Hackintosh Stabil Çalışıyor mu? (İnce Sorular)

AxiD3wil

APPRENTICE
20 Tem 2019
30
3
21
Merhaba arkadaşlar öncelikli olarak sormak istediğim bir kaç soru olacak sistemim sorunsuz çalışıyor fakat bunu Hackintosh kuran herkeste görüyorum. Sistemsel bir sorun olmasa bile genede kafama takılıyor.

Soru:

1- Youtube 8k 60FPS video izleyemiyorsun 4k 60FPS'te sorun çıkartmıyor. (takılıyor yada ön belleğe alamıyor diye düşünüyorum), (Windows'ta akışkan bir görüntü elde ediyorsun)

2- Google Chrome penceresini mouse ile manuel olarak tutup, pencereyi küçültüp büyülttüğün zaman ciddi takılmalara maruz kalarak küçülüyor yada büyüyor ve Chrome penceresinin içinde Youtube gibi bir şey açıksa daha fazla takılmalara maruz kalıyor?

3- Masaüstünde mouse sol click yapıp istediğin dosyayı toplu seçeceğin zaman oluşan alanda ince bir takılma oluştuğunu görüyoruz?

Bu tip olaylara karşılaşınca insan bir şeylerin stabil çalışmadığı düşüncesine kapılıyor?
Merhaba arkadaşlar öncelikli olarak sormak istediğim bir kaç soru olacak sistemim sorunsuz çalışıyor fakat bunu Hackintosh kuran herkeste görüyorum. Sistemsel bir sorun olmasa bile genede kafama takılıyor.

Soru:

1- Youtube 8k 60FPS video izleyemiyorsun 4k 60FPS'te sorun çıkartmıyor. (takılıyor yada ön belleğe alamıyor diye düşünüyorum), (Windows'ta akışkan bir görüntü elde ediyorsun)

2- Google Chrome penceresini mouse ile manuel olarak tutup, pencereyi küçültüp büyülttüğün zaman ciddi takılmalara maruz kalarak küçülüyor yada büyüyor ve Chrome penceresinin içinde Youtube gibi bir şey açıksa daha fazla takılmalara maruz kalıyor?

3- Masaüstünde mouse sol click yapıp istediğin dosyayı toplu seçeceğin zaman oluşan alanda ince bir takılma oluştuğunu görüyoruz?

Bu tip olaylara karşılaşınca insan bir şeylerin stabil çalışmadığı düşüncesine kapılıyor?
.

Son düzenleme:
4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Yazdığınız sorunlar ekran kartı ile ilgili tam uyumlu ekran kartı ile sorunsuz kullanabilirsiniz. Ya da tam olarak tanıtılamayan donanım sorunu gibi görünüyor. Donanım bilgisi verirseniz yardımcı olabiliriz. Şahsen kullandığım sistem 2012 yılı orjinli olmasına rağmen mojavede bile sorunsuz çalışıyor.

AxiD3wil

APPRENTICE
20 Tem 2019
30
3
21
Sistem bende de sorunsuz çalışıyor donanımlarım İmac ile tam uyumlu kartım zaten Direkt olarak destekli başka bir olay var bunu her hackintoshta gördüm ama orjinalde denemedim. @montezuma

İntel i7 4790K
MSI Gaming 3 Z97
Asus Rog Strix RX580
Samsung Evo 870 SSD

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Monitör hangi port üzerinden bağlı? Monitör çözünürlüğün nedir? DP portu kullanarak deneme yap. Tarayıcı büyültüp küçültürken takılmalar olabilir. Zira tarayıcıda açık olan içerikler responsive olarak boyuta göre değişiyor. Ve bu esnada takılmalar olabilir. sol klik takılması çok açık bir durum değil. Toplu dosya seçerken ne darlık dosyadan bahsediyorsun? Son olarak ben de Rx 580 kullanıyorum ve 3860x1080 monitörüm var. Buna rağmen yüksek çözünürlüklü videolarda takılma yok. Ancak tarayıcı boyutu değiştirirken elbette ufak takılmalar var ki sebebini yukarıda belirttim.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

AxiD3wil

APPRENTICE
20 Tem 2019
30
3
21
Monitör hangi port üzerinden bağlı? Monitör çözünürlüğün nedir? DP portu kullanarak deneme yap. Tarayıcı büyültüp küçültürken takılmalar olabilir. Zira tarayıcıda açık olan içerikler responsive olarak boyuta göre değişiyor. Ve bu esnada takılmalar olabilir. sol klik takılması çok açık bir durum değil. Toplu dosya seçerken ne darlık dosyadan bahsediyorsun? Son olarak ben de Rx 580 kullanıyorum ve 3860x1080 monitörüm var. Buna rağmen yüksek çözünürlüklü videolarda takılma yok. Ancak tarayıcı boyutu değiştirirken elbette ufak takılmalar var ki sebebini yukarıda belirttim.
8K 60FPS oynatım yapabiliyor musun? ben yapamıyorum mesela takılıyor. Bende UltraWide bir ekran kullanıyorum (2560x1080-HDMI) 4K 60FPS'te sorun yok ama 8K 60FPS sorunlu. ve kartım düzgün çalışıyor oyun oynuyorum? Şöyle bir olayda var oyun oynuyorum ama Windows'ta oynadığım oyundan daha çok fps alıyorum. Buda Ayrı bir ironi 60-70 FPS oynuyor çok net bu tarz olaylar düşündürüyor beni biraz stabilty konusunda.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Google Youtube'da yüksek çözünürlük videolar için VP9 adlı kendi geliştirdiği bir codec kullanıyor. Bu codec Apple tarafından desteklenmiyor. Apple ise HEVC standartını kullanmakta. O yüzden Safari'de yüksek çözünürlüklü videolarda maksimum 1080p görüntülenmekte. Öte yandan google macOS üzerinde Chrome üzerinden yüksek çözünürlüklü videolarda da , 2k'ya kadar HEVCI formatını kullanırken daha üstünde ise VP9 kullanıyor. Ancak bu da çok sağlıklı çalışmamakta. Bir diğer konu Rx 580 Polaris mimarisinin VP 8 k desteği vermemesi. Her ne kadar sen 60 FPS 8k sorunsuz diyorsan bilemiyorum ancak kağıt üzerinde farklı bir durum (Windows üzerinde deneme şansım olmadı). Ancak kişisel deneyimim macOS üzerinde 4k videolarda da herhangi bir takılma olmadan sorunsuz video izlenebiliyor.
10315

Oyun konusunda ise bir yorumda bulunamam ancak aldığın sonuçlar güzel.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet