2 yıldır mojave kullanıyorum, çok ilginç bir hatayla karşılaştım sistem dosyaları 133 gb a çıktı, sanki bir anda oldu bu kadar dosya neyin nesi anlayamadım. hafıza dolu yönet uyarısı aldım ancak uygulamaların o kadar çok olmadığını çoğunluğun sistem dosyası olduğunu gördüm, virüs veya başka Birşey olabilir mi? CleanMyMac X ile temizlemeye çalışıyorum şuan ama çok etkisi olmayacak gibi, iMovie'yle video edit i yapıyordum bugün video yu export ederken bu uyarının çıktığını gördüm aslında o kadar çok da yer kaplamıyordu dosya. Bu konuyla alakalı bilgi bulamadığım için buraya yazıyorum şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Sorunu buldum, iMovie arşivi diye birkaçıyla klasör varmış bu normalde gözükmüyor yalnız sürekli editlenen videoların ilk halini ve düzenlenmiş hallerini burda tutuyormuş benimde yaklaşık 60 gb birikmiş :S onu buldum sildim şuan 69 gb boş alan çıktı ve aslında pc bu dosyaları da system adı altında biriktiriyormuş, neyse sonuç olarak sorun çözüldü şükür2 yıldır mojave kullanıyorum, çok ilginç bir hatayla karşılaştım sistem dosyaları 133 gb a çıktı, sanki bir anda oldu bu kadar dosya neyin nesi anlayamadım. hafıza dolu yönet uyarısı aldım ancak uygulamaların o kadar çok olmadığını çoğunluğun sistem dosyası olduğunu gördüm, virüs veya başka Birşey olabilir mi? CleanMyMac X ile temizlemeye çalışıyorum şuan ama çok etkisi olmayacak gibi, iMovie'yle video edit i yapıyordum bugün video yu export ederken bu uyarının çıktığını gördüm aslında o kadar çok da yer kaplamıyordu dosya. Bu konuyla alakalı bilgi bulamadığım için buraya yazıyorum şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
![]()
Son düzenleme:
- Laptop Modeli
- MSI GP73 Leopard 8RE
- Anakart Modeli
- MSI, MS-17C5, REV:1.0
- İşlemci Modeli
- Intel core i7-8750H CPU @ 2.20 GHz
- Grafik Kartı
- Nvidia 1060 gtx ve Intel UHD Graphics 630
- Ses Kartı Modeli
- Realtek, RTKVHD64.sys