ÇÖZÜLDÜ HD4600 Glitch Problemi

berkay

APPRENTICE
7 Tem 2018
16
4
21
Merhabalar, birkaç gün önce 10.13.4 sürümünü kurduktan sonra sistemi boot ettirememiştim. Başka bir kaynaktan farklı bir imaj çekerek kurulumu gerçekleştirdim. Tekrardan 2 imaj arasında ne fark var diye bakarken Lilu.kext'ten kaynaklı olarak sistemin boot etmediğini anladım.

Şuan bu forumdan temin ettiğim imaj ile kurulum gerçekleştirdim. 10.13.5 sürümüne Update ettim sistemi. Lilu.kext'i /L/E içerisine kurdum, bir boot problemi ile karşılaşmadım.

Şuan yaşadığım sorun HD 4600 ile ilgili. Tam olarak şu problemi yaşamaktayım.

028fE88ELniE8hSUbFxIRPCUbm61oneQ.jpeg

10.13.4'de de çalıştıramadım bir türlü. Mevcut sürüm ile alakalı olduğunu sanmıyorum.

FacePCIID ve FakePCIID_Intel_HD_Graphics kurulu durumda.

Bunlardan sonuç alamayınca aşağıdakileri de kurdum.

AzulPatcher4600
IntelGraphicsDVMTFixup
IntelGraphicsFixup

tabi bunlardan da sonuç alamadım. Tonyx86'dan araştırdığım kadarı ile FakeSMC ile ilgili gibi bir post atmışlar. Ancak çözüm olmadığı gibi VoodoPS2'de çalışmaz hale geliyor.

Kullandığım FakeID: 0x04128086
IG-PLATFORM-ID: 0x0A260006

Notebook'un fiziksel hali bu durumda iken HDMI ile sorunsuz bir şekilde görüntü alınıyor. Grafik kartını da 1536MB olarak da görmekte. Grafiklerde vb. sıkıntı yaşamıyor ikinci ekranda.

ig-platform-id'nin sonunu 5 yaptığımda da Glitch problemi yaşamaktayım. 7 yaptığımda doğru bir şekilde açılıyor ancak 7 MB olarak görüyor ve hareketli grafiklerde de yırtılma & karıncalanma problemi oluşuyor.

Üstelik platform id'yi 0x0A260007 olarak ayarladığımda sistem Boot ederken şu ekranda bir süre kadar bekledikten sonra açılmakta.

028fE88ELniE8hSUbFxIRPCUbm61oneQ.jpeg

SSDT / DSDT yaması yapmaya kalkıştım ancak beceremedim tabi ki. Yapmadığım için çalışmıyor değildir inşallah.

DSDT Patches içinde şunlar aktif durumdalar:
- Rename GFX0 to IGPU
- change EHC1 to EH01
- change EHC2 to EH02
- change GFX0 to IGPU

Fixed altında ise FixDisplay işaretli.

Graphics altında Inject Intel işaretli durumda. Dual Link ise 1 (0'da denendi, gelişme olmadı)

Kernel and Kext Patches altında ise:
- Enable 9MB cursor bytes, 0x0a260006
- com.apple.iokit.IOGraphicsFamily

aktif durumda.

Bu problemi nasıl aşabilirim.
Şimdiden öncelikle @montezuma ardından da bu konu ile uğraşmış tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Herşeyi yazdığımı umuyorum ancak yine de kullandığım Config dosyasını paylaşmak isterim.
MEGA

Edit

Binbir dert ve çile ile DSDT - SSDT yamalarını gerçekleştirdim. Mevcut yamalar ile sistemi boot edince ig-platform-id kısmına ne yazarsam yazayım artık Glitch problemi yaşıyorum.

HDMI'da login ekranı geldiği anda devre dışı kalmakta.

Edit 2

Oturum açtıktan sonra göz kararı olarak Apple logosuna tıklayın ardından oturumu kapatıyorum. Login ekranında uyku moduna geçmesini istiyorum. (Altta ki en solda ki simge)

Cihaz tabi ki uyku moduna geçemediği için hemen ekran kapanıp geri açılıyor.

Komiktir ki bu aşamadan sonra herşey normale dönüyor. HDMI ve çalışmayan ekran parlaklığı bile çalışır hale gelmiş durumda.

EpFyWlmgkk8Mdfigj25wk_5My-I1qFv5.png

Ancak arada ekranın bazı yerlerinde glitch problemi devam etmekte. Tam olarak nasıl çözebilirim ?
@montezuma

Laptop Modeli
MacBook Pro 16"

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
34
config.plist'te gui sekmesinden screen resulotion'ı 1280x1024 yaparsan açılıştaki glitch sorunu çözülecektir.

Açılışta 15-20 saniye donma yapıyorsa da sistem kimliğini macbook pro 11,3 yapmanı öneririm. Bende işe yaramıştı.

Ben de sistemime high sierra kurmuştum fakat sierra kadar düzgün çalışmadı. Sierra'da da 10.12.5 sürümünden beri HDMI'ı kullanamıyorum. Şu an 10.12.6 yüklü

berkay

APPRENTICE
7 Tem 2018
16
4
21
config.plist'te gui sekmesinden screen resulotion'ı 1280x1024 yaparsan açılıştaki glitch sorunu çözülecektir.

Açılışta 15-20 saniye donma yapıyorsa da sistem kimliğini macbook pro 11,3 yapmanı öneririm. Bende işe yaramıştı.

Ben de sistemime high sierra kurmuştum fakat sierra kadar düzgün çalışmadı. Sierra'da da 10.12.5 sürümünden beri HDMI'ı kullanamıyorum. Şu an 10.12.6 yüklü
Maalesef hocam. Yosetime kullanırken bu yöntem işe yarıyordu. El Capitan ve Sierra'da buna gerek kalmıyordu, hiçbir şey yapmadan sorunsuzca tanıtıyordum herşeyi. Ancak High Sierra'da bu yöntem ve diğer yöntemler şuanlık işe yaramadı.

Donanımlarımız neredeyse aynı. High Sierra bende daha düzgün çalışıyor. Açılıştan sonra kasma problemim yok Allah'tan. :extremelyhappy:

Cihaz kimliği olarak MacBookPro11,5 seçili durumda.

HDMI aktif ancak HDMI'dan ses alamıyorum. Yosemite'den beridir bu sorunu çözemedim. Siz önceden alıyor muydunuz ?

Laptop Modeli
MacBook Pro 16"

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
34
High sierra kurduğumda bende işe yaramıştı. Ama dediğim gibi sadece 1280x1080'i seçtiğimde.

Hackintosh kullanmaya El Capitan sürümü ile başladım. HDMI'dan ses almayı hiç başaramadım. Bütün rehberler ve betikler de masaüstü bilgisayarlar için zaten. En son pes ettim :biggrin:

Bu arada bir ricam olacak. Ben son kurulumu windows yanına değil farklı bir ssd'ye yaptım. Boot loader yüklerken mac kurduğum diske yükleyemedim ve usb içindeki clover dosyasını olduğu gibi efi klasörüne kopyaladım. Ses çiplerimiz de aynı. Ben şu an patch'lediğim applehda.kext ve dsdt ile sesi tanıttım. config dosyasında bazı parametreleri değiştirince (boot edilecek disk gibi) ses çalışmıyor. Clover klasörünü yükleyebilir misin?

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
34
Windows yanına yaptığım kurulumda o yöntem işe yaramıştı ama şimdi durum söylediğim gibi.

Çok teşekkür ederim umarım sorununuzu çözersiniz.

berkay

APPRENTICE
7 Tem 2018
16
4
21
Windows yanına yaptığım kurulumda o yöntem işe yaramıştı ama şimdi durum söylediğim gibi.

Çok teşekkür ederim umarım sorununuzu çözersiniz.
İnşallah hocam, rica ederim.

Sizde acaba USB'ler ile ilgili bir problem var mı ?

Kurduğumdan itibaren USB'ler çalışmıyor. Sierra içinde geçerli aynı durum. Sadece E-Sata portundan bağladığım aygıtlar çalışmakta. 2.0 ya da 3.0 fark etmeksizin hiçbir donanım çalışmıyor. Birde şöyle bir garip uyarı vermekte.

Belki @montezuma görür de cevap verir umudu ile ekran alıntısı paylaşıyorum.
7q2kPYoCC-4G41yDI0XVP9at5MD2PdBN.png

Şu yöntemi denedim işe yaramadı:
GitHub - mkhon/USBHubPowerFix: Fix "USB Device Needs Power" alert with 3rd-party unpowered USB hubs in El Capitan (OS X 10.11)

Laptop Modeli
MacBook Pro 16"

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
34
Bende tüm usb'ler sorunsuz çalışıyor.

USBInjectAll.kext kullanıyorum ve config dosyamda şu patch var:
pnEGGr.png

berkay

APPRENTICE
7 Tem 2018
16
4
21
BIOS içinde DVMT allocated seçeneği varsa bunu 64 MB olarak değiştirip deneme yap.abilirsin. USB sorunu için şu rehberi takip edebilirsin.
[Guide] USB power property injection for Sierra (and later) | tonymacx86.com
Hocam rehberi takip ettim ancak sonuç alamadım USB ile ilgili.
Elimde ki SSDT-4 dosyasına HD4600 pathci yapınca grafik ile ilgili problemler çözüldü.

Bende tüm usb'ler sorunsuz çalışıyor.

USBInjectAll.kext kullanıyorum ve config dosyamda şu patch var:
Ekli dosyayı görüntüle 6893
Maalesef hocam, işe yaramadı.

2. ekran kartını kapatmak ile ilgili bir problem yaşıyorum. Bunun için ikinci bir konu açmak istemedim.
Benim SSDT-6 dosyamda ikinci ekran kartını _OFF eden bir method var.

Method (_OFF, 0, NotSerialized) // _OFF: Power Off
{
P80H = 0x7E
If ((MSD3 == Zero))
{
\_SB.PCI0.PEG0.PEGP.SGOF ()
_STA = Zero
MSD3 = 0x03
}
P80H = 0x7F
}

SSDT-5 dosyamda ise ekran kartını aktif eden _INI methodu yer alıyor.

Method (_INI, 0, NotSerialized) // _INI: Initialize
{
\_SB.PCI0.PEG0.PEGP._ADR = Zero
}

Ben bunu bu şekilde devre dışı bırakmaya çalıştığım zaman sistem boot olurken kernel_task hatası gösteren panic ekranına düşüyor ve devam etmiyor.

Kapatma Şeklim

Method (_INI, 0, NotSerialized) // _INI: Initialize
{
\_SB.PCI0.PEG0.PEGP._ADR = Zero
External(\_SB.PCI0.PEG0.PEGP._OFF, MethodObj)
_OFF()
}

Hata görseli:
3Z5Q7rVODhvX7kEbULQl7x5gelwSryc8.jpeg

Bu durum ile ilgili ne yapabilirim ?

Laptop Modeli
MacBook Pro 16"