Hackintosh için AMD mi Intel mi?

md3likan

APPRENTICE
19 Haz 2019
46
9
21
Selamunaleyküm arkadaşlar, sorunun cevabı tabii ki intel ama artık AMD sistemlere de kurulabiliyor sistem. Merak ettiğim konu şu açıkçası. intel i3-8100 işlemcili bi hackintosh düşünüyorum bunun muadili bi amd sistemde hangi işlemciyi kullanmalıyım?(aynı maliyette i3-8100 ile yarışabilecek, belki de daha güçlü bi işlemci) AMD'ye ilk bilgisayarımdan beri bi sempatim var. AMD olursa daha iyi olacak benim için.Yukarıda sordum ama altta tekrar sıralamak istiyorum.
- AMD ryzenlardaki ekran kartını hackintosh'ta kullanabilir miyiz? Harici ekran kartı mı almak zorundayız illa?
- Harici ekran kartı alacaksak en uygun ne alabiliriz? GTX 750ti 2gb iş görür mü? Grafik tasarım işleriyle uğraşıyorum şu anki bilgisayarımda hd4000 var ve işimi fazlasıyla görüyor. Biraz dağınık oldu kusura bakmayın ama şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Anakart Modeli
MSI H310M PRO-VDH PLUS
İşlemci Modeli
Intel Core i3 9100f
Grafik Kartı
Nvidia GT710
Disk ve RAM
240GB SSD, 16GB DDR4 Ram

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
AMD sistemlere kuruluyor fakat sistemin kararlı çalışmasının, sürücü tanıtılmasının, güncel macOS sürümlerini almasının bir garantisi yok. Ryzen sistem toplarsın ancak çok uğraşırsın ve sonra pişmanlık duyma ihtimalin çok yüksek. AMD işlemcilerin üzerindeki grafik birimlerinin macOS desteği yok. Ekran kartı olarak ise AMD güncel seriler düşünmelisin. RX 580 gibi.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

md3likan

APPRENTICE
19 Haz 2019
46
9
21
AMD sistemlere kuruluyor fakat sistemin kararlı çalışmasının, sürücü tanıtılmasının, güncel macOS sürümlerini almasının bir garantisi yok. Ryzen sistem toplarsın ancak çok uğraşırsın ve sonra pişmanlık duyma ihtimalin çok yüksek. AMD işlemcilerin üzerindeki grafik birimlerinin macOS desteği yok. Ekran kartı olarak ise AMD güncel seriler düşünmelisin. RX 580 gibi.
bu kötü oldu. intele mi yöneleceğiz yine. hayırlısı bakalım. teşekkür ederim vakit ayırdığınız için

Anakart Modeli
MSI H310M PRO-VDH PLUS
İşlemci Modeli
Intel Core i3 9100f
Grafik Kartı
Nvidia GT710
Disk ve RAM
240GB SSD, 16GB DDR4 Ram