ÇÖZÜLDÜ FUJITSU LIFEBOOK U745 - Mojave Kurulum başlamıyor

ucarov

APPRENTICE
21 Nis 2018
27
1
21
Merhabalar,
Mojave kurulumunu denemek istedim ancak başlayamadan bir sorun ile karşılaştım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle halihazırda kullandığım Win10 + High Sierra diskimi çıkardım ve yeni bir diske Win10 kurdum. Klavuzdaki gibi Mojave USB sini oluşturdum. Ancak USB den Mojave kurulumunu başlattığımda ek'li resimlerdeki gibi YASAK işareti çıkıyor ve kurulum ilerlemiyor.
forumda benzer iki konu var (macOS Mojave Kurulumda Yasak İşareti) ancak sorunların nasıl çözüldüğü ile ilgili bir detay verilmemiş arkadaşlar tarafından, ya da ben anlayamadım. Hatta arkadaşlardan "sabankaradeniz" ile onun konusu üzerinden biraz yazıştık ancak sorunu aşamadık.
Mojeve kurulumunu başlatınca resimdeki aşamaya kadar gelip az bir süre burada takıldıktan sonra bu resindeki ekran çıkıyor ve burada takılıp kalıyor.
Bios ayarları kontrol edildi - sorun yok, zaten High Sierra çalıştırdığım cihaz sadece SSD diski değiştirerek yeni olarak kurulum yapmaya çalışıyorum.
BfGKsP.jpg ylyf4n.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Fujitsu LifeBook U745
Anakart Modeli
Intel Wildcat Point-LP, Intel Broadwell
İşlemci Modeli
Mobile DualCore Intel Core i5-5200U
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 5500
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC282
Ağ Aygıtları
Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7265 & ASUS USB-N10 150Mbps 11n Wireless USB dongle
Disk ve RAM
512GB SSD & 8069 MB (DDR3 SDRAM)

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Bios ayarlarını Hackintosh için ayarladıysan.
Eğer yazılar karmaşık bir şekilde ve yine girilmez işareti varsa buda “Still waiting for root device” hatasıdır. Bunun için:

Cihaz üzerindeki her port ile kurulumu deneyin.
USB 3.0 Flash Disk kullanıyorsanız USB 2.0 disk kullanın.
cpus=1 komutunu deneyin.
İşlemciye uygun SMBIOS kimliği kullanın.

ucarov

APPRENTICE
21 Nis 2018
27
1
21
Merhabalar,
aşağıdakileri denedim bir tek sonuncu yani SMBIOS için yardımcı olabilir misiniz.
Cihaz üzerindeki her port ile kurulumu deneyin.----------------------> denedim, hatta farklı bir USB 2.0 oluşturup denedim sonuç değişmedi.
USB 3.0 Flash Disk kullanıyorsanız USB 2.0 disk kullanın.--------> Bios tan usb 3.0'ı disable ettim yani tüm portlar USB 2.0 oldu.
cpus=1 komutunu deneyin.-------------------------------------------------> bunu da denedim, bununla bir satır daha ilerledi, resimleri aşağıda..
İşlemciye uygun SMBIOS kimliği kullanın.-----------------------------> bununla ilgili olarak default MacBookAir6.2 geliyor, 6.1 denedim, aşağıda resimlerde işaretli yeri değiştirerek ama yine değişen bir şey olmadı, SMBIOS kimliği önerebilir misiniz deneyebileceğim ?
resimler;
Resmim.Net
Resmim.Net
Resmim.Net

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Fujitsu LifeBook U745
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 5500
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC282
Ağ Aygıtları
Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7265 & ASUS USB-N10 150Mbps 11n Wireless USB dongle
Disk ve RAM

ucarov

APPRENTICE
21 Nis 2018
27
1
21
Üstadım Allah razı olsun, fark nedir bilgi amaçlı bana söyleyebilir misin. kurulum ekranı geldi ve başlattım şu an.
gelişmeleri paylaşıyor olacağım. tekrar teşekkürler.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Fujitsu LifeBook U745
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 5500
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC282
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

ucarov

APPRENTICE
21 Nis 2018
27
1
21
Her şey için teşekkür ederim, kurulumu tamamladım, sadece ses çalışmıyor şu anda ve bootta cpus=1 olmadan boot olmuyor. onları da çözemezsem yeni konu açarım ama öncesinde biraz kendim kurcalamak istiyorum.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Fujitsu LifeBook U745
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 5500
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC282
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM