M2 SSD - 16gb Kingston Predator 3000mhz
  • Like
Tepkiler: baris_karaer

kamikkazet

APPRENTICE
26 Nis 2019
2
0
0
45
anlatılan adımları windows ile bağdaştırma. windows 95 yüklüyorduk 8 tane disketten. sadece ms dos kurabilmek için 3 disket kullanıyorduk ona bakarsan. kıyaslamalar hatalı.

ilk kez bilgisayar kullanıyormuş gibi anlatılan adımları yaparsan çok kolay olduğunu farkedeceksin. yükleme ekranına geldikten sonra windowstan bir farkı yok. kuruluma geçmeden önce uyumlu donanımlarını araştır
üstadım; fdisk yapıyordun bölümler geliyordu. onlar basit, format c: yaptığın da otomatik fat32
biçimleniyordu. setup komut yazdığımda kolay kuruluma geçiyordu.. o bakımdan söyledim. şimdi araştır diyorsunuz kafa karıştırıcı geldi kurasım gelmedi mac işletim sistemi komutlar tehlikeli geldi yapamazsam silip tekrar kurmak ne anlamı kaldı ?

mustafaokur

PADAVAN
2 Ara 2016
139
71
101
O zaman henüz mac kullanmaya karar vermemişiz

BootLoader
OC 0.6.4
Anakart Modeli
GA z170x Gaming 7
İşlemci Modeli
Intel i7 7700k
Grafik Kartı
Saphirre rx580 8gb
Ses Kartı Modeli
Ca0232
Ağ Aygıtları
Killer 2500
Disk ve RAM
Samsung 960 Pro M2 SSD - 16gb Kingston Predator 3000mhz
  • Like
Tepkiler: baris_karaer

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Belki dediklerim size farklı gelecek yada yanlış anlaşılacak ama söylemeden edemeyeceğim. Format atmak demek ister Windows ister macOS yada isterse herhangi bir linux dağıtımında olsun sadece diskin üzerindeki tüm verileri silmek demektir. Format atmak Windows kurmak demek değildir.
İşletim sistemi kurmak ayrı bir iştir ve bu iki olgunun birbirinden ayrılması şarttır. Mahalle aralarındaki cep telefoncu dükkanlarının bilgisayarcı olması ile gelişen format terimi yanlış kullanılmaktadır. Windows işletim sistemini kurmak kolaydır 8 yaşındaki bir çocuk bile günümüzde Windows kurabilir kullanabilir bu Windows’un herkese açık olmaya çalışması ile alakalı bir durumdur. (Olaya böyle bakınca mahalle arasındaki sözüm ona bilgisayarcılara verilen paralara acıyorum.) Çünkü Windows pazardaki yerine korumak herkes tarafından kullanılmak için aşırı basit (benim için çöp) bir işletim sistemidir. macOS ise sadece Macintosh bilgisayarlar ile kullanılmak için tasarlanmış ve cihaz içindeki her parçanın en ince ayrıntısına sahip bir işletim sistemidir. Dolayısı ile sizin özel olarak aldığımız PC üzerine macOS işletim sistemini kurmak zor hatta bazı durumlarda imkansızdır. macOS işletim sistemi tecrübe, araştırma ve en önemlisi sabır gerektirir.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3