HDMI to VGA aparatı ile monitör çalıştıramama sorunu

Dexcorp

JEDI
11 May 2020
364
196
251
Bilgisayarımda sadece HDMI girişi mevcut. Sadece VGA girişine sahip olan harici monitörümü HDMI to VGA adaptröü ile Windows'ta kullanabiliyorum ancak macOS'te tanınmıyor. Monitör sistemime bağlı halde macOS'U açtığımda parola ekranın ardından 5-10 saniyelik sistemde bir takılma oluyor. Moonitör ne Hackintool'da ne de Sistem tercihlerinde görünmüyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim?

BootLoader
OpenCore 1.0.0
Anakart Modeli
MSI Z490 TOMAHAWK
İşlemci Modeli
i7 10700K
Grafik Kartı
RX 6600
Disk ve RAM
WD BLUE SN500 500GB & 4x8GB DDR4 3600Mhz
K

kleyn

Guest
Bilgisayarımda sadece HDMI girişi mevcut. Sadece VGA girişine sahip olan harici monitörümü HDMI to VGA adaptröü ile Windows'ta kullanabiliyorum ancak macOS'te tanınmıyor. Monitör sistemime bağlı halde macOS'U açtığımda parola ekranın ardından 5-10 saniyelik sistemde bir takılma oluyor. Moonitör ne Hackintool'da ne de Sistem tercihlerinde görünmüyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim?
Aparatı tak çıkar yapıp denedin mi Aparatın modeli ne?

Dexcorp

JEDI
11 May 2020
364
196
251
Dönüştürücü fiyatları artmış bu model mac desteklemiyor büyük ihtimalle.
Bu adaptör ile macOS'te sonuç alamazsın diyorsunuz yani. Önerdiğiniz macOS destekli bir dönüştürücü atabilir misiniz?
Dönüştürücü fiyatları artmış bu model mac desteklemiyor büyük ihtimalle.
Alfais'in modeli vardı bi aralar çalıştı sonra çalışmadı iade ettim amazonda iade edip amazondan alın çalışmazsa yine iade çalışan modeli bulana kadar.
Çok uğraştırıcı duruyor. bilgisayarım üzerinde Type-C portu bulunuyor. Thunderbolt olmasa da Type-C üzrerinden dönüştürücü ile görüntü alabilir miyim?
Bu işimi görür mü?

BootLoader
OpenCore 1.0.0
Anakart Modeli
MSI Z490 TOMAHAWK
İşlemci Modeli
i7 10700K
Grafik Kartı
RX 6600
Disk ve RAM
K

kleyn

Guest
Bu adaptör ile macOS'te sonuç alamazsın diyorsunuz yani. Önerdiğiniz macOS destekli bir dönüştürücü atabilir misiniz?

Çok uğraştırıcı duruyor. bilgisayarım üzerinde Type-C portu bulunuyor. Thunderbolt olmasa da Type-C üzrerinden dönüştürücü ile görüntü alabilir miyim?
Type-c görüntü vermeyi destekliyorsa neden olmasın.

Dexcorp

JEDI
11 May 2020
364
196
251
Type-c görüntü vermeyi destekliyorsa neden olmasın.
Hocam biraz araştırdım da sanırım Thunderbolt olmadığı müddetçe Type-C üzerinde görüntü alınamazmış. Internete HDMI to VGA mac araması yaptığımda Thunderbolt to VGA ürünler çıkıyor. Hangi modelin uyumlu olup olmadığı kestirmek imkansız gibi.

BootLoader
OpenCore 1.0.0
Anakart Modeli
MSI Z490 TOMAHAWK
İşlemci Modeli
i7 10700K
Grafik Kartı
RX 6600
Disk ve RAM
K

kleyn

Guest
Hocam biraz araştırdım da sanırım Thunderbolt olmadığı müddetçe Type-C üzerinde görüntü alınamazmış. Internete HDMI to VGA mac araması yaptığımda Thunderbolt to VGA ürünler çıkıyor. Hangi modelin uyumlu olup olmadığı kestirmek imkansız gibi.
Amazonda belirtiliyor genelde yorumlardada belirtiliyor.

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
DisplayLink Products list | Synaptics

Displaylink adaptörleri kullanmalısın Type-C den görüntü almak istiyorsan. Gerekli olan sürücüyü kurduğunda type-c den görüntü alabilirsin

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3
  • Like
Tepkiler: Dexcorp

Dexcorp

JEDI
11 May 2020
364
196
251
DisplayLink Products list | Synaptics

Displaylink adaptörleri kullanmalısın Type-C den görüntü almak istiyorsan. Gerekli olan sürücüyü kurduğunda type-c den görüntü alabilirsin
İşe yarar bir bilgi hocam teşekkür ederim. Ancak DisplayLink adaptörlerinin fiyatlarına baktım da elimdeki monitörün ederinin iki katı fiyatındalar. Zaten monitör pek kaliteli de değil o kadar emek ve para harcayasım yok kullanabilmek için. Gerek de yok.

BootLoader
OpenCore 1.0.0
Anakart Modeli
MSI Z490 TOMAHAWK
İşlemci Modeli
i7 10700K
Grafik Kartı
RX 6600
Disk ve RAM

fatihdemirbal

APPRENTICE
31 Mar 2020
62
21
71
Çalışan HDMI to VGA dönüştürücü bulabildiniz mi?

Anakart Modeli
ASUS Prime B460M-A
İşlemci Modeli
Intel i5 10400f
Grafik Kartı
GIGABYTE RX 5500 XT 4GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Realtek RTL811
Disk ve RAM
WD Blue 500GB M.2 SSD