Arkadaşlar merhaba öncelikle, windowsta bilgisayar işlerinden bayağı anlayan birisiyim bende macOS macerasına atılmak istiyorum kurulumu daha ileri bir tarihte yapacağım fakat bu esnada forumu takip edip konulara göz atıyorum fakat bazı şeyler sanırım hiç uygulamaya geçmediğim için havada kalıyor. Ben harici bir hdd ye kurulum yapacağım windosws u bölüp riske atmamak için hemde temiz bir iş yapmak için izlediğim ve okuduklarımdan sonra yapılması gerekenleri az çok anladım bir adım var boot etme adımı win 8 ve üsü kullanan arkadaşlar biirler ki pc açılırken bios ekranına bazı cihazlar girmiyor hatta bir çoğu bios ekranına erişmek için yeniden başlata basmadan shift tuşuna basılı tutuyoruz.
Sorum şu ki; Bir kaç kere clover ekranına (anladığım kadarı ile windowsun bios/boot gibi birşeyi) ulaşmamız gerekiyor ya ben belli adımları yaptıktan sonra otomaik olarak yeniden başladıktan sonra windowsu açsa daha sonra ben yine shift+yeniden başlatmayla en başta ulaştığım gibi tekrar ulaşsam clover ekranına kaldığım yerden devam eder mi ?
Son olarak ayrı hdd kullanacağım için direk usb üzerine yazdırdıktan sonra yüklemeden önce disk izlencelerinden gerekli ayarı yapsam sorun yaşar mıyım ?
Şimdiden teşekkürler.
Sorum şu ki; Bir kaç kere clover ekranına (anladığım kadarı ile windowsun bios/boot gibi birşeyi) ulaşmamız gerekiyor ya ben belli adımları yaptıktan sonra otomaik olarak yeniden başladıktan sonra windowsu açsa daha sonra ben yine shift+yeniden başlatmayla en başta ulaştığım gibi tekrar ulaşsam clover ekranına kaldığım yerden devam eder mi ?
Son olarak ayrı hdd kullanacağım için direk usb üzerine yazdırdıktan sonra yüklemeden önce disk izlencelerinden gerekli ayarı yapsam sorun yaşar mıyım ?
Şimdiden teşekkürler.
- Laptop Modeli
- HP Pavilion 15-dk2000
- Anakart Modeli
- HP 88E5
- İşlemci Modeli
- Intel Core i5 -11300H Tiger Lake-H35 @ 3.10GHz
- Grafik Kartı
- Intel Iris Xe Graphics - RTX 3050 4 GB
- Ses Kartı Modeli
- Realtek
- Ağ Aygıtları