Hackintosh Üzerinde Intel Wi-Fi Kartı (OpenIntelWireless)

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
Arkadaşlar yanlış anlamayın ama clover içindeki Kext klasörüne atmayı denediniz mi Kext dosyasını ? çünkü siz sadece kext'i çalıştırıyorsunuz sanırım. Deneyeyim rapor vereyim.
Konuya baktım birazcık forumu okudum neden clover içine atmadığınızı anladım çünkü kp veriyormuş.

Güncellemelere gelirsek yeni bir sürüm çıkmış çok daha başarılıymış v2 diyorlar edinebileceğiniz adres şuymuş;
AppleIntelWifi on MacOS

Burada da hintli bi abimiz ne yapmanız gerektiğini anlatıyor, artık el ile etkinleştirmenize gerek yokmuş bi script yazmışlar her açılışta otomatik açılıyormuş. Fakat yine wifi'nizi girmeniz lazım.
3160'a sahip biri olarak, ben bu rehberi uygulamadım çünkü Gatekeeper felan disable edin diyor güvenliği azaltacağı gerekçesiyle uzak durdum, ek olarak kesinlikle ama kesinlikle reklamlı bağlantılara tıklamanızı veya korsan yazılımlar indirmenizi önermiyorum.
Kext'e yukarıdaki konudan direkt bağlantı:AppleIntelWifiV2.kext.release.zip
Ayrıca gatekeeper disable edebilirsiniz çok da önemli değil sisteme sızma gibi bir durumda güvenlik duvarınız da var

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)
  • Like
Tepkiler: kemalsans

kemalsans

JEDI
19 May 2019
490
226
301
Ayrıca gatekeeper disable edebilirsiniz çok da önemli değil sisteme sızma gibi bir durumda güvenlik duvarınız da var
Yabancı kaynaklardan bişeyler yüklemeyi sevmiyorum aslında fakat ses sorununu çözüp format atma durumum var, eh o zaman bi deneyeyim.
Nasıl kullanılacağına dair video çektim ve hız testi yaptım videoyu yüklüyorum denemek isteyenler için.
Edit: Video yüklendi.

Türkçe Nasıl Yapılır Anlatım ve Hız Testleri:

İndirilecek Dosyalar;
Not: Başaramadım dediğim şey başlangıçta parola sorması, maalesef parolasız çalıştıramadım.
Ertesi gün editi: Arkadaşlar Kext ile ne kadar bağlantısı var bilemiyorum ama usb wifi adaptörümün bağlantısı bu kext'i kullandıktan sonra sıkça kesilmeye başladı.

Son düzenleme:
Laptop Modeli
Monster Abra A7 V6.1 / Clevo N170SD
Anakart Modeli
Intel HM87 (Lynx Point)
İşlemci Modeli
i7 4720HQ
Grafik Kartı
HD 4600, GTX 960M
Ses Kartı Modeli
ALC 269
Ağ Aygıtları
Intel AC-3160
Disk ve RAM
120GB M.2 SSD, 500 GB HDD & 12 GB RAM

Zhao

APPRENTICE
25 May 2020
43
9
21
Yabancı kaynaklardan bişeyler yüklemeyi sevmiyorum aslında fakat ses sorununu çözüp format atma durumum var, eh o zaman bi deneyeyim.
Nasıl kullanılacağına dair video çektim ve hız testi yaptım videoyu yüklüyorum denemek isteyenler için.

İndirilecek Dosyalar;
Not: Başaramadım dediğim şey başlangıçta parola sorması, maalesef parolasız çalıştıramadım.
Ertesi gün editi: Arkadaşlar Kext ile ne kadar bağlantısı var bilemiyorum ama usb wifi adaptörümün bağlantısı bu kext'i kullandıktan sonra sıkça kesilmeye başladı.
Dostlar Hackintosh camiasına yeni katıldım. AC-8260 adaptörünü çalıştırmak istiyorum. Bu metotdu denedim fakat şöyle bir hata aldım "Requesting load of AppleIntelWifi.kext failed to load - (libkern/kext) dependency load failed; check the system/kernel log for errors or try kextutil(8)." bunu nasıl çözebilirim ?

kemalsans

JEDI
19 May 2019
490
226
301
Dostlar Hackintosh camiasına yeni katıldım. AC-8260 adaptörünü çalıştırmak istiyorum. Bu metotdu denedim fakat şöyle bir hata aldım "Requesting load of AppleIntelWifi.kext failed to load - (libkern/kext) dependency load failed; check the system/kernel log for errors or try kextutil(8)." bunu nasıl çözebilirim ?
Hackintool’u açıp Araçlar kısmına gelin ve gatekeeper'ı kapatıp deneyin, diğer videoda adam korsan program yüklemeden önce yaptığı için videoda değinmemiştim sorunun kaynağı bu olabilir.
Ekran Resmi 2020-05-25 15.59.10.png

Laptop Modeli
Monster Abra A7 V6.1 / Clevo N170SD
Anakart Modeli
Intel HM87 (Lynx Point)
İşlemci Modeli
i7 4720HQ
Grafik Kartı
HD 4600, GTX 960M
Ses Kartı Modeli
ALC 269
Ağ Aygıtları
Intel AC-3160
Disk ve RAM
120GB M.2 SSD, 500 GB HDD & 12 GB RAM

Zhao

APPRENTICE
25 May 2020
43
9
21
Hackintool’u açıp Araçlar kısmına gelin ve gatekeeper'ı kapatıp deneyin, diğer videoda adam korsan program yüklemeden önce yaptığı için videoda değinmemiştim sorunun kaynağı bu olabilir.Ekli dosyayı görüntüle 20844
Hocam tıkladım şifreyi girdim kapattım fakat hala olmadı yeniden başlatmam mı gerekiyor yoksa ? Bir de wifi ağım ve şifrem _*?< sembolleriniiçeriyor onla alakalı da olabilir belki ?

• Like
Tepkiler: mehmetyuksel

temna

JEDI
16 Nis 2019
262
76
251
40
Hocam tıkladım şifreyi girdim kapattım fakat hala olmadı yeniden başlatmam mı gerekiyor yoksa ? Bir de wifi ağım ve şifrem _*?< sembolleriniiçeriyor onla alakalı da olabilir belki ?
Semboler bu hataya neden olmaz. Sonuçta string bir değer giriyorsun.

Belirtilen konumdaki log u at bilgisayara girince bakayım.

• Like

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
Semboler bu hataya neden olmaz. Sonuçta string bir değer giriyorsun.

Belirtilen konumdaki log u at bilgisayara girince bakayım.
Csrutil disable olmalı bunu kontrol edin... csrutil status yazıp terminalden bakın. Hackintool ile rebuild cache yapın. Yeniden başlatın ve kodları girin kext masaüstünde zipden çıkarılmış olmalı ve info.plist içine kendi wifi bilgilerinizi girin ve ağlar kısmından kontrol edin wifi gelmiş mi gelmemiş mi ayrıca

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)

Zhao

APPRENTICE
25 May 2020
43
9
21
Dostlar gatekeeper kapatıp kexti videodaki gibi kurdum olmadı Windows'a geri geçtim fakat şuan macOs'a girmek istediğimde bu şekilde kaldı -v ile açınca da böyle kalıyor fakat kurulum flashindaki clover ile sıkıntısız girebiliyorum ne yapmam lazım

• Like

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
Dostlar gatekeeper kapatıp kexti videodaki gibi kurdum olmadı Windows'a geri geçtim fakat şuan macOs'a girmek istediğimde bu şekilde kaldı -v ile açınca da böyle kalıyor fakat kurulum flashindaki clover ile sıkıntısız girebiliyorum ne yapmam lazım
Kexti clover içine filan koymadınız değil mi?

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: Zhao

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

tr34

APPRENTICE
5 Eki 2019
98
43
121
arkadaslar bu intel 3168 icin bi cozum yokmu butun yonergeleri denedim wifi bi acamadim gitti

Laptop Modeli
Aspire 3 a351-51-33U5
İşlemci Modeli
intel core i3 6006U (2.00 GHZ, 3MB L3 cache)
Grafik Kartı
intel hd graphics 520,up to 2114mb dynamic video memory
Ses Kartı Modeli
realtek alc255
Disk ve RAM
128 gb ssd, 8 gb ram

temna

JEDI
16 Nis 2019
262
76
251
40
arkadaslar bu intel 3168 icin bi cozum yokmu butun yonergeleri denedim wifi bi acamadim gitti
İntel 3168de kullanıyorum ben. Ama hız her zaman stabil değil bazen çok düşük.

kexti yüklemiyorum ama. Arkadaşın gösterdiği şekilde load ediyorum her açılışta.Yükleyince bazen kernel panik hatası veriyor.

• Like
Tepkiler: tr34

Zhao

APPRENTICE
25 May 2020
43
9
21
nvram sıfırlamayı deneyin. Clover ekranında f11 olması lazım. Ekranda bir hata mesajı algılayamadım.

Bir de imzanıza sistem bilgilerini ekleyin.
Yok hocam hala aynı muhtemelen baştan kurucam yardımlar için teşekkür ederim.
Dostlar harbiden kafayı yisem az kaldı her şeyi yaptım formatladım baştan kurdum ama nafile lanet wifi bir türlü çalışamıyor hatayı atıyorum.

Son düzenleme:

temna

JEDI
16 Nis 2019
262
76
251
40
Yok hocam hala aynı muhtemelen baştan kurucam yardımlar için teşekkür ederim.
Dostlar harbiden kafayı yisem az kaldı her şeyi yaptım formatladım baştan kurdum ama nafile lanet wifi bir türlü çalışamıyor hatayı atıyorum.
githup ana konuda kartın destekleniyor mu?

temna

JEDI
16 Nis 2019
262
76
251
40
AC 3168 kullanıyormuşum hocam, siz de aynı karta sahipmişsiniz herhalde.

Evet bende bu kext çok iyi çalışıyor. kexti hangi konudan indirdin?

Telefondan bakıyordum fotoyu şimdi inceledim. yaptığın işlemle kernel panic alma ihtimalin çok yüksek. kext i yukardaki arkadaşın yaptığı yöntemle load etmen lazım. Keza L>E içine yüklersen kernel panik alırsın.

Zhao

APPRENTICE
25 May 2020
43
9
21

İndirilecek Dosyalar;
Buradan takip ederek kurulup yaptım hocam.

temna

JEDI
16 Nis 2019
262
76
251
40
Buradan takip ederek kurulup yaptım hocam.

şimdi yapacağın şey çok basit.

1.Kexti kendine göre düzenle.

2.Hackintool>Araçalar Gatekeeper ı devre dışı bırak yap.

3.Intel Kext Auto Loader ı çalıştır ve parolayı gir.

Diğer işlemlere gerek yok.

Zhao

APPRENTICE
25 May 2020
43
9
21
Evet bende bu kext çok iyi çalışıyor. kexti hangi konudan indirdin?

Telefondan bakıyordum fotoyu şimdi inceledim. yaptığın işlemle kernel panic alma ihtimalin çok yüksek. kext i yukardaki arkadaşın yaptığı yöntemle load etmen lazım. Keza L>E içine yüklersen kernel panik alırsın.
hocam L>E şeklinde açmadım masaüstüne atıp çalıştırmayı denedim ama olmadı.
şimdi yapacağın şey çok basit.

1.Kexti kendine göre düzenle.

2.Hackintool>Araçalar Gatekeeper ı devre dışı bırak yap.

3.Intel Kext Auto Loader ı çalıştır ve parolayı gir.

Diğer işlemlere gerek yok.
Kendime göre nasıl düzenleyeceğimi bilmiyorum. Bir rehber var mı hocam ?

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler