Efi dosyanı paylaşırsan daha yararlı olacaktır zira other içinde hangi kentler yüklü misc içerisinde hangi araçlar var drivers64 ve drivers64uefi içerisinde hangi driverlar var bakmak adına.Ekte bilgileri paylaştım. @montezuma
2. Kısım High Sierra ve sonrası sürümleri kapsıyor yani seni de kapsıyor.1. Kısmı yapabildim
2. Kısımdaki konuda High Sierradan bahsediliyor. Mojave den bahsetmiyor. Xcode yüklü zaten yani kafam çok karıştı
4. Konudaki kısımdada laptopların güç yönetiminden bahsediliyor? Ben masaüstü bir cihaz kullanıyorum.
Belirttiğin Kextlerin haricindekileri sildim. Drivers64UEFI içinde belirttiklerinizden sadece şu ikisi bulunmakta (ApfsDriverLoader-64.efi) - (HFSPlus.efi) Ayrıca DSDT dosyasını benim anakartımı kullanan birisinden aldım yani internetten indirdim. Güç ayarlarını verdiğin linke göre düzelttim stabil çalışıyor gibi gözüküyor.RX 580 için herhangi bir yama yada düzenleme yapmana gerek yok, bu kart native çalışan bir kart.
Bizim imajı kullanmadığın çok açık ve EFI içine gerekli gereksiz ne varsa doldurulmuş maalesef. @KaoS belirttiği üzere seninle alakası olmayan bir çok kext, boot dosyası vs barındırmakta. Bunlardan en önemlisi NullCPUPowerManage.kext. Ayrıca paylaştığın DSDT sana ait bir DSDT dosyası mı? Değilse bunu kullanmamalısın.
Kullandığın config yine aynı şekilde senin sisteminle hiç bir alakası olmayan bir config. Yani neresinden tutulsa elinde kalır bir EFI dosyası. Bu kextler yeterli olmalı;
Ekli dosyayı görüntüle 10266
Aynı şekilde drivers64UEFI içinde şunlar yeterlidir.
Ekli dosyayı görüntüle 10267
Config / SMBIOS olarak iMac 14,2 kullan. Rehberi takip ederek güç yönetimi için sana uygun SSDT oluştur:
![]()
Hackintosh Cihazlarda Güç Yönetimi - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Cihazımıza Hackintosh kurulumu yaptıktan sonra sistemimiz için uygun düzenlemeleri yaparken (Bootloader, Kext, SMBIOS vs.) ilk olarak uygulanması gereken şey güç yönetimidir. Bunun için genelde "NullCpuPowerManagement.kext"kullanıyoruz. Ancak "NullCpuPowerManagement.kext" kullanmak Laptop'larda...osxinfo.net
Şimdi sistemini deneyip donma yapıyor mu yapmıyor mu bekleyerek göreceksin, tahminimce sorunsuz şekilde kullanabilmen gerekiyor.Belirttiğin Kextlerin haricindekileri sildim. Drivers64UEFI içinde belirttiklerinizden sadece şu ikisi bulunmakta (ApfsDriverLoader-64.efi) - (HFSPlus.efi) Ayrıca DSDT dosyasını benim anakartımı kullanan birisinden aldım yani internetten indirdim. Güç ayarlarını verdiğin linke göre düzelttim stabil çalışıyor gibi gözüküyor.
iMac 15,1 daha uyumlu direkt İntel 4790k'yı destekliyor? O yüzden 15,1 yaptım.RX 580 için herhangi bir yama yada düzenleme yapmana gerek yok, bu kart native çalışan bir kart.
Bizim imajı kullanmadığın çok açık ve EFI içine gerekli gereksiz ne varsa doldurulmuş maalesef. @KaoS belirttiği üzere seninle alakası olmayan bir çok kext, boot dosyası vs barındırmakta. Bunlardan en önemlisi NullCPUPowerManage.kext. Ayrıca paylaştığın DSDT sana ait bir DSDT dosyası mı? Değilse bunu kullanmamalısın.
Kullandığın config yine aynı şekilde senin sisteminle hiç bir alakası olmayan bir config. Yani neresinden tutulsa elinde kalır bir EFI dosyası. Bu kextler yeterli olmalı;
Ekli dosyayı görüntüle 10266
Aynı şekilde drivers64UEFI içinde şunlar yeterlidir.
Ekli dosyayı görüntüle 10267
Config / SMBIOS olarak iMac 14,2 kullan. Rehberi takip ederek güç yönetimi için sana uygun SSDT oluştur:
![]()
Hackintosh Cihazlarda Güç Yönetimi - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Cihazımıza Hackintosh kurulumu yaptıktan sonra sistemimiz için uygun düzenlemeleri yaparken (Bootloader, Kext, SMBIOS vs.) ilk olarak uygulanması gereken şey güç yönetimidir. Bunun için genelde "NullCpuPowerManagement.kext"kullanıyoruz. Ancak "NullCpuPowerManagement.kext" kullanmak Laptop'larda...osxinfo.net
Bir yanlış görünmüyor. Kullanıma bakarsın zaten. Eline sağlık.Yeni düzenlediğim Efi Dosyasını kontrol edebilir misin? Yanlış var mı? Veya Olmuş mu? @montezuma
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.