Gigabyte GA-990FXA-UD3 | AMD 8350 | GTX750 High Sierra Kurulum

ahval34

PADAVAN
9 Mar 2020
185
12
221
Direk bu geldi fakat henüz hiç dolmadı donmamıştır inş 😁

Ekli dosyalar

Anakart Modeli
Gigabyte GA-990FXA-UD3
İşlemci Modeli
AMD FX(tm)-8350
Grafik Kartı
Asus GTX750
Disk ve RAM
120GB SSD & 400 GB HDD & 12GB DDR3 1333MHz

ahval34

PADAVAN
9 Mar 2020
185
12
221
-v. Ekleyin Boot args kısmına hata varmı ordan görürüz.
Neresi orası hocam tam olarak nerden ekliyoruz
Sanırım puzzle lar birleşiyor şu anda farkettim neden dondu burda yüksek ihtimal usbnin bağlantısı kesiliyor usb ışığı yanmıyor kindo hocamda şey yazmıştı boot args kısmına 0x0002 ekleyin yoksa bazı donanımlar düzgün çalışmaz tarzı bişeyler yazmıştı

Anakart Modeli
Gigabyte GA-990FXA-UD3
İşlemci Modeli
AMD FX(tm)-8350
Grafik Kartı
Asus GTX750
Disk ve RAM
K

kleyn

Guest
Neresi orası hocam tam olarak nerden ekliyoruz
Sanırım puzzle lar birleşiyor şu anda farkettim neden dondu burda yüksek ihtimal usbnin bağlantısı kesiliyor usb ışığı yanmıyor kindo hocamda şey yazmıştı boot args kısmına 0x0002 ekleyin yoksa bazı donanımlar düzgün çalışmaz tarzı bişeyler yazmıştı
Configi atarmısnız ?

ahval34

PADAVAN
9 Mar 2020
185
12
221
Anakart Modeli
Gigabyte GA-990FXA-UD3
İşlemci Modeli
AMD FX(tm)-8350
Grafik Kartı
Asus GTX750
Disk ve RAM

ahval34

PADAVAN
9 Mar 2020
185
12
221
Buyrunuz
Boot args kısmına söylediğini eklememiştim bu arada onu da söyleyimde :D

Ekli dosyalar

Anakart Modeli
Gigabyte GA-990FXA-UD3
İşlemci Modeli
AMD FX(tm)-8350
Grafik Kartı
Asus GTX750
Disk ve RAM

ahval34

PADAVAN
9 Mar 2020
185
12
221
Bu configi deneyiniz. EFI/OC<config.plist i silin bunu atın.
Attım deniyorum hemen
End setconsolmode yazıyo biraz bekleyip yazılar akıyo hemen yeniden başlatıyo hocam ya pc yeniden başlıyo arkadaş kuramıycaz herhalde ya :D
Bios ayarlarında bazı bulamadıklarımı yapmadım yoklar yani onla mı alakalı acaba

Son düzenleme:
Anakart Modeli
Gigabyte GA-990FXA-UD3
İşlemci Modeli
AMD FX(tm)-8350
Grafik Kartı
Asus GTX750
Disk ve RAM
K

kleyn

Guest
Attım deniyorum hemen
End setconsolmode yazıyo biraz bekleyip yazılar akıyo hemen yeniden başlatıyo hocam ya pc yeniden başlıyo arkadaş kuramıycaz herhalde ya :D
Bios ayarlarında bazı bulamadıklarımı yapmadım yoklar yani onla mı alakalı acaba
Bios ayarları yoksa yoktur olanları yapıcaksınız eski configde sadece -v eklicem bakalım düzelicekmi.
Şu configi deneyin.

Ekli dosyalar

ahval34

PADAVAN
9 Mar 2020
185
12
221
Bios ayarları yoksa yoktur olanları yapıcaksınız eski configde sadece -v eklicem bakalım düzelicekmi.
Tamamdır deniyorum hemen bu arada hocanın söylediği bios ayarları şu şekilde ve başına --- eklediklerimi yaptım sadece;
NOT: Birkaç yerde gördüğüm kadarı ile EHCI yada XHCI Hand-off disable yapın kesinlikle diyor hocam enable yaptırmış ama enable olacak değil mi

Disable
  • Fast Boot
  • --- Secure Boot
  • --- Serial/COM Port
  • Parallel Port
  • --- Compatibility Support Module (CSM) (Disable olmalı, bu seçenek etkin olduğunda gİO gibi GPU hataları yaygındır)
Enable
  • Above 4G decoding(Bu seçeneği bulamazsanız, boot-args'e npcı = 0x2000 ekleyin. Hem bu seçenek hem de npcı aynı anda etkinleştirilmez.)
    • Bir Gigabyte / Aorus veya bir AsRock anakart üzerindeyseniz, bu seçeneği etkinleştirmek belirli sürücüleri bozabilir(örn. Ethernet) ve/veya diğer işletim sistemlerinde önyükleme hataları, eğer gerçekleşirse, bu seçeneği devre dışı bırakın ve bunun yerine npcı'yi tercih edin
    • 2020 + BIOS Notları: Above4g'yi etkinleştirirken, yeniden boyutlandırılabilir çubuk desteği bazı X570 ve daha yeni anakartlarda kullanılabilir hale gelebilir. Lütfen otomatik olarak ayarlamak yerine Devre Dışı bırakıldığından emin olun.
  • --- EHCI/XHCI Hand-off
  • --- OS type: Windows 8.1/10 UEFI Mode
  • --- SATA Mode: AHCI

Anakart Modeli
Gigabyte GA-990FXA-UD3
İşlemci Modeli
AMD FX(tm)-8350
Grafik Kartı
Asus GTX750
Disk ve RAM
K

kleyn

Guest
Tamamdır deniyorum hemen bu arada hocanın söylediği bios ayarları şu şekilde ve başına --- eklediklerimi yaptım sadece;
NOT: Birkaç yerde gördüğüm kadarı ile EHCI yada XHCI Hand-off disable yapın kesinlikle diyor hocam enable yaptırmış ama enable olacak değil mi

Disable
  • Fast Boot
  • --- Secure Boot
  • --- Serial/COM Port
  • Parallel Port
  • --- Compatibility Support Module (CSM) (Disable olmalı, bu seçenek etkin olduğunda gİO gibi GPU hataları yaygındır)
Enable
  • Above 4G decoding(Bu seçeneği bulamazsanız, boot-args'e npcı = 0x2000 ekleyin. Hem bu seçenek hem de npcı aynı anda etkinleştirilmez.)
    • Bir Gigabyte / Aorus veya bir AsRock anakart üzerindeyseniz, bu seçeneği etkinleştirmek belirli sürücüleri bozabilir(örn. Ethernet) ve/veya diğer işletim sistemlerinde önyükleme hataları, eğer gerçekleşirse, bu seçeneği devre dışı bırakın ve bunun yerine npcı'yi tercih edin
    • 2020 + BIOS Notları: Above4g'yi etkinleştirirken, yeniden boyutlandırılabilir çubuk desteği bazı X570 ve daha yeni anakartlarda kullanılabilir hale gelebilir. Lütfen otomatik olarak ayarlamak yerine Devre Dışı bırakıldığından emin olun.
  • --- EHCI/XHCI Hand-off
  • --- OS type: Windows 8.1/10 UEFI Mode
  • --- SATA Mode: AHCI
Enable olucak evet.

ahval34

PADAVAN
9 Mar 2020
185
12
221
yok abi yazı akmaya başlıyor çat diye pc resleniyor

Anakart Modeli
Gigabyte GA-990FXA-UD3
İşlemci Modeli
AMD FX(tm)-8350
Grafik Kartı
Asus GTX750
Disk ve RAM

ahval34

PADAVAN
9 Mar 2020
185
12
221
Yani bi -v ekliyoruz. ondada res atıyor :D
Ya bir türlü kuramıyor olmam çok saçma eskiden kurup masaüstüne erişmiştim ben ya ozamandan tek değişen anakartım oldu yani :D Ozaman da ekran kartını tanıtamamıştım o yüzden vazgeçmiştim napıcaz :D

Anakart Modeli
Gigabyte GA-990FXA-UD3
İşlemci Modeli
AMD FX(tm)-8350
Grafik Kartı
Asus GTX750
Disk ve RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler