Merhaba high sierrayı bir türlü yükleyemedim ben burdan indirdiğim high sierrayı usb ye yazdırıp boot yapınca ekran kararıyor ve yeniden boot menüsüne geri dönüyor sizin başarılı kurduğunuz netten indirdiğiniz sürüm var mı link verebilirmisiniz rica etsemEkran kartınızdan dolayı maksimum High Sierra kurabilirsiniz. Eğer işlemci içindeki yongayı kullanırım diyorsanız tam bilmiyorum ama Big Sur'a kadar zorlayabilirsiniz. Eğer GTX 1050 Ti'ı kullanmak istiyorum diyorsanız ya Sierra ya da High Sierra deneyebilirsiniz. Bende de GTX 1050 Ti olduğundan High Sierra'da takılı kaldım![]()
Ben bu siteden High Sierra'nın Clover Bootloader'lı varyantını buradan indirmiştim.Merhaba high sierrayı bir türlü yükleyemedim ben burdan indirdiğim high sierrayı usb ye yazdırıp boot yapınca ekran kararıyor ve yeniden boot menüsüne geri dönüyor sizin başarılı kurduğunuz netten indirdiğiniz sürüm var mı link verebilirmisiniz rica etsem
bir şey sormak istiyorum bilginiz var mı monterey kurmaya çalışıyorum ve kuruluma geçiyor ama 29 dakika var filan gösteriyor ilerliyor sonra güncelleme diye bir yer çıkıyor ve orada takılıyor disk güncellemesi diyeBen bu siteden High Sierra'nın Clover Bootloader'lı varyantını buradan indirmiştim.
Ekran kararıp boot menüsüne dönüyor dediğiniz kısım acaba şöyle mi?:
Flash belleğin olduğu seçeneğe tıklıyorsunuz ve ekran bir süre siyah oluyor ve sistem önyükleme menüsüne veya BIOS kısmına atıyor.
Eğer böyleyse Secure Boot aktif mi acaba? Bu da neden olabilir.
Ekran kartım desteklemediğinden dolayı Mojave ve üstü için pek bilgim yok. Ama High Sierra ve Sierra ile baya deneyimim oldu. İmajın düzgün biçimde yazdırıldığına emin misiniz? Bende High Sierra'yı kurarken "Yaklaşık 15 dakika kaldı..." kısmında bir süre bekletiyordu. Ama daha sonra 14 13 diye düşüp kurulum tamamlanıyordu. Ve ayrıca güncelleme kısmında tam olarak ne yazdığını da söyleyebilirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.bir şey sormak istiyorum bilginiz var mı monterey kurmaya çalışıyorum ve kuruluma geçiyor ama 29 dakika var filan gösteriyor ilerliyor sonra güncelleme diye bir yer çıkıyor ve orada takılıyor
17 dakika var diyor oraya gelince yazacağım güncelleme ile ilgili yazıyor ama tam aklımda kalmadıEkran kartım desteklemediğinden dolayı Mojave ve üstü için pek bilgim yok. Ama High Sierra ve Sierra ile baya deneyimim oldu. İmajın düzgün biçimde yazdırıldığına emin misiniz? Bende High Sierra'yı kurarken "Yaklaşık 15 dakika kaldı..." kısmında bir süre bekletiyordu. Ama daha sonra 14 13 diye düşüp kurulum tamamlanıyordu. Ve ayrıca güncelleme kısmında tam olarak ne yazdığını da söyleyebilirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.
Peki firmware güncellemesi gerekiyor gibi birşey miydi?17 dakika var diyor oraya gelince yazacağım güncelleme ile ilgili yazıyor ama tam aklımda kalmadı
Yazılım güncellemesi uygulanırken bir hata oluştu diye veriyor hatayıPeki firmware güncellemesi gerekiyor gibi birşey miydi?
Bu arada imajı indirdiğim link bu. @montezuma hocam sağolsun, sanki benim bilgisayarım için bir imaj hazırlamış. O kadar sıkıntısız çalışıyor.
Sanırım Big Sur'un ilk stabil sürümü 11.0.0'dı. Bu sürüm orjinal olarak Mac cihazlara App Store'dan önce geldi. Ama App Store'a 11.0.1 numarası ile geldi. İmajı hangi programla yazdınız acaba? İmajı yazdırdığınız program imajı düzgün yazamamış olabilir.Yazılım güncellemesi uygulanırken bir hata oluştu diye veriyor hatayı
Bildiğim kadarıyla Secure Boot açıksa sadece imzalı veya sertifikalı EFI dosyaları önyüklenebiliyor. Clover'ın EFI dosyası imzasız olduğundan Secure Boot'u kapatmanız gerekiyor. Sanırım kurulum yaptığınızda eski tip kurulum mu yapmaya çalıştınız?belenear etcher ile yazdırdım uefi lexar olarak görünüyor tıklıyorum ama boot ekranına geri dönüyor yine secure boot kısmında biosta system seçili birde setup var onlada denedim olmadı csm support diye bir seçenekte yok anakartım gigabyte b250 m dv2
merhaba gigabyte b250 m dv2 anakartım bu ama sizin dediğiniz gibi ise secure boot u nereden kapatacağım csm filan yokBildiğim kadarıyla Secure Boot açıksa sadece imzalı veya sertifikalı EFI dosyaları önyüklenebiliyor. Clover'ın EFI dosyası imzasız olduğundan Secure Boot'u kapatmanız gerekiyor. Sanırım kurulum yaptığınızda eski tip kurulum mu yapmaya çalıştınız?
Bu ayarı BIOS'tan kapatmanız gerek. Bİlgisayar açılırken F2'ye basarak BIOS'a geçin. "BIOS" sekmesinden "Security Option"ı "Disabled" diye bir seçenek varsa bunu seçin. Daha sonra sistemi yeniden başlatın.merhaba gigabyte b250 m dv2 anakartım bu ama sizin dediğiniz gibi ise secure boot u nereden kapatacağım csm filan yok
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.