ÇÖZÜLDÜ HD4600 Tanıtma Sorunu

mehmetfethioglu

APPRENTICE
30 Nis 2018
26
4
21
Haksızlığın Olmadığı Yer
merhaba
iki gün önce Hackintosh kurma girişiminde bulundum(sadece Hackintosh kullanacağım dual değil).
1-Catalina dosyalarını indirip kurmaya çalıştım "appleusbhostdevice configurate: unable set a Configuration " gibi bir hata aldım ve geçemedim.

2-High Sierra kurulumu yaptım. ses ve hd 4600 çalıştıramadım

3-Catalina için hazırladığım flash belleği High Sierra açıkken bilgisayara bağladım ve Catalina yükle dedim. yükleme için yeniden başlat dedi usb ile boot ettim ve Catalina kurulumunu tamamladım.

4-flash olmadan boot etmeyi tamamladım. bilgisayarı açma tuşuna başınca hiç şey yapmadan sistem açılıyor.

problemler
1- ses yok (voodoohda yükledim olmadı intel audio yükledim yine olmadı)

2- Intel HD 4600 7mb olarak görünüyor (Clover Configuration ile fakeiid filan denedim intel kextlerini yükledim farumdaki 7mb konularına baktım ama olmadı)

DSDT / ssdt işlemini yapamadım iasl ile çözme adımını yapıyorum ama terminalde gerçekleşen adımlara baktığımda input olan dosya aml uzantılı output olan yine aml,

bu iki problem şu an için macOS kullanımım için en büyük engel belki başka eksiklik vardır ama önceliğim bu ikisine çözüm bulmak. Config dosyamı ekledim belki yardımcı olacak arkadaşa lazım olur diye. şimdiden teşekkürler herkese

sistem
i7-4710mq
Intel HD graphics 4600
Nvidia Gtx 860m
8 gb 1600 ram
750gb hdd
250gb ssd

Ekli dosyalar

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Config / graphic / Platform-ID= 0x0a260006
Config / SMBIOS= MacBookPro11,4
Config / Devices / Properties içindeki yamaları kaldır ve deneme yap. Olmazsa aşağıda paylaştığım plist içindeki yamaları Devices / Properties içine ekleyip deneme yap.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: mehmetfethioglu

mehmetfethioglu

APPRENTICE
30 Nis 2018
26
4
21
Haksızlığın Olmadığı Yer
Config / Devices / Properties içindeki yamaları kaldır ve deneme yap. Olmazsa aşağıda paylaştığım plist içindeki yamaları Devices / Properties içine ekleyip deneme yap.
Birazdan deneyip sonucu paylaşacağım, teşekkürler
Merhaba yazdığınız cevabı görmeden önce internetten smbios ile ilgili birşeyler görmüştüm onları deniyordum MacBook Pro modellerinden birini confige ekleyip yeniden baslattim ancak elma simgesi gelmeden hep boot menusune geri dönüyordu. Güvenli modda sistemi açtım ama efi klasörüne ulaşamadigim için sorunu çözemedim. Kurulum flashi ile güncelleme yapar gibi(androidteki custom ROM wipe yapmadan kurma diyeyim) kurtarabilirim belki diye düşündüm yine olmadı. Sıfırdan Catalina kurayım dedim yine "appleusbhostconfugrate... Unable set a configuration" hatasını verdi. Yine önce high Sierra kurulumu yaptım hiçbir ayar yapmadan Catalina üstüne kurdum.

Sadece flashsiz boot islemini yapıp direkt sizin talimatlarizi uyguladım. (Önce time machine ile harici hddye sistem yedeği aldım ne olur ne olmaz diye)

Config smbios, graphics ve device için gerekli değişiklikleri uyguladim ve yeniden başlattım. Yine elma gelmeden boot menusune dönmeye başladı. Bazı görüntüleri alip sizinle paylaşmak istedim. Sebebi ne olabilir bu durumun sizce. şu an recovery ile aldığım yedeği kuruyorum
resimleri mobilden yükleyemedim biraz geç oldu. bu arada recovery işlemi bitti ama reset atmaya devam diyor config dosyasını eski haline getirmemiş recovery hala macbook pro 11,4 smbios kısmı. smbios boot menüden değiştirilmez mi? tekrar kurulum yapmak zor geliyor :/
Merhaba @montezuma bugün paylastigin bu bilgi ile günün sonlarına doğru HD 4600 aktifleştirmeyi başardım çok teşekkürler.

Bugün 5. Kez oldu hackintosh kurulumu yapıyorum :) kaldı ses, ses için de paylaşabileceğin bir yama veya bilgi var mı? :) Iyi akşamlar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Ses için neler denedin?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mehmetfethioglu

APPRENTICE
30 Nis 2018
26
4
21
Haksızlığın Olmadığı Yer
VoodooHDA kurulumunu Classic seçerek yap:
Merhaba bugün iki kez voodoohda 2.9.2 ile kurulum yaptım ikisinde de sistem açılmadı :) ilkinde belki bir hata yaptım diye düşündüm catalina kurulumu tekrar yaptım usbsiz boot ayarladım hd4600 bu konudaki talimatlarla aktif ettim. ses için işlem yapınca son durum yine sistem gitti.

NOT: Daha önce kext/other klasörüne bazı kextler ekledim sistem açılmadı usb ile boot edip sisteme ulaştım kext/other klasörüne eklediğim kexti sildim sistem normale dönüyordu. voodooha ile classic seçeneğinden catalina sçip yükleyince usb ile boot olmuyor yine resimdeki hata çıkıyor.

Tekrar kurulum yapmam mı gerekiyor böyle durumlarda?

seni de bayağı uğraştırdım hakkını helal et @montezuma

Ekli dosyalar

mehmetfethioglu

APPRENTICE
30 Nis 2018
26
4
21
Haksızlığın Olmadığı Yer
Bilgisayarlarımız aynı. Ses için şu konudaki adımları takip edebilirsin: VIA VT1802P Ses Yongası Tanıtma

AppleALC ve Lilu son sürümlerini indir. AppleHDA'yı şuradan indirdiğini yükle: AppleHDA.kext
Cevabın için teşekkürler, şu an ses çalışıyor appleALC ile aktiflestirdim hdef dsdt içinde bulunuyordu. Senin paylaştığın rehberi görmemiştim daha önce şimdi baktım sadece yama olarak paylaştığın kodu uygulamadim diğerlerini uygulamışım. Bu yama işlemi mikrofondaki cizirtiyi dizeltir mi acaba?

Dün akşam siriyi aktiflestirdim ama söylediklerimi anlamıyor. Sonra microfonu denemek için Skype ses araması yaptım mikrofonda bir cızırtı vardı.eger catalinaya gectiysen sistemin tamamı çalışıyor mu veya nereler devre dışı yazar mısın?

Benim sistem sadece catalina(Windows yok),
HD 4600
ses
usbler(3.0 olanlar da 2.0 olabilir hızını denemedim)
Ekran parlaklığı (3.parti uygulama ile kontrol)
wifi(evdeki eski laptoptan çıkardığım ar5b195 wifi kartını takip aktiflestirdim, evde kullandığım wifi adsl olduğundan performans farkı pek yok eski bir kart olmasına rağmen)
Yukardakiler çalışıyor. Ses ile ilgili mikrofonda bir parazit var.

İmessage iki defa rehberi uyguladım çalıştırmadım sonra tekrar deneyeceğim

Dahili kamera çalışmıyor

Nvidia GTX 860m çalışmıyor (internette webdriver diye bir şey ile Nvidia kart çalıştirma işlemi gördüm ama yoğunluktan dolayı uygulayamam bugünlerde, webdriver ile sadece Nvidia GTX 860m kullanma ihtimalimiz var mı acaba?

Appstore girince (3-5 dk) bir süre sonra sistem donuyor mouse klavye hiçbir şey tepki vermiyor güç tuşu ile kapatıp açınca düzeliyor. @montezuma önerdiği DNS ekleme ile başlayan beş adımdan oluşan bir işlem vardı uyguladım (önce appstore girer girmez donuyordu şimdi bir süre sonra donuyor dün fark ettim)

Son olarak hd4600 bazen biraz ağır bir program açtığımda tasarım programı filan ekranın alt kısmında bir titreme oluyor programa tam ekran yapınca geçiyor genelde bu performans sorunu müdür acaba yoksa bir eksiklik mi var?

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
34
Cevabın için teşekkürler, şu an ses çalışıyor appleALC ile aktiflestirdim hdef dsdt içinde bulunuyordu. Senin paylaştığın rehberi görmemiştim daha önce şimdi baktım sadece yama olarak paylaştığın kodu uygulamadim diğerlerini uygulamışım. Bu yama işlemi mikrofondaki cizirtiyi dizeltir mi acaba?

Dün akşam siriyi aktiflestirdim ama söylediklerimi anlamıyor. Sonra microfonu denemek için Skype ses araması yaptım mikrofonda bir cızırtı vardı.eger catalinaya gectiysen sistemin tamamı çalışıyor mu veya nereler devre dışı yazar mısın?

Benim sistem sadece catalina(Windows yok),
HD 4600
ses
usbler(3.0 olanlar da 2.0 olabilir hızını denemedim)
Ekran parlaklığı (3.parti uygulama ile kontrol)
wifi(evdeki eski laptoptan çıkardığım ar5b195 wifi kartını takip aktiflestirdim, evde kullandığım wifi adsl olduğundan performans farkı pek yok eski bir kart olmasına rağmen)
Yukardakiler çalışıyor. Ses ile ilgili mikrofonda bir parazit var.

İmessage iki defa rehberi uyguladım çalıştırmadım sonra tekrar deneyeceğim

Dahili kamera çalışmıyor

Nvidia GTX 860m çalışmıyor (internette webdriver diye bir şey ile Nvidia kart çalıştirma işlemi gördüm ama yoğunluktan dolayı uygulayamam bugünlerde, webdriver ile sadece Nvidia GTX 860m kullanma ihtimalimiz var mı acaba?

Appstore girince (3-5 dk) bir süre sonra sistem donuyor mouse klavye hiçbir şey tepki vermiyor güç tuşu ile kapatıp açınca düzeliyor. @montezuma önerdiği DNS ekleme ile başlayan beş adımdan oluşan bir işlem vardı uyguladım (önce appstore girer girmez donuyordu şimdi bir süre sonra donuyor dün fark ettim)

Son olarak hd4600 bazen biraz ağır bir program açtığımda tasarım programı filan ekranın alt kısmında bir titreme oluyor programa tam ekran yapınca geçiyor genelde bu performans sorunu müdür acaba yoksa bir eksiklik mi var?
Ben high sierra'dan sonra güncelleme yapmadım. Dsdt ye bu yamayı uyguladıktan sonra yüklediğim applehda.kext i kullandığında mikrofon ve ses native tanınacaktır. Mikrofonda cızırtı olmayacak, kulaklık taktığında geçişi otomatik yapacak ve daha net ses alacaksın. Yani ses ve mikrofonla ilgili tüm sorunlar son bulacak.

Kamera bende çalışıyor. Usb port yaması veya kexti ile çözmüştüm diye hatırlıyorum.

Optimus Nvidia ekran kartını çalıştırabileni henüz görmedim. Hem bu forumda hem de yabancı forumlarda imkansız diyorlar.

İstersen akşam Dsdt,ssdt ve config dosyamı yükleyebilirim. Onlarla deneyip bu sorunlara tekrar bakarsın. Dediğim gibi High sierra'da sorunsuz çalışıyor ama mojave'ye bile yükseltmedim.

mehmetfethioglu

APPRENTICE
30 Nis 2018
26
4
21
Haksızlığın Olmadığı Yer
Ben high sierra'dan sonra güncelleme yapmadım. Dsdt ye bu yamayı uyguladıktan sonra yüklediğim applehda.kext i kullandığında mikrofon ve ses native tanınacaktır. Mikrofonda cızırtı olmayacak, kulaklık taktığında geçişi otomatik yapacak ve daha net ses alacaksın. Yani ses ve mikrofonla ilgili tüm sorunlar son bulacak.

Kamera bende çalışıyor. Usb port yaması veya kexti ile çözmüştüm diye hatırlıyorum.

Optimus Nvidia ekran kartını çalıştırabileni henüz görmedim. Hem bu forumda hem de yabancı forumlarda imkansız diyorlar.

İstersen akşam Dsdt,ssdt ve config dosyamı yükleyebilirim. Onlarla deneyip bu sorunlara tekrar bakarsın. Dediğim gibi High sierra'da sorunsuz çalışıyor ama mojave'ye bile yükseltmedim.
Kulaklığı bende de otomatik algılıyor, cızırtı için yüklediğin applehda ile deneme yapacağım. Kamera için ne yapmam gerektiği hakkında biraz detay verirsen sevinirim. Config ve diğer dosyalarını eklersen deneme yapar sonucu paylaşırım sorunsuz çalışırsa belki güncellemek istersin :)

ancak şu an evdeki internet bağlantım gitti adsl ışığı yanıp sönüyor, turknet sorunu çözünce(inşallah kısa zamanda çözebilir) deneyebilirim bu yazdıklarımı

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
34
Kamera için çok uğraşmamıştım tam olarak ne yaptığımı da hatırlamıyorum. Tek hatırladığım USB portlar ile birlikte çalışmaya başlamasıydı.

Clover dosyamı yükledim şuradan indirebilirsin: CLOVER

Dediğin gibi sorunsuz çalışırsa ben de yükseltebilirim :)

mehmetfethioglu

APPRENTICE
30 Nis 2018
26
4
21
Haksızlığın Olmadığı Yer
merhaba @cptnmhmt bugün clover dosyanı indirip bir kaç deneme yaptım ama sonuç olumsuz. ilk olarak direkt clover klasörlerimizi değiştirip açmayı denedim.(belki komik bir hamleydi :) ) ancak clover boot menü açılmasına rağmen sistemimdeki 250gb ssd ve 750gb hdd görülmüyordu. sanırım disklerin görünmemesinin sebebi iki diskimin de apfs formatında olması.

neyse flaş bellek ile sistemi tekrar açıp kendi clover klasörümü efi içine attım. seinin config dosyanı da clovere ekleyip sistemi yeniden başlattım sistemi senin config ile boot ettim ancak açılmadı. AppleHDA output/ input satırlarında kaldı uzunca bir süre bekledim ancak açılmayınca kendi config dosyam ile başlattım.

bu işlemlerden sonra herhalde benim sistemde windows yok dosyalarımız uyumsuz diye düşünüp vazgeçtim. kendi clover klasörümü ekliyorum belki sen karşılaştırıp farkların neler olduğunu söylersin. (hackintosh konusunda çok fazla tecrübem olmadığı için sistemi çok kurcalamaktan kaçınıyorum).

link: CLOVER.zip
merhaba ekrandaki titreme sorunu arzulpatcher4600 kextini efi/clover/other klasörüne ekletip sistemi yeniden başlattım çözüldü. Hackintool aracı ile güncel olmayan whatevergreen, realekrtl811 ve voodoops2controller kestlerini güncelledim mikrofondaki cızırtı düzeldi. adım adım kusursuz bir sisteme yaklaşıyorum :)

Son düzenleme:

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
34
Merhaba. Muhtemelen disk formatından dolayı çalışmadı. Zaman bulunca catalina yükseltmesini denicem. Bende Mac'in kurulu olduğu ssd ve sistemi başlatan efi klasörü farklı ssd'lerde. Bir çaresine bakıcam artık :) Aklında olsun herhangi bir güncellemeden sonra bir şey eskisi gibi çalışmıyorsa kext güncellemesiyle genelde düzeliyor. Düzelmeyen tek şey ekran aydınlatması oldu. 10.13.5 sürümünde Intelbacklight.kext ile ekran parlaklığı yumuşak geçiş yaparken 10.13.6'da kademe kademe geçiyor. Intelbacklight.kext 2017 yılından beri güncellenmedi.

Aslında sadece DSDT/SSDT dosyalarını değiştirmeyi denersen belki farklı bir sonuç alabilirsin. DSDT/SSDT lerle bende çalışmayanlar:
-Kart okuyucu
-VGA çıkışı
-HDMI ses çıkışı (görüntü var ama ses pc'den veya hoparlörden geliyor)
-Parmak izi okuyucu

geri kalan her şey çalışıyor.

Sinirimi bozan sadece HDMI ses meselesi var :D HDMI bağlayıp hoparlör gezdirmek tuhaf geliyor.

mehmetfethioglu

APPRENTICE
30 Nis 2018
26
4
21
Haksızlığın Olmadığı Yer
merhaba @cptnmhmt son yorumumdan sonra sistemi kurcalarken bir şeyleri bozdum sıfırdan kurulum yaptım. önceden indirdiğim imaj dosyasını Catalina üzerinden hazırladım usb içerisine yukarıda paylaştığım config dosyamı ekledim ve yeni kurulum yaptım ssd komple silip Catalina yükledim sistem açıldığında neredeyse herseyi (önceki sistemdeki herşeyi) tanımıştı. ek olarak normalde hd4600 bende 1536 mb olarak görünürken bu kurulum ile birlikte 2048 mb oldu :) eğer Catalina deneyeceksen benim config dosyasını mutlaka dene bence, tabi hd4600 sende de 1536 mb olarak görünüyorsa.

bende de çalışmayanlar şu şekilde;
kamera
kart okuyucu
parmak izi (windowsta iken bile kullanmadım. hatta telefonda bile kullanmıyorum o yüzden umurumda değil :) )
hdmi ve vga çıkışını denemedim herhalde çalışmıyordur bilmiyorum ama şu an sistemde bir eksiklik hissetmiyorum. olağandışı birşey olmadığı sürece windows kullanmayacağım gibi görünüyor "HacOS" ile iyiyiz bu aralar :)

kingmarko

APPRENTICE
4 Tem 2020
9
3
21
Merhaba aynı sorunu bende yaşıyorum mojave de herhangi bir sorun yaşanmazken catalina bir türlü tanıyamadım.
Sistem özellikleri

LENOVO C560
INTEL CORE İ5 4460T 1.9 GHZ 8GB 1600 MHz
240 GB ssd
1 GB NVIDIA