Hackintosh sevdası pahalıya patladı bana

peyer9

PADAVAN
6 Kas 2016
106
19
121
41
Değerli arkadaşlar uzun zaman önce sene galiba 2009 falandı pc ye mac kurma maceram başladı. İlk önceleri iphoneyardim diye bir forum vardı baya aktiftik oralarda, sonraları hackinthos için masa üstü pc topladım 2010 yılında, baya kullanadım halen duruyor o pc. Sonra birkaç laptopta mac kullanadım deken artık yaş ilerledi uğraşacak enerjim kaşmadı. Forumlarda hep klişe bir laf vardı eskiden HACKİNTHOS KULLANANLAR ENİNDE SONUNDA MAC ALIRLAR DİYE meğerse doğruymuş.

2 gün ünce üzel konfigürasyon Macbook pro m3 Max. 64 gb ram 2 tb hdd ve gümüş rengi spariş ettim. Uzay siyahı yerine gümüş seçmenin nedini hep hayalimdeki mac gümüş gri rengi idi.

Hackinthos kullanırken bu siteden çok faydalandım iphoneyardim sitesi kapanmış inşallah bu site uzun ömürlü olur. Hakkınızı helal ediniz Allah hepinizden razı olsun. Kalın sağlıcakla. "Gözüm kulağım buralarda olacak gene"

İnşallah kısa sürede sorunsuz gelir Macbook.
Hackinthos için sabahladığım o heyecalı geceleri unutmayacağım.

Ekli dosyalar

mumin16

PADAVAN
8 Ocak 2018
173
40
271
46
Hayırlı olsun güle güle kullan. M2 mac mini almıştım ve kısa bir süre önce sattım. Neden derseniz, performans da elimdeki hackintosh desktopla ciddi fark yoktu . Sadece mac pc'e hapsolmaksa hackintosh 'a devam dedim. Her yıl yenilen mac 2.elini öldürüyor, upgrade de edilmiyor donanım, pc gibi.

peyer9

PADAVAN
6 Kas 2016
106
19
121
41
Hayırlı olsun güle güle kullan. M2 mac mini almıştım ve kısa bir süre önce sattım. Neden derseniz, performans da elimdeki hackintosh desktopla ciddi fark yoktu . Sadece mac pc'e hapsolmaksa hackintosh 'a devam dedim. Her yıl yenilen mac 2.elini öldürüyor, upgrade de edilmiyor donanım, pc gibi.
Teşekkürler. Aldım artık bakalım ne olacak.

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,685
9,476
4,401
BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: peyer9

W34R

APPRENTICE
28 Ocak 2023
65
14
21
Onlarca cihaza kurdum. Arkadaşların hepsi memnun kaldı. Herkesi dünya para verip mac almaktan vazgeçirdim. Site bu konuda herkese yardımcı oluyor....

BootLoader
OC 0.8.8
Laptop Modeli
Lenovo 240-54ICB
İşlemci Modeli
İ7 8700T
Grafik Kartı
İgpu Uhd630+AMD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 274
Ağ Aygıtları
Realtek 811L
Disk ve RAM
Kingstonev1 TB Nvme Dual boot 1/2 Win11 1/2 Ventura

peyer9

PADAVAN
6 Kas 2016
106
19
121
41
Onlarca cihaza kurdum. Arkadaşların hepsi memnun kaldı. Herkesi dünya para verip mac almaktan vazgeçirdim. Site bu konuda herkese yardımcı oluyor....
Masa üstü olunca fena değil. Ama laptopta mac os sıkıtılı biraz. M3 max işlemci, pil performansı, taşınabilirlik falan derken Macbooka karar verdim. laptoplara baktım mac ten pahalı nerdeyese adam akıllı birşey.
Sonunda Macbook pro elşme geçti, 2 haftada geldi. İlk izlenimlerim açıkçası Bukadar beklemiyordum, ekran, ses ve hızı anlatamam. İnşallah isteyen herkese nasip olur.

Son düzenleme:

Dr.Aequitas

PADAVAN
28 Eyl 2017
132
40
71
Render veya video düzenleme gibi bir iş mi yapıyorsunuz? M3 max normal kullanım için fazla overkill. Ayrıca çok gürültülü çalıştığını söylüyorlar. Fan ile ilgili söylenenler doğru mu?

Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad S340 14IWL
İşlemci Modeli
i5 8265U
Grafik Kartı
UHD 620
Ağ Aygıtları
BCM94360CS2+NGFF A/E M.2 Adaptörü
Disk ve RAM
256GB M.2 SSD | Samsung 860 EVO 1 TB SATA SSD | 4+4 GB DDR4 2400MHz

onderalpk11

PADAVAN
23 Ağu 2020
195
98
301
Değerli arkadaşlar uzun zaman önce sene galiba 2009 falandı pc ye mac kurma maceram başladı. İlk önceleri iphoneyardim diye bir forum vardı baya aktiftik oralarda, sonraları hackinthos için masa üstü pc topladım 2010 yılında, baya kullanadım halen duruyor o pc. Sonra birkaç laptopta mac kullanadım deken artık yaş ilerledi uğraşacak enerjim kaşmadı. Forumlarda hep klişe bir laf vardı eskiden HACKİNTHOS KULLANANLAR ENİNDE SONUNDA MAC ALIRLAR DİYE meğerse doğruymuş.

2 gün ünce üzel konfigürasyon Macbook pro m3 Max. 64 gb ram 2 tb hdd ve gümüş rengi spariş ettim. Uzay siyahı yerine gümüş seçmenin nedini hep hayalimdeki mac gümüş gri rengi idi.

Hackinthos kullanırken bu siteden çok faydalandım iphoneyardim sitesi kapanmış inşallah bu site uzun ömürlü olur. Hakkınızı helal ediniz Allah hepinizden razı olsun. Kalın sağlıcakla. "Gözüm kulağım buralarda olacak gene"

İnşallah kısa sürede sorunsuz gelir Macbook.
Hackinthos için sabahladığım o heyecalı geceleri unutmayacağım.
İyi günlerde kullan.

BootLoader
OpenCore 1.0.5
Laptop Modeli
HP Laptop 15-bs0xx
İşlemci Modeli
İntel Core İ3 6006U
Grafik Kartı
İntel HD Graphics 520
Ses Kartı Modeli
Realtek High Definition Audio
Ağ Aygıtları
İntel Dual Band Wireless-AC 3168
Disk ve RAM
120 GB + 256 GB SSD & 12 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: peyer9

peyer9

PADAVAN
6 Kas 2016
106
19
121
41
Render veya video düzenleme gibi bir iş mi yapıyorsunuz? M3 max normal kullanım için fazla overkill. Ayrıca çok gürültülü çalıştığını söylüyorlar. Fan ile ilgili söylenenler doğru mu?
Genelde mimari uygulama ve archicad falan ile render alıyorum. İlk izlenimlerim i5 işlemcili acer laptop 10 saatte alamadığı 4k renderı bu 2 dakikanın altında aldı ve falan falan çalışmadı. Birazdaha zorladım (iç mekan, ayna, ışık flan) 7 8 dk sördü işlemci 100 c geçince fan çalıştı öyle dedikleri gibi bir rahatsızlık olmadı hatta fan çalışıyor mu diye kulağıma fayadım baktım çalışıyor. Tabi çok sessiz çıt çıkmayan gece çalışınca çok hafif fan sesi gelir. Genel izlenimlerim şahane. Ama uzun vadede ne olur bilemem. Paramaya kıydım Uzun vadeli kullanım için aldım inşallah demiştir.

Dr.Aequitas

PADAVAN
28 Eyl 2017
132
40
71
Tam olarak sizin kullanım senaryonuz için üretilmiş bir çip M3 max. Ayrıca apple cidden bu işi en iyi şekilde kotarmış, ciddi işlem gücü gerektiren, çoğu zaman çok sağlam masaüstü bilgisayarlara ihtiyaç duyulan güçlü GPU gerektiren işleri dizüstü bilgisayar ile yapılabilir hale getirmiş. Bence çok doğru bir tercih yapmışsınız. Ben de son zamanlarda epeyce incelemeler okudum, izledim. Aldığınız cihazın sizi çok uzun bir süre hiç sorunsuz götüreceğinden hiç şüphem yok. Güle güle kullanın.

Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad S340 14IWL
İşlemci Modeli
i5 8265U
Grafik Kartı
UHD 620
Ağ Aygıtları
BCM94360CS2+NGFF A/E M.2 Adaptörü
Disk ve RAM
256GB M.2 SSD | Samsung 860 EVO 1 TB SATA SSD | 4+4 GB DDR4 2400MHz

peyer9

PADAVAN
6 Kas 2016
106
19
121
41
Tam olarak sizin kullanım senaryonuz için üretilmiş bir çip M3 max. Ayrıca apple cidden bu işi en iyi şekilde kotarmış, ciddi işlem gücü gerektiren, çoğu zaman çok sağlam masaüstü bilgisayarlara ihtiyaç duyulan güçlü GPU gerektiren işleri dizüstü bilgisayar ile yapılabilir hale getirmiş. Bence çok doğru bir tercih yapmışsınız. Ben de son zamanlarda epeyce incelemeler okudum, izledim. Aldığınız cihazın sizi çok uzun bir süre hiç sorunsuz götüreceğinden hiç şüphem yok. Güle güle kullanın.
Çok teşekkür ederim.

• Like
Tepkiler: kindo