Hackintosh ve iCloud hk.

sametemirze

APPRENTICE
26 Ağu 2024
24
3
21
Öncelikle herkese iyi forumlar.

Her ne kadar web ile aram iyi olsa da her insanın bilgiye ihtiyacı oluyor. Buradaki uzmanlarımıza Hackintosh ile ilgili bir konuyu sormak istiyorum.

Kısaca anlatmam gerekirse: Bir sistem kurulduğunu farz edersek, macOs'lardaki iCloud sınırını aşmak istiyorum. Günde 10-15 tane iCloud açmak ve tamamen onaylatmak istiyorum hizmet sözleşmeleri onaylı şekilde.

Bu hackintosh sistemlerde bunun yapılabileceğini öğrendim.

Gmail uzantılı Apple hesabı açıyorum ama Appstore'da geçerli oluyor sadece. Ama bendeki hesapların İcloud'unu aktifleştirmem gerekiyor.

Seri numarası değişilebiliyormuş.

Mesela mevcut seri numarasıyla 5 iCloud açtım ve sınırı doldurdum. 5'i de onaylı hesap.

Sonrasında yeni seri numarası girmek ve pc'yi bunun için hazırlamak ne kadar gibi bir süre alabiliyor.

Özetle anlatmaya çalıştım. Bilgisi olan destek olabilirse çok sevinirim. Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.

Daha da kısacası hackintosh sistemle iCloud üretmek istiyorum günde 10-20 neyse artık bu mümkün mü ve 5 hesaptan sonraki yenileme işi ne kadar zaman alır.

Şimdiden çok teşekkürler.
Bu kadar uzman arasında cevap verecek yok mu :)

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Apple spam hesaplarına takılırsınız. Böyle bir yöntem yok. Ağ bağlantınız, ağ kartınız mac adrsi her şeyi yeniden yeniden değiştirip denemeniz gerekir.
Appstorede kullanıp icloud aktifleştirmek için iphone bir cihazdan hesaba giriş yapmayı dene.

Spam hesaplara ihtiyacın olduğu anlaşılıyor ama apple ile bu günde 15 hesap için 15 mac cihaz lazım. Hackintosh ile yapabilirsin diyenler serial no değiştirebildiğin için söylemiştir. Serial değiştirip cihazı apple farklı bir cihaz olarak gösterebilirsin ama bu aşamada kullandığın ağ bağantısı ve cihazın ağ kartının mac adresi spama takılır.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

sametemirze

APPRENTICE
26 Ağu 2024
24
3
21
hocam teşekkür ederim. Peki günde 30-50 apple hesabını nasıl hackintosh ile iCloud'unu aktif ediyorlar. Bunun net olarak olduğunu ifade ettiler. Serial değiştiğinde bu olur mu? Ağ kartının mac adresi değişilemiyor mu mesela. Bunun sizce tecrübeli olarak soruyorum hiçbir yolu yok mu.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Ağ kartının mac adresini değiştirmek için sanal ağ kartları üreterek deneyebilirsin. Belki harici bir ağ aygıtı da gerekebilir.
Eğer hackintosh ile günde 30-50 icloud hesabı açan biri varsa en azından yöntemini de söyleyebilir. Net olarak ifade ettiği şeyi üfürmüş olablirler. Eğer net ise yöntemi de biliyorlardır. Hackintosh cihazından ürettiğin apple hesabına iphone ile giriş yaparsan aktif olur. Bir de iphone sınırlamasına takılacaksın. Günde onlarca hesap açan kişiler muhtemelen sıfır-ikinci el elektronik piyasasından faydalanıyorlar.

Bahsettiğin spam hesap üretmek için bu zamanda hackintosh uygun bir seçenek değil.

Eğer. hackintosh ile denemek istiyorsan cihazınla ve kurulum yaptığı sürümle uyumlu smbios listelerine burdan bakabilirsin.
Doğru Smbios Seçme - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Hackintosh cihazda serial değiştirirken hiç bir apple hesabının açık olmaması gerekiyor.

Serial üretmek için opencore configurator veya OCAT kullanabilirsin.

OpenCore configurator ile serial üretmek için: Config dosyanı aç ve Platfor İnfo kısmına git.

Ekran Resmi 2024-09-04 00.15.35.png

Kırmızı ile işaretlediğim yerlerden önce model seç sonra generate butonları ile seral üret. ROM kısmında generate ile üretme. Ağ kartının mac adresini buraya gir.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

sametemirze

APPRENTICE
26 Ağu 2024
24
3
21
İlgilenmeniz ve detaylı bilgileriniz için çok teşekkürler. Ancak aslında konu şu. İCloud'lar Hackintosh ile açılmayacak. Gmail uzantılı apple id hesapların hizmet sözleşmesi onaylı olmaları için bu hesaplar Hackintosh ile onaylatılacak. 5 hesap onaylatıldıktan sonra serial key değiştirilip yeni 5 hesap daha aktif edilecek. Yani anladığınızın tersi olacak. Şimdi tam olarak anlatabildim sanırım. Bu yapılabilir mi mesela. İphone cihazlar dediğiniz gibi sınıra takılacak sürekli cihaz olması gerekiyor. Ama tersine bakarsak serial key üreterek Hackintosh'ta bu yapılabilir mi.

Bunu iddia eden kişi de hackintosh kullanıyor ve bunun olduğunu ifade ediyor. Birebir göstermeyi de kabul ediyor.

Sizin bu konuda uzmanlığınız ve tecrübenize dayanarak fikrinizi almak istedim. Bu benim için önemli çünkü.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Birebir göstermeyi de kabul ediyor.
O zaman göstersin.

Hackintosh ile serial üretmeyi yukarıda anlattım.

Ek olarak: SMBİOS değişiklliği sonrası hackintosh cihazın önceki ağ kartını smbios ile ilişkilendirdiği yapılandırma dosyalarını da kaldırmak gerekir.

Bunun için smbios değişikliğinden sonra cihazı yeniden başlatmadan önce terminali açın ve şu kodları sırasıyla yürütün.

Bash:
sudo rm /Library/Preferences/SystemConfiguration/NetworkInterfaces.plist
sudo rm /Library/Preferences/SystemConfiguration/preferences.plist
Hackintos için serial üretmek ve cihaz bilgisi değiştirmek böyledir. Bu sizin spam hesapları doğrulatmak için yetrli mi bilmiyorum. Denemeden sonucu anlayamazsınız. Bunun dışında bir yöntem varsa paylaşabilirseniz fikrimi söylerim. Yani size günde 30-50 hesap onaylattığını söyleyenler serial değiştirerek yaptığını söylüyorsa yöntemi artık biliyorsun.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

sametemirze

APPRENTICE
26 Ağu 2024
24
3
21
High Sierra sistem kurduk. Pc açıldıktan sonra elimizde Appstore'da uygulama indirmeye hazır olan ancak iCloud'unda hizmet sözleşmesi aktif olmayan hesabı girdik. "Bu Apple kimliği geçerli, fakat iCloud hesabı değil" uyarısını verdi. Bunu aşmamızın bir yolu var mı? Elimdeki gmail uzantılı iCloud hesabını hizmet sözleşmesi onaylı hale getirmeye çalışıyorum. Nasıl yapabilirim?

Serial üretme alanıyla ilgili dediğiniz şeyleri yaptık. Serial key ürettik, UUID ürettik kaydettik. Ancak yine de bir İcloud'u girdiğimizde aynı hatayı alıyoruz.
İlk apple kimliği oluşturmada yaşıyoruz ancak ethernet ağ kısmında hiç gözükmüyor. İnternete usb wifi ağ kartıyla bağlanıyoruz.

Dediğiniz yerde ekran şu şekilde hocam.

sfsd.jpeg

Bunun haricinde ne yapmamız gerekiyor, etherneti tanıtmamız gerekiyorsa nasıl yapacağız hocam...

Son düzenleme:

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,677
9,469
4,401
İnternete usb wifi ağ kartıyla bağlanıyoruz.
Ethernet kext yüklü olmalı ve en0 olmalı o eklediğiniz bölümde. Yoksa giriş yapamazsınız.
Sizde büyük olasılıkla Usb Wifi en0 olarak atanmış.
Ekran Resmi 2024-09-09 19.41.33.png

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

sametemirze

APPRENTICE
26 Ağu 2024
24
3
21
İşte o alan bizde ekran görüntüsü attığım gibi hiç yok. Ethernet tanıtmak istedik. Driver indirip kexts klasörüne attık. OpenCore configurator ile içeri aldık kaydettik.

Reset attıktan sonra halting or critical error hatası verdi. Win ile açtık onu sildik ama olmadı. Usb'yi yeniden yazdırıyoruz hocam.

Etherneti nasıl tanıtacağız

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,677
9,469
4,401
Etherneti nasıl tanıtacağız
Ethernet kext modeliniz nedir?
Uyumlu ise uygun kexti indirip config.pliste işleyeceksiniz. Sonrası NVRam Reset yaparak başlatmak.
Ancak önce Usb Wifi kextleri kaldırmanız gerekir onlar varken ethernet en0 atanmaz önce ethernet kextin yüklenmesi gerekir.
  • Alttaki yolu takip ederek, NetworkInterfaces.plist ve preferences.plist dosyalarını silin
    • /Library/Preferences/SystemConfiguration/NetworkInterfaces.plist
    • /Library/Preferences/SystemConfiguration/preferences.plist

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

sametemirze

APPRENTICE
26 Ağu 2024
24
3
21
RTL8111G ethernet kartı...

işleme yapıyoruz indirdikten sonra yeniden başlatıyoruz ancak yeniden başlattığımızda nvram yapacağız ama sistem açılmıyor.

halting or critical error hatası sonrası USB'yi yeniden yazdırdık aynı işlemleri yeniden yaptık ve BOOT MISMATCH ve BOOT FAIL hatalarını alıyoruz.

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,677
9,469
4,401
BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

sametemirze

APPRENTICE
26 Ağu 2024
24
3
21
USB wifi kartı kaldırdık. RTL811 kextini OpenCore configurator ile içeri aldık. NVRAM yapmak için yeniden başlattığımızda şu hatayı. alıyoruz.

czsc.jpeg

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,677
9,469
4,401
Güncel olmayan bir EFI klasörü içerisindeki config.plisti yeni sürüm OpenCore Configurator ile açıyorsunuz dolayısıyla hataları sıralıyor. Son iki satıra kadar önemli değil ama sistemi başlatacak Driver'lar yüklenmiyor bir şekilde ve bu kritik hata oluyor.
Sayfadaki uygulamayı (OCAT) kullanarak EFI klasörünüzü güncelleyin.
RTL8111 kext uyumlu değilse ekli sayfadakilerle deneyin.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269