Trust 18187, Hackintosh alemindeki en sorunsuz cihaz muhtemelen

High Sierra sistemde takar takmaz çalıştı. Apple kablosuz klavye, Logitech touchpad ve Beats Studio 3 kulaklık, şu anda bu minik canavar sayesinde kullanımda. Fakat Wi-Fi konusunda aynı derecede şanslı değilim maalesef. Farklı USB portlarını da denememe rağmen Tp-link USB dongle'lar (T2U ve 823N) ile bağlantı sağlayamadım. Wi-Fi konusunda daha sonra tekrar denemeler yapacağım, buraya yazarım. Aslında kasanızda yer varsa combo kart ya da PCI-e en iyi seçenek. Bu noktada asıl problem MacOS'in yeni sürümlerinin farklı sürücü gerektirebiliyor olması. Ayrıca satın aldığınız cihazın hangi donanım versiyonunu edindiğinizi mutlaka kontrol edin. Örneğin Tp-Link için bu hayati öneme sahip çünkü aynı isimli cihazın sırf donanım versiyonu farklı olduğu için tamamen farklı sürücü yüklemeniz gerekebiliyor. Dahası aynı cihazın webde V3 olarak örneğin resmi Mojave desteği varken webden satın aldığınız versiyon V2 çıkabiliyor ve V2'nin Mojave desteği olmayabiliyor. Hackintosh olayı Windows'un aksine tamamen nokta atışı üzerine kurulu. Bu hem MacOS'in yapısıyla hem de bizim bu şekilde üreticinin aslında pek de "öngörmediği" bir şey yapıyor olmamızla alakalı.
Az önce çok acayip bir şey oldu. Forumda bir arkadaş evdeki eski dongle'ın Hackintosh sisteminde tesadüfen çalıştığını yazmıştı. Hatta ben de mesajı beğenip ne şanssızım şu Wi-fi olayını bir beceremedim diye düşünmüş ve yukarıya da yazmıştım. Sonra aklıma şu benim çekmeceleri biraz daha kurcalamak geldi ve fi tarihinde bir arkadaşımın hediye ettiği Asus WL-330NUL karşıma çıktı. Bu cihazın OOB (out of the box) olarak sistemimle çalıştığını görür görmez bu mesajı yazdım. Darısı sizin başınıza
Düzeltiyorum. Asus WL-330NUL ile neredeyse her restart sonrası USB yuvasına takıp çıkartarak IP adresi üzerinden Asus'un yazılımına girerek tekrar kablosuz ağ seçimi yapmam gerekiyor.
Yeniden düzeltiyorum. Cihaz müdahale olmadan kendi kendine bağlanıyor ama tam 9 dk sürüyor.
Dahili W-Fi ben de isterdim ama çok da kafaya takmamak lazım. Şöyle bir şey aldım:
TL-WA850RE | 300Mbps Evrensel WiFi Menzil Genişletici | TP-Link Türkiye PC'ye yakın bir prize takıyorsunuz, ağ kablosuyla da PC'ye takıyorsunuz. Ortadaki düğmeye basıp WPS sayesinde anında bağlantı kuruyorsunuz. Kaç Watt çektiğini merak edip güç ölçerle baktım o minik USB dongle'lardan farkı yok. En güzeli, sürücüydü kext'ti gibi dertler yok ve her MacOS sürümüyle çalışacağı garanti. Güzel bir Bluetooth dongle alıp böyle bir cihazla kablosuz Hackintosh olayını halledebilirsiniz.