Hackintosh Time Machine

Jacob Jason

PADAVAN
18 May 2018
161
51
251
Arkadaşlar öncelikle herkse merhabalar,

Şu an Mojave kullanıyorum. Sistemimi stabil hale getirdim. Ne olur ne olmaz diye bir harici disk alıp yedekleme yapmayı düşünüyorum. Hackintosh cihazlarımızda time machine özelliğini kullanabilir miyiz? Kullanabilirsek nasıl kullanırız? Harici disk hep cihaza takılı mı olmak zorunda? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Jacob Jason

Jacob Jason

PADAVAN
18 May 2018
161
51
251
Hackintosh üzerinde Time Machine kullanabilirsin. Ancak sadece dosya yedeklerini alırsın. Sistemin boot edilebilir yedeğini almak için Super Duper kullanmalısın.
Araçlar - SuperDuper! Sistem Yedekleme Programı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Hocam öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim. Şimdi ben usbden boot ediyorum sistemi. Time Machine kullansam herhangi bir problemle karşılaştığımda boot menüsündeki seçenekten time machine kullan desem sistem açılmaz mı? Yani demek istediğim restore from time machine backup yapsam sistem açılmaz mı?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Time machine ancak sıfırdan yeniden kurulum yaptıktan sonra yedeklenmiş dosyalarının vs geri ¥üklenmesini sağlar. Super Duper ise sisteminin boot edilebilir tam bir yedeğini alır. Bu sayede kurulu sistem hata verdiğinde yedek diskinden sistemini sorunsuzca boot edebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Jacob Jason

Jacob Jason

PADAVAN
18 May 2018
161
51
251
Time machine ancak sıfırdan yeniden kurulum yaptıktan sonra yedeklenmiş dosyalarının vs geri ¥üklenmesini sağlar. Super Duper ise sisteminin boot edilebilir tam bir yedeğini alır. Bu sayede kurulu sistem hata verdiğinde yedek diskinden sistemini sorunsuzca boot edebilirsin.
Hocam benim ihtiyacım olan program Super Duper tamamdır onu anladım. Yalnız programın kurulumundaki açıklamada Clover Bootloader yüklemeyi unutmayın diye not düşülmüş. Ben Clover Bootloader işlerini beceremediğim için usbden boot ediyorum. Acaba direkt Super Duper ile yedek alsam, usbden boot ederken yedek aldığım diski de taksam, yedek sistemimi bu şekilde çalıştırabilir miyim?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Acaba direkt Super Duper ile yedek alsam, usbden boot ederken yedek aldığım diski de taksam, yedek sistemimi bu şekilde çalıştırabilir miyim?
Herhangi gibi bir USB üzerindenki Clover Bootloader ile yedek sistemi boot edebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları