ÇÖZÜLDÜ GTX1050Ti 256MB Gözüküyor

Bu konudaki mesaj 4 en iyi cevap olarak seçildi.

abuksubuk

APPRENTICE
1 May 2019
11
2
21
26
Merhaba arkadaşlar,

Aşağıdaki resimdeki gibi ekran kartı 256MB gözükmekte bunu düzeltme şansımız var mı? Oyun falan deneyecektim 256MB olunca tabi olmadı. Yardımlarınızı bekiyorum.
10125

10126

burada 4GB gözüküyor.

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Nvidia Web Driver kurulumunu yap. Config / System Parameters için NvidiaWeb işaretli olsun. Aşağıdaki dosyayı clover / Drivers64UEFI içine koy. Ek olarak farklı bağlantı portlarını dene.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

abuksubuk

APPRENTICE
1 May 2019
11
2
21
26
Nvidia Web Driver kurulumunu yap. Config / System Parameters için NvidiaWeb işaretli olsun. Aşağıdaki dosyayı clover / Drivers64UEFI içine koy. Ek olarak farklı bağlantı portlarını dene.
Hepsini denedim işe yaramadı. Ekran kartında tek HDMI portu olduğu için farklı port deneyemiyorum.
10128

10129

10130

ayarlarım şuan böyle.

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Grafik kartında sadece HDMI portu olması pek doğru gelmedi bana. Bunda yanılıyor olabilirsin. Config/ Graphics inject Nvidia işaretli olmadıgından emin ol. Aynı yerde nvidia ile ilgili diğer seçenekleri tek tek aktif edip dene. Sistemine uyumlu farklı sistem kimliği ile deneme yap. BIOS’ta varsayılan grafik harici gpu olarak ayarlı olsun. Yine BIOS’ ta CSM enable ya da devre dışı olarak deneme yap. Ek olarak sistem açıldığında nvidia Web driver varsayılan olarak çalıştığından emin ol (menü barda nvidia ikonuna tıklayıp kontrol et). Whatevergreen ve lilu kextlerin güncel olsun. Ve son olarak bir grafik dönüştürücü ile monitöre bağlamayı dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

abuksubuk

APPRENTICE
1 May 2019
11
2
21
26
Grafik kartında sadece HDMI portu olması pek doğru gelmedi bana. Bunda yanılıyor olabilirsin. Config/ Graphics inject Nvidia işaretli olmadıgından emin ol. Aynı yerde nvidia ile ilgili diğer seçenekleri tek tek aktif edip dene. Sistemine uyumlu farklı sistem kimliği ile deneme yap. BIOS’ta varsayılan grafik harici gpu olarak ayarlı olsun. Yine BIOS’ ta CSM enable ya da devre dışı olarak deneme yap. Ek olarak sistem açıldığında nvidia Web driver varsayılan olarak çalıştığından emin ol (menü barda nvidia ikonuna tıklayıp kontrol et). Whatevergreen ve lilu kextlerin güncel olsun. Ve son olarak bir grafik dönüştürücü ile monitöre bağlamayı dene.

Ekran kartında tabi Display ve DVI portları var ama monitörümde sadece HDMI vardı o yüzden başka port kullanamadım ama Inject Nvidia tikini kaldırınca düzeldi 4095Mb gözüküyor teşekkür ederim.

• Like
Tepkiler: montezuma