Öncelikle bu sorunu ben ilk 10.13.6 high sierrada yaşadım. El Capitandan 10.13.5 high sierraya kadar böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Bu sorunun çözümünü kendim deneme yanılma yoluyda buldum. Benim bilgisayarımın DELL Insprion 15 7537 I7 4510U işlemcili ve HD4400 ekran kartı var. Bu rehberi oluşturmamın sebebi bu sitede birçok kişi bu sorunla uğraşıyormuş. Sitede açılan kunulardan anladığım kadarıyla haswell işlemcili laptoplarda oluyor. Yani HD4200, HD4400, HD4600 ekran kartı olanlar bu sorunla yüzleşiyor. Ve şimdi başlayalım çözüme.
Eğer costum edid kullanıyorsanız config.plist dosyanızdan silin. İlk önce DarwinDumper uygulamasını açıp sedece edid işaretltli kalacak şekilde çalştırın.
Oluşan zip dosyasında edid.txt dosyasını açın. Sonra config.plist dosyanızı Clover Configurator uygulamasıyla açın ve Graphics bölümüne girin. Videoinputsignal e edid dosyasının basic paramsın ilk numarasını yazın ve HorizontalSync PulseWidth e ikinci numarayı yazın. Birde inject edid işaretli olsun.
Config.plist dostanızı kaydedip bilgisayarı yeniden başlatın. Ve artık görüntü düzelmiş olacak. Birde çözüme ulaşmış arkadaşımızın konusunun linkini paylaşayım. macOS High Sierra Ekran Karmaşası | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
NOT:
Ben edid yi düzenlenmiş olarak kullanıyorum. Eğer costum edid kullanıyorsanız. Bu işlemleri yaptıktan sonra @montezuma hocamızın hazirladığı 10.13.6 imajının içinde RunMe uygulasını başlatıyoruz. RunMe çalışırken diğer uygulamalarını kapatın. Oluşan zip dosyasında bootlog.txt yi açıyoruz. Patched EDID Table yazan edid ile orjinal edid de oluşan farkları costum edid ye yazın. Birde 1. resimdeki bölümü nasıl geçeceğizini bilmiyorsanız ; ilk önce şifrenizi yazıp enter e basın ve sol üsteki apple simgesine basıp uyutup açın. Tabi o görüntüde apple simgesi görümmüyor